VIDEO: Kohout Skrbek sestřelil Köhlera, tři zápasy si nezahraje!

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

15. prosince 2015, 12:25

Adam Bagar

Disciplinární komise elitní tuzemské soutěže se ve zkráceném řízení zabývala zákrokem olomouckého zadáka Pavla Skrbka na hradeckého útočníka Bedřicha Köhlera. Ten rozhodčí označili jako napadení a zkušenému bojovníkovi uložili pětiminutový trest. Nyní se k zákroku vyjádřila rovněž disciplinárka v čele s Karlem Holým, který Skrbkovi zastavil činnost na tři soutěžní utkání.

Na světelné tabuli svítil čas 56:19, když Pavel Skrbek naprosto zbytečně najel do Bedřicha Köhlera, který se svíjel v bolestech. Verdikt rozhodčích Roberta Čecha a Reného Hradila byl jasný. Olomoucký tahoun zadních řad musel předčasně pod sprchy a Hanáci, kteří v tu chvíli ztráceli jednu branku, se v závěrečných necelých čtyřech minutách museli bránit. I díky tomu padli těsně 1:2 a opustili druhou příčku tabulky.

Zákrokem se pochopitelně zabývala také disciplinární komise Tipsport extraligy. „Zákrok byl veden čelně, v nižší nájezdové rychlosti na protihráče, který byl v držení kotouče. Skrbek se před zákrokem neodrazil, ale v poslední chvíli před střetem zvedl paži, takže prokazatelně zasáhl Köhlera ramenem do oblasti hlavy a krku,“ popisuje předseda disciplinárky Karel Holý s tím, že se zákroku dopustil jako třetí v souboji.

„A to je přitěžující okolnost. Köhler se tak nemohl na střet odpovídajícím způsobem připravit ani se v souladu s pravidly bránit,“ doplňuje Holý, který po shlédnutí videozáznamu zákrok překvalifikoval z napadení na zásah do oblasti hlavy a krku. Na základě toho se rozhodl pro dodatečné disciplinární potrestání olomouckého obránce Pavla Skrbka, který však nebyl v předchozích dvou letech disciplinárně trestán.

„S přihlédnutím ke skutečnosti, že Bedřich Köhler zákrokem utrpěl tržnou ránu v obličeji, ale zápas dokončil, jsme se rozhodli Pavlu Skrbkovi uložit trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání Tipsport extraligy,“ hlásí Karel Holý. Sedmatřicetiletý hokejista tak přijde o vánoční zápasy v Mladé Boleslavi, s Plzní a v Brně. Do kolotoče nejvyšší soutěže znovu zasáhne až 30. prosince proti Pirátům.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz