Východní Čechy versus elita KHL. V Hradci startuje nabitý Mountfield Cup

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

České stadiony si letos ke své přípravě vybrala celkem osmička klubů Kontinentální ligy. Po fanoušcích na Spartě, v Chomutově či Brně si teď hokejovou podívanou užijí na východě Čech. A že se bude na co dívat! Hradec Králové totiž od pátku do neděle hostí silně obsazený Mountfield Cup, na kterém se kromě domácího mužstva a jeho odvěkého rivala z Pardubic představí dva z nejslavnějších týmů KHL – Avangard Omsk a Salavat Julajev Ufa.

Turnaj znamená pro hradecké fanoušky dost vydatnou kompenzaci za to, že za tři roky od příchodu extraligy se jejich tým v přípravě ukázal doma celkem jen sedmkrát. Pod Bílou věží se od pátku do neděle bude servírovat luxusní hokejové menu! Čtyři účastníci se utkají každý s každým, turnaj zahájí duel Omsku s Pardubicemi a vyvrcholí východočeským derby.

„Jsem za to samozřejmě velmi rád. Je to výsledek delší snahy přivést do Hradce zajímavé soupeře na přípravné zápasy,“ nechal se už v květnu slyšet generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček. „Od začátku jsme to brali jako velmi kvalitní přípravu na sezonu, a hlavně jako zpestření letních měsíců pro naše skvělé fanoušky. Snažíme se pro ně stále něco vymýšlet, protože si to zaslouží. I když to bude příprava, vzhledem k soupeřům si nikdo nebude moci dovolit nehrát naplno nebo něco vypustit.“

Avangard už je v Česku víc než týden. Usadil se v Chomutově a v bruslích má tři přípravné zápasy – ovšem nedokázal porazit ani Piráty (1:3), ani dva soupeře z KHL, Jekatěrinburg (2:3) a Záhřeb (0:1). Z brankářského pohledu smůlovatý výsledek si v posledním zápase vybral Dominik Furch, očekávaná jednička týmu pro další sezónu, v níž bude chtít potvrdit skvělé výkony z loňska. Není divu, že mu stejnou roli zajistily i na světovém šampionátu v Moskvě.

Ale pokud si trenéři „pošetří“ Furcha na neděli, už teď se může pomstít soupeři, který loni ukončil Omsku sezónu. Ufa rozhodla dramatické čtvrtfinále až v sedmém duelu, pak ale skončila v konferenčním finále na hokejkách pozdějších šampionů z Magnitogorsku. V Hradci Králové je už od pondělka a ve svém prvním zápase turnaje vyzve v pátek večer domácí tým.

Sladká tečka na závěr turnaje: První derby sezony už v přípravě

Oba extraligové účastníky čeká pořádně těžký kus práce. V přípravě jsou za týmy KHL o dost pozadu, na led poprvé vyjeli teprve minulé pondělí. Ale jestli se fanoušci na něco těší, je to v první řadě právě jejich vzájemný souboj. Vždyť východočeská derby baví celou extraligu.

„Mohl by to pro nás být vrchol turnaje. Asi budu poslouchat celý rok, jak se na ty zápasy těším. Uvidíme, jak to fanoušci pojmou už teď v přípravě,“ říká na klubovém YouTube kanálu hradecký obránce Martin Štajnoch, který stejně jako Blaž Gregorc poprvé nastoupí proti svému bývalému zaměstnavateli.

„Je pravdou, že hlavně v derby poznáme naše hráče, jak pracují pod tlakem a únavou. Tam se velmi jasně a výrazně projeví mentalita našich hráčů,“ reaguje na pardubickém webu kouč Dynama Peter Draisaitl. Ten naopak do loňského prosince působil několik let na střídačce Mountfieldu.

Pořadatelé očekávají návštěvy sahající až ke třem či čtyřem tisícům, na všechny zápasy nastavili základní vstupné za stovku. A pro vítěze nechali vyrobit krásný, téměř metr vysoký pohár. Poletí do Ruska, nebo silnou konkurenci překvapí jeden z východočeských rivalů?

Rozpis Mountfield Cupu 2016

pátek 5. srpna:
14:30 Avangard Omsk – HC Dynamo Pardubice
18:30 Mountfield HK – Salavat Julajev Ufa

sobota 6. srpna:
14:30 Salavat Julajev Ufa – HC Dynamo Pardubice
18:30 Mountfield HK – Avangard Omsk

neděle 7. srpna:
13:00 Avangard Omsk – Salavat Julajev Ufa
18:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

 

Už zítra startuje... #MountfieldCup 2016!

Fotka zveřejněná uživatelem Mountfield HK (@mountfieldhk),Srp 4, 2016 v 5:17 PDT

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz