Věnovali jsme se systémovým věcem, říká Flek. Langa nominace překvapila

Foto: Jan Beneš, Český hokej

28. března 2022, 22:07

Pavel Mandát

Hokejová reprezentace odstartovala přípravu před mistrovstvím světa. Úvodní kemp hostí Plzeň, kde se národní tým připravuje na dvojutkání s Rakouskem.

V kádru hlavního trenéra Kari Jalonena figuruje celkem 23 hokejistů. Jsou mezi nimi také útočníci Martin Lang a Jakub Flek. Zatímco první jmenovaný je prakticky reprezentačním nováčkem, ten druhý už patří v dresu s lvíčkem na prsou k ostříleným bardům.

„Když mi nominaci pan Nedvěd oznámil, byl jsem překvapený a zároveň potěšený,“ přiznává benjamínek Lang.

Pro dvacetiletého útočníka je první reprezentační kemp specifický v tom, že se koná v Plzni. Tedy ve městě, kde Lang nakouknul do velkého hokeje a kde také momentálně působí. „Je to výhoda. Hlavně v tom, že jsme nemuseli nikam daleko cestovat. Navíc je super, že kluků z Plzně je nás tu víc.“

„Když mi nominaci pan Nedvěd oznámil, byl jsem překvapený a potěšený."

Škodovka vypadla v předkole play off s Mladou Boleslaví. To ale neznamená, že by byl rodák z Rokycan na ledě poprvé od posledního zápasu Západočechů.

Foto: Jan Beneš

„Dal jsem si asi tři dny volna. Když jsme se poté dozvěděli, že jsme nominováni na kemp, měli jsme možnost chodit na led, takže jsme téhle možnosti využili. Je to super. Mohli jsme se tak připravit na začátek kempu,“ kvituje.

„Všichni jsme na stejné startovní čáře."

Jak známo, hokejová reprezentace má zcela nový realizační tým. Podle Martina Langa je to výhoda pro nováčky. „Všichni jsme na stejné startovní čáře. Všichni máme stejnou možnost se ukázat,“ praví mladičký útočník Plzně.

A jaké má autor deseti letošních extraligových tref pocity z prvního tréninku v národním týmu? „Bylo to super, bavilo nás to. Bylo to trošku něco jiného než v klubech a zase jsme se posunuli. Věřím, že v tom budeme pokračovat.“

Spokojeností hýřil také Jakub Flek. „Hrozně jsem se těšil. Byl jsem zvědavý, jak to všechno bude vypadat. Trénink trval kolem hodinky a musím říct, že to bylo super.“

Ani pro Fleka nebyl start reprezentačního kempu skokem do neznámé vody. „Po tom, kdy jsme skončili, tak jsem si dal pár dní volna, ale posledních pět dní už jsme byli s klukama z Varů na ledě. Chodili jsme buď sami nebo s dorostem,“ popisuje rychlonohý útočník.

„Pokud se to povede dotáhnout až do závěrečné nominace, budu hodně šťastný."

Flek patřil mezi členy reprezentace i v éře minulého realizačního týmu. Jak tedy vnímá případný rozdíl v trenérských metodách?

„Neřekl bych, že je to výrazná změna. Věnovali jsme se systémovým věcem, tak je to vždycky. Systém je samozřejmě trošku jiný, ale výrazná změna v trénování nebyla.“

„Být v reprezentaci je pro mě obrovská motivace. Pokud se to povede dotáhnout až do závěrečné nominace, budu hodně šťastný," dodává Jakub Flek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz