VIDEO: Dojatý Bernat se vrátil na led! Brečel jsem jako želva, přiznává

Foto: hcmotor.cz

23. prosince 2014, 13:07

Adam Bagar

Prvoligový šlágr kola s Chomutovem věnovaly České Budějovice bojovníkovi s velkým srdcem Romanu Bernatovi. Hokejistovi, jenž před dvěma a půl lety přišel po vážné dopravní nehodě o nohu. Postupně se zařadil do klasického života, začal trénovat mládež a nyní mu dal Motor ten nejkrásnější vánoční dárek – oblékl jeho dres, absolvoval rozbruslení a užil si vynikající kulisy zaplněného stánku, který skandoval jeho jméno! "Bylo to neskutečně emotivní," říká.

Už když před několika dny s Motorem podepsal symbolickou jednodenní smlouvu, moc si to užíval. Když se ale blížil zápas s Chomutovem, začal být lehce nervózní. Přece jen ten pocit, kdy na bruslích vyjede před zaplněný zimák, asi ještě nezažil! "Hlavně jsem se bál, aby se mi z toho nepodlomila kolena a abych nezačal brečet. Kolena se mi sice nepodlomila, ale slza tam ukápla. Brečel jsem jako želva, byl to pro mě nesmírně emotivní zážitek," říká v rozhovoru pro klubový web.

Pro Romana Bernata to bylo složité. Snažil se nedávat emoce příliš najevo, ale v takové chvíli to zkrátka vůbec nešlo. Obzvláště, když šestitisícový kotel skandoval jeho jméno. "Úplně to ve mně lítá, připadám si jako opilý. Atmosféra byla výborná. Chci poděkovat jak klubu, že se vůbec nějaká taková akce uskutečnila, tak i všem lidem. Leckterý extraligový klub by takovou atmosféru mohl závidět," domnívá se Roman Bernat, který si nesmírně cení podpory ze všech koutů vlasti.

"Když si pročítám na internetu různé diskuse a komentáře, tak mne udivuje, kolik lidí mi fandí a drží palce. To je pro mě něco neskutečného, dodává mi to sílu a dál motivuje," přiznává jednadvacetiletý mladík, jenž prožil s Motorem předzápasovou přípravu, pak navlékl žlutý dres s číslem šestnáct a představil se na rozbruslení či při nástupu na ledovou plochu. Přímo do zápasu ale zasáhnout nemohl, přesto si ho nesmírně užil také v roli diváka. "Byl to parádní hokej," pokyvuje.

Akce, která byla věnována Romanu Bernatovi, měla hlavně charitativní rozměr. V aréně si mohli všichni fanoušci zakoupit speciální náramky pro Romana Bernata a před vchodem byly umístěny speciální kasičky, do nichž mohli libovolnou částkou přispět. Pozadu nezůstala ani společnost ČEZ, která věnovala na Bernatovo konto částku sto tisíc korun. A parádní krok předvedli také hokejisté a fanoušci Pirátů z Chomutova, kteří také na Romana Bernata mysleli a předali mu šek.

"O tom jsem vůbec předem nevěděl. Dozvěděl jsem se to až minutu před tím, než jsme šli na led. Jsem jim za to velmi vděčný," říká dojatý mladík, který na poslední předvánoční sobotu asi jen tak nezapomene – od Podkrušnohorců dostal dalších takřka pětadvacet tisíc korun. Peníze potřebuje na protézu, kterou mu pojišťovna nepochopitelně nechce uhradit. To ho ale tolik neštve a snaží se užívat si naplno svého života a být stále milovanému hokeji na blízku. Klobouk dolů!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz