Máme dobrou partu, z toho můžeme na MS těžit, věří Francouz. NHL neřeší

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

(STOCKHOLM, od našeho zpravodaje) Trenérský štáb ve Švédsku rozložil síly mezi všechny tři gólmany. Jako poslední se mezi třemi tyčemi představil Pavel Francouz, jenž přes jistý výkon lovil třikrát puk zpoza svých zad a třetí porážce za sebou nezabránil. Před MS nic příjemného, ale český gólman týmu věří.

"Naše šance se těžko odhadují. Bude hodně záležet na tom, jak turnaj začneme, jak budeme regenerovat a taky plnit pokyny trenérů. Když se nám povede začátek, tak sebevědomí bude jenom růst. Klukům věřím, máme dobrou partu a z toho můžeme na šampionátu těžit," myslí si Francouz, kterému proti Rusům česká obrana příliš neulehčila práci.

"Ale chybu může udělat každý. Stejně jako já. Osobně na to vůbec nemyslím, o nikom z těch kluků nepochybuju a věřím jim na sto procent. Všichni jsou to dobří hráči, kteří tady jsou zcela zaslouženě. Nějaká chyba se samozřejmě přihodí, ale od toho jsem tam já, abych ji pak mohl napravit. Budu se snažit, abych dostával co nejméně gólů," má jasno.

Dobrý výkon, ale popravily nás chyby, ví Špaček

Za inkasované branky nemohl, Rusové dvakrát dokonale vymetli víko a s tím gólman nemůže prakticky nic dělat. "Myslím, že při úniku Dadonova jsem to přečetl dobře, čekal jsem tu střelu nahoru, ale byla tak rychlá, že jsem ji nestačil chytit. A u Bučněviče se to Marek Hrbas snažil zachránit, dal tam hokejku a já už střelu nepřečetl dobře," popisuje.

Češi podali nejlepší výkon ze všech tří zápasů, přesto padli 2:4 a se Švédskem se loučili s dost nelichotivou nulou na kontě. "Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Bohužel jsme udělali chyby, které soupeř dokázal potrestat. Když se jich vyvarujeme, tak můžeme hrát s každým," myslí si Pavel Francouz po neúspěšné generálce na květnové MS v Dánsku.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Reprezentanti přitom před Švédskými hrami uspěli sedmkrát za sebou a ovládli také Carlson Hockey Games v Pardubicích, kde však ještě soupeři neměli posily z NHL. "Byl to jiný hokej. Bohužel nemáme takovou základnu, abychom si stáhli třináct čtrnáct hráčů. Ale kluci z jiných lig nejsou o nic horší, musíme však hrát na kraji svých možností," hlásí.

Pavel Francouz si působení v nároďáku užívá. "Pro mě osobně je to nejvíc. Už jako malý kluk jsem koukal na zápasy a byl to pro mě zážitek. Jsem šťastný, že teď toho můžu být součástí. Moc si toho vážím," říká muž, jenž pokukuje po slavné NHL. "Abych pravdu řekl, tak se tím nezabývám. Věřím, že agent odvede dobrou práci, plně mu důvěřuju," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz