WSM Liga: Vrbata je v Benátkách, Dymáček v Přerově. Říha dál válí

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

Po kratší přestávce se přestupové dění ve druhé nejvyšší soutěži znovu rozhýbalo. Zkušený útočník David Vrbata zamířil do Benátek nad Jizerou a Roman Dymáček mění Třebíč za Přerov.

Události 27. kola WSM Ligy

Výsledky

Kladno hledá posily
„Po polovině soutěže jsme poznali všechny hráče a domníváme se, že je nutné kádr posílit na jednom, spíše dvou místech. Uvidíme, jak se nám náš záměr podaří zrealizovat," přiznal trenér Kladna Pavel Patera pro kladenskelisty.cz. „O něco se pokoušíme. Přáli bychom si, aby to bylo co nejdříve. Navíc budeme chtít, aby to bylo až do konce sezony, a ne aby nám je někdo v lednu nebo v únoru stáhl zpět," dodal v rozhovoru pro Kladenské listy. Brankáře prý nehledá.

Charitativní sbírka v Prostějově
V sobotním zápase proti Třebíči proběhne na prostějovském stadionu charitativní sbírka pro Dětský domov Plumlov. Akce se zúčastní fanoušci, klub i město. Dárky a sladkosti budou dětem předány před prosincovým utkáním s Kadaní, na které dorazí i Mikuláš.

Přestupové novinky

Vrbata do Benátek nad Jizerou
Benátky nad Jizerou nastoupily ve středečním zápase proti Kladnu s novou posilou. Jejich řady rozšířil třiatřicetiletý David Vrbata. Bývalý útočník Mladé Boleslavi loni působil ve druhé nejvyšší německé soutěži, letos pak v Alpské hokejové lize. Po 12 zápasech (5+6) se ale s Neumarktem rozloučil a vrátil se do Čech.

Dymáček mění Třebíč za Přerov
Brno poslalo devatenáctiletého útočníka Romana Dymáčka na hostování do Přerova. Dosud působil v Třebíči, kde v 16 zápasech zaznamenal tři branky a dvě asistence. Mládežnický reprezentant naskočil také do devíti utkání za Kometu (0+0). V minulé sezoně působil v juniorské WHL (Kootenay Ice, 55 zápasů, 4+6).

Indra skončil v Anglii, vrátí se do první ligy?
Důrazný forvard Marek Indra rozvázal smlouvu s anglickým týmem Manchester Phoenix (EPIHL). Spekuluje se o zájmu Prostějova, kde působil v letech 2013 až 2015 a v prvoligové sezoně 2014/2015 byl se 31 body z 55 utkání jeho nejproduktivnějším útočníkem. Posléze hrál v Polsku a letos ve Velké Británii. S Manchesterem se rozloučil po dvaceti utkáních, v nichž získal patnáct bodů.  

Stloukal a Harkabus poprvé za Kadaň
Poprvé v sezoně se v sestavě Trhačů objevili karlovarští útočníci Petr Stloukal a Tomáš Harkabus. Pro Harkabuse byl pondělní zápas v Jihlavě speciální, loni totiž v Dukle působil. Jihlavským příznivcům se připomněl gólem a asistencí. Také Stloukal získal v předehrávce 36. kola dva kanadské body. Kadaň díky posilám z Energie vyhrála na Horáckém zimním stadionu 2:1.  

Krenželok, Sedlák a Kurovský pomohli Havířovu
AZet se potýká s velkou marodkou – chybí mu obránci Daniel Seman, Karol Korím, Martin Lenďák a David Bahounek. Z Vítkovic proto dorazily posily: devatenáctiletý mládežnický reprezentant Daniel Krenželok a o šest let starší Adam Sedlák. Oba loni působili v zámoří. Zatímco Krenželok v juniorské QMJHL, Sedlák v seniorské SPHL. Předtím hrál ve Francii, Itálii a Dánsku. Za Havířov ve středečním kole nastoupil také osmnáctiletý odchovanec Daniel Kurovský, který přešel do A-týmu Vítkovic po konci loňské sezony.

Schwarz míří do ciziny
Dvacetiletý útočník Jakub Schwarz opouští třineckou organizaci. Loni pomohl Frýdku-Místku k postupu, místo v prvoligové sestavě si ale nevybojoval, a tak hostoval v Novém Jičíně. Nyní se upsal Brestu, týmu ze druhé nejvyšší francouzské soutěže.

Havránek za Stadion
Poprvé v sezoně nastoupil za Litoměřice devatenáctiletý obránce Štěpán Havránek. Stadionu vypomohl už loni, letos ale nastupoval jen za hradeckou juniorku (19 zápasů, 2+7). 

Zelingr nastoupil za Kladno
První letošní start ve WSM Lize má za sebou Matyáš Zelingr. Sedmnáctiletý obránce a mládežnický reprezentant dosud nastupoval za kladenskou juniorku. Ve čtrnácti zápasech zapsal sedm bodů. 

Kacetl Litoměřicím nepomůže
V Hradci Králové přebral pozici jedničky Patrik Rybár, Ondřej Kacetl tak čas od času pomohl Litoměřicím. Minimálně v příštím měsíci se ale na severu Čech neobjeví. Nově totiž hostuje v Pardubicích, kam byl vyměněn za útočníka Michala Bártu.  

Králík v Šumperku
Bývalý útočník Olomouce nebo Třebíče Lukáš Králík posílil druholigový Šumperk. Do České republiky se vrací po loňském angažmá ve Francii. 

David Vrbata posílil Benátky nad Jizerou.

David Vrbata posílil Benátky nad Jizerou. | Foto: bkboleslav.cz

Ze statistik

Říha dál válí
Životní ročník prožívá Jiří Říha, předsezonní posila Jihlavy z Benátek nad Jizerou. Ve středu dal dvě branky Prostějovu a celkově jich má už sedm. Říha se navíc může chlubit dvanácti asistencemi.

Pavlin přidal další dva body
Nejproduktivnějším obráncem soutěže ale Jiří Říha není. O čtyři body více, konkrétně 23 (5+18), má českobudějovický Žiga Pavlin. Ve středečním kole, v zápase se svým bývalým zaměstnavatelem – Slavií, zapsal dvě asistence. Pavlin by tak mohl zaútočit na prvoligový rekord Brendona Nashe, který loni v barvách Kladna získal 43 bodů. 

Dvougólový Bittner
Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat. Známá cimrmanovská hláška tentokrát neplatila. Ladislav Bittner, útočník Benátek, dal Kladnu dvě branky. Žádný jiný hráč se ve středečním kole netrefil víckrát.

Čermák se připomněl dvěma brankami
Miloslavu Čermákovi se návrat do Edenu, kde působil v předcházejících sezonách, povedl na jedničku. Dal dvě branky a jeho Motor vyhrál. Čermák má po první polovině soutěže čtrnáct gólů.

Nikovi se daří
Výkony Jána Nika patří k nejpříjemnějším překvapením dosavadního průběhu WSM Ligy. Oproti loňské sezoně hraje bez chyb, navíc pravidelně boduje. V Přerově získal dva body (1+1), celkově jich má už devět. 

Laco a Novotný inkasovali jen jednou
Vynikající výkony předvedlo v uplynulém kole několik brankářů, dva z nich ale propustili za svá záda jen jeden kotouč, a rozhodli tak o výhrách svých mužstev – Marek Laco z Havířova a benátecký Filip Novotný.

Premiérová trefa Šulka
V juniorech sází jednu branku za druhou, prvního gólu už se Ondřej Šulek dočkal také za A-tým Motoru. Asistoval mu na něm Benjamin Walker, nejnovější posila Českých Budějovic.

Návštěva kola

2 065 diváků – HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice
Zájem o hokej v Edenu se zvedá. V minulém kole přišlo na Prostějov 1 683 diváků, teď návštěva přesáhla dva tisíce. A to díky výborným výkonům Slavie, atraktivitě soupeře i početnému výjezdu hostujících příznivců.

Další návštěvy: 
HC ZUBR Přerov vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 1 874
Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou – 1 601
AZ Havířov vs. HC Stadion Litoměřice – 1 298
HC Dukla Jihlava vs. LHK Jestřábi Prostějov – 906
HC Most vs. Hokej Ústí nad Labem – 323

Šlágr 28. kola

17:00 ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Dukla Jihlava
České Budějovice se po rozpačitém začátku sezony zvedly a jsou se šestibodovým náskokem první. Zato Jihlava není v optimální formě. Vrátí se na jihu Čech do hokejové pohody?

Další program WSM Ligy

Pátek 25. listopadu – dohrávka 27. kola:
18:00 SK Trhači Kadaň – HC Frýdek-Místek

Sobota 26. listopadu – 28. kolo:
17:00 HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek
17:00 HC Slovan Ústí nad Labem – SK Trhači Kadaň
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Most
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
17:00 HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha
17:00 AZ Havířov – Rytíři Kladno

Tabulka WSM Ligy po 27. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. ČEZ Motor České Budějovice 26 18 2 0 6 96:51 58
2. Rytíři Kladno 27 14 4 2 7 79:59 52
3. HC Slavia Praha 27 11 8 0 8 72:74 49
4. HC Dukla Jihlava 27 12 5 1 9 75:52 47
5. HC Benátky nad Jizerou 27 11 2 9 5 75:68 46
6. HC ZUBR Přerov 27 10 4 3 10 78:71 41
7. LHK Jestřábi Prostějov 27 8 5 6 8 85:82 40
8. HC Slovan Ústí nad Labem 27 9 5 3 10 81:87 40
9. HC Stadion Litoměřice 27 9 2 5 11 62:65 36
10. SK Horácká Slavia Třebíč 27 8 2 8 9 65:79 36
11. SK Trhači Kadaň 27 10 0 2 15 70:91 32
12. AZ Havířov 27 7 3 4 13 56:65 31
13. HC Frýdek-Místek 26 7 4 2 13 69:82 31
14. HC Most 27 6 2 3 16 51:88 25

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz