Zklamání i hrdost Plzně. Na tým jsem neskutečně pyšný, tvrdí Kratěna

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Jeden velký příběh skončil. Podceňovaná Škoda s nejmladším extraligovým kádrem se navzdory předsezónním výhledům probojovala do play-off, a nakonec hodně potrápila silnou Spartu. Přesto se její hráči už mohou pomalu chystat na dovolenou, do finále se nepodívají. V semifinálové sérii podlehli 2:4, když poslední výhru Pražané přidali v prodloužení šestého duelu.

Indiáni do duelu vstoupili impozantně. Už v první minutě je poslal do vedení Mário Bližňák. „Před zápasem jsem si říkal, že bych to Máriovi hodně přál, když se vrátil a pomáhá nám. A on hned takhle skóroval,“ vyprávěl po zápase hlavní kouč Plzně Michal Straka.

Jenže na Bližňákovu trefu Sparta našla protijed – v přesilovce srovnal krok Polášek. Plzeňské naděje se ztenčily navíc ještě po Barinkově kulišárně krátce poté, co se bek vrátil z trestné lavice. Zpět na 50 % byly ale necelou minutu před třetí sirénou, to veliké obléhání Pöpperleho klece ukončil střelou pod víko další obránce – Lukáš Pulpán. „Neměli jsme co ztratit, takže jsme puk nastřelili a šli prostě za ním. Pokud se nemýlím, vypadl zpoza branky a Kuba Jeřábek mi ho prostrčil a já se jen soustředil, abych vystřelil nahoru,“ popisoval trefu sám Pulpán.

Prodloužení přineslo důstojné pokračování této impozantní bitvy. Zprvu měla více ze hry Plzeň, pak otěže převzali hosté. „Měli jsme tam šance, ale bohužel to nevyšlo,“ pokračoval Pulpán. „Tak to bylo v celé sérii, že jsme nebyli důrazní přímo před jejich gólmanem, takže spoustu našich střel viděl. Tak kvalitní brankáři si s tím pak dokáží poradit.“

A nakonec to byla Sparta, která udeřila. Pech, ač faulován, se dokázal procpat před Machovského a ukončit tuto nádhernou sérii. Na jedné straně euforie, na té druhé velké zklamání. Ale vzhledem k okolnostem smíchané ještě s něčím jiným. „Ve mně se to teď pere. Jsme zklamaní, že jsme prohráli a nepostoupili. Ale jsem neskutečně pyšný na tenhle tým,“ prohlásil s hrdým výrazem kapitán Škody Ondřej Kratěna. „Byla to úspěšná sezóna,“ přisadil si Pulpán.

A oba dva si shodně pochvalovali i celou sérii se Spartou. „Byl to parádní hokej z obou stran, pro nás bohužel se špatným koncem. A že jsme hráli s nějakými bebíčky? Všichni se přece na play-off těšíme, proto jsme celou sezónu dřeli, takže nehrály nejmenší roli," jen se Pulpán usmál. „Byla to krásná série, protože oba týmy chtěly hrát hokej, což bylo vidět. Všichni jsme si ji užili. A veliké poděkování letí i k našim fanouškům. Byli fantastičtí a my si jejich podpory strašně vážíme,“ uzavřel kapitán bronzového celku pro letošní sezónu Ondřej Kratěna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz