Věřím, že medaile klapne, řekla MacLeodová. Jak hodnotí historický úspěch Češek?

Foto: iihf.com

(FREDERIKSHAVN, od našeho zpravodaje) Česká hokejová reprezentace žen poprvé v historii postoupila do semifinále mistrovství světa – v nervy drásajícím duelu porazila Finsko 2:1 po prodloužení. Co na tento úspěch říká trenérka Carla MacLeodová?

Obrovská gratulace k postupu do semifinále. Pro vás určitě úžasný moment…
Je to tak, je to velký úspěch. Samozřejmě to bylo obrovsky odbojované. Vždy, když proti vám stojí Finky, tak je už dopředu jasné, že to nebude nic lehkého. Mají nejelitnější hokejový program na světě. Z toho výsledku pak můžeme mít o to větší radost.

Pomohlo i to, že jste to byly právě vy, kdo vstřelil první gól zápasu?
Vždy, když skórujete, tak je to v ten daný moment velké posílení sebevědomí. Na druhou stranu, když hrajete proti takovému soupeři, tak po jednom gólu rozhodně není hotovo, což se potvrdilo i tím, že se jim povedlo srovnat a muselo se jít až do prodloužení. My ale stále věřily naší hře a to nám pomohlo.

„Nervozita? Vůbec ne. Přesně pro tyto momenty jsme ten tým posledních zhruba šest týdnů budovaly."

Když už jste narazila na ten nastavený čas – byly jste na střídačce nervózní?
Vůbec ne. Přesně pro tyto momenty jsme ten tým posledních zhruba šest týdnů budovaly. V základní skupině jsme se pak ještě více poznaly a postupně vše vylepšovaly. A zápasy, jako jsou tyto, jsou ty, kvůli kterým to vše děláme. A prodloužení to dělá ještě zajímavější.

Bylo ale vidět, že po gólu Anety Tejralové byla i mezi trenérským štábem pochopitelně obrovská euforie…
Přesně tak, užívali jsme si to všichni. Hráčky, realizační tým, fanoušci… Pro tyhle holky je to něco neskutečného a pro celý český ženský hokej také. Udělaly jsme jako celek obrovský krok vpřed a vyslaly světu jasnou zprávu, že jsme konkurenceschopným družstvem. Ještě ale nejsme u konce, čekají nás další dva zápasy.

V semifinále vás čeká USA, což bude ještě těžší soupeř. Jak se na ně připravit?
My to bereme jako další příležitost ukázat, kdo jsme. Každou hrou se zlepšujeme a chceme získat co nejvíc. Náš slogan je Každý den si pro to běž. A přesně to děláme. Jdeme si za svým cílem a je jedno, proti komu budeme hrát. Pořád se budeme prezentovat svou hrou.

Poprvé bude český tým hrát o medaili. Je podle vás velká pravděpodobnost, že to „cinkne“?
Samozřejmě. Jdeme si za tím každým zápasem. Nejsme mezi nejlepší čtyřkou proto, abychom odjely bez medaile. Když budeme hrát jako doteď, tak věřím, že to klapne.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz