Vystřízlivění po kanonádě. Vyhrál šťastnější tým, tvrdí Zaťovič

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

3. dubna 2017, 22:05

Pavel Kuba

Jako noc a den. Zatímco v neděli naložili hokejisté brněnské Komety hradeckému soupeři osm kousků, o den později na skvěle chytajícího Rybára nevyzráli ani jednou a v semifinálové sérii podruhé padli. Brňané byli v duelu číslo čtyři střelecky aktivnější, na skvěle chytajícího brankáře Východočechů vyslali 39 střel, neujala se ale ani jedna. Střelecká mířidla neměl tentokrát seřízená ani Martin Zaťovič, který se na nedělní kanonádě podílel jednou trefou.

Čím to, že tentokrát nevyšlo?
Těžko říct, Hradečtí hráli velmi obětavě. Hodně blokovali naše střely a celkově to řezali. Průběh zápasu byl podobný jako duel číslo dva v Hradci Králové. Teď nás ale čeká opět první zápas u nich, tak snad ho vyhrajeme.

Myslíte si, že se znovu projeví magie prvních zápasů, a že to budete znovu vy, kdo vyhraje lichý zápas?
Nejsem žádný čaroděj, je to hokej a výsledek si musíme uhrát my sami na ledě, sil na to máme dost, stejně jak máme silný celý tým. Věříme si, že ve čtvrtek v Hradci uspějeme.

Oproti poslednímu zápasu se vám tentokrát nedařily přesilovky, k dispozici jste měli dvě početní výhody o dvou mužích, ale ani to k brance nevedlo. Byla právě přesilovková impotence hlavní příčinou prohry?
Je pravda, že kdybychom dali z přesilovky nějaký gól, bylo by to jiné. Ale co bylo jinak, vám teď neřeknu, musíme se na to v klidu podívat na videu. Soupeř trochu změnil styl bránění, ale také to možná bylo o štěstí. Zatímco naposledy jsme dali gól skoro ze všeho, tentokrát nám tam nenapadalo nic.

Několikrát se také stalo, že i zkušeným hráčům přeskočil v rozhodující fázi puk hokejku. Byla to nějaká známka nervozity?
Nervozity určitě ne. Přišlo hodně lidí, tři dny byla vysoká vedra a kvalita ledu šla o trochu dolů. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Šancí jsme měli mnoho a měli nějakou proměnit. Takový je ale hokej.

Jaké to vůbec bylo hrát čtyři třetiny bez branek?
Bylo to dlouhé, pořád se čekalo na gól. Je škoda, že jsme ho nedali my. Měli jsme šance, měli jsme dvě přesilovky pět na tři, ale bohužel jsme neuspěli. Zápas tak šel do prodloužení a následně i do nájezdů, kde už byl šťastnější Hradec.

Kdo rozhoduje o tom, který z hráčů půjde na samostatný nájezd. Neměl jste například vy chuť se rozjet proti Rybárovi?
To určují trenéři, komu řeknou, ten jede. Já sám si neříkám. Podle mého mají na nájezd větší šanci praváci, měli by tedy více jezdit oni.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz