Vyndal ruce ze zásuvky a dal dva góly. Se Spartou to bude na krev, ví Kubalík

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Boj o desáté místo pokračuje. Ač mohlo být po 51. kole hotovo, tabulka se naopak přiostřila. Na poslední postupové místo do předkola play off se tlačí tři týmy. Plzeň si doma poradila s Pardubicemi, Zlín vyhrál v Hradci a Olomouc ve Vítkovicích. Oba moravské týmy ale drží v šachu indiáni. Pokud budou na Spartě bodovat, mají ostatní smůlu. „Zkazili jsme si to sami a sami se z toho taky dostaneme. Od nás to bude v Praze na krev,“ hlásí nejlepší střelec extraligy.

Před předposledním kole vedla Plzeň bitvy po celé republice – bojovala s Mladou Boleslaví, Zlínem i Olomoucí. Ani ne tak se samotnými týmy, jako s jejich výsledky. A protože všechny tři týmy zvítězily, Mladá Boleslav už v předkole je, zbylo jediné okénko, jak se vyhnout poslední čtyřce.

Indiáni měli ze vzpomínaných týmů papírově nejschůdnější los – na svém hřišti přivítali Pardubice. A nenechali nic náhodě. První střídání přineslo první faul hostů, první přesilovku domácích a první puk za Kloučkovými zády. „Lépe to asi nešlo naplánovat, jedině jsme ještě mohli dát gól v prvním střídání,“ usmívá se Tomáš Svoboda. „Do utkání jsme vstoupili odhodlaně, šli si za třemi body a rozhodli už v první třetině,“ doplňuje rodák z Litoměřic.

Góly TELH: Bomba Sörvika, chytří Bruslaři a paráda Lva »

Skóre indiáni otevřeli už po necelé minutě, kdy střelecké trápení protrhl Dominik Kubalík. „Bylo vidět, že jsem se předtím trápil. Socha se mi smál a říkal, abych vyndal ruce ze zásuvky, že jsem z toho vyklepanej. A přišlo to v pravý moment – teď,“ vypráví spokojený Kubalík. Na jeho gól navázal právě Svoboda. „Vybojovali jsme puk perfektně u mantinelu, Jarda Kracík ho vyvezl a přehodil ho jejich bekovi přes hokejku. Na mě už čekala poloodkrytá brána,“ popisuje čerstvý třicátník.

Tato branka sice už nepadla v početní výhodě, ale v akci, která na druhé vyloučení Pardubic navazovala. Plzeňané tak po zápase kvitovali, že se na přesilovky konečně mohli spolehnout. „Zaměřujeme se na ně poměrně často celou sezonu. Je to o klidu na hokejkách, aby si těch pět lidí na ledě řeklo, kde kdo má stát, co má dělat a jak posouvat puky. Od toho máme i rozbory soupeře, jak oslabení hraje, kdo napadá a je agresivní. Věnujeme tomu poměrně dost času, protože tohle jsou klíčové věci, které zápasy rozhodují,“ pokračuje Svoboda.

Plzni se téměř vymstila laxnost na koncích prvních dvou třetin. Pardubicím se totiž v úvodním dějství podařilo snížit z jejich pohledu na 1:3 necelou minutu před sirénou. „Vedení 3:0 je ošemetné, protože člověk si začne říkat, že si dá góla. Tak to prostě je. Najednou se hraje na krásu. Ale inkasovali jsme a to nás srazilo na zadek,“ říká Kubalík.

Nakonec se indiánům povedlo utkání dovést do pohodlné výhry 5:2, která vzhledem k tříbodovým ziskům Zlína a Olomouce znamená, že pokud Plzeň bude na Spartě bodovat, dosáhne na kýžené desáté místo. „Je to zajímavé, že se bude rozhodovat v posledním kole. Co víc k tomu říct. Museli jsme s tím počítat, že to takhle může dopadnout,“ lakonicky komentuje drama Svoboda.

A Kubalík dodává: „Od nás to na Spartě bude na krev, prostě play off zápas. Zkazili jsme si to sami, když jsme měli některá utkání dobře rozehraná a prohráli jsme. Tak se z toho sami v pátek dostaneme,“ burcuje nejlepší střelec soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz