V Brně hrát umíme, hecuje Roman. Kapitán Olesz věří, že ještě není konec

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. března 2018, 12:57

Jan Šimek

Stejně jako v úvodní bitvě čtvrtfinálové série vedli a opět z ledu odcházeli s pocitem marné práce. Hokejisté Vítkovic nezvládli ani druhý domácí zápas s Kometou. O víkendu tak budou v Brně bojovat o to, aby sérii vrátili zpátky do Ostravy. „V šatně jsme si řekli, že není konec. Bude to velice těžké, což všichni ví, ale konec ještě není,“ burcuje vůdce vítkovického mužstva Rostislav Olesz.

Ostravský celek vedl, jenže během necelé minuty Brňané otočili skóre, a když skvělý ťukes v početní výhodě zakončil Nečas gólem na 3:1, bylo takřka hotovo. „Kometa je v přesilových hrách výborná. Její hráči to parádně sehráli,“ přiznává Olesz.

„Fauly k hokeji patří, ale musíme se vyvarovat těch zbytečných. Nesmíme jim dát tolik prostoru a jejich klíčové hráče déle udržet na puku, aby neměli možnosti dobrých nahrávek, které převedli,“ dodává.

Skvěle rozehrané utkání ztratily Vítkovice ve druhé třetině, kdy nejprve Haščák v přesilovce srovnal, a pak skóre obrátil Radim Zohorna. Trenéři Petr s Trnkou následně sáhli po oddechovém čase. „Říkali jsme si: Hlavně, ať neblázníme. Dostali jsme dva rychlé góly, ale dávali jsme pozor, abychom to hned neotevřeli a nechtěli Kometu přehrát nějakým hokejem. Má zkušený tým, více šancí i přečíslení. Pořád jsme chtěli hrát systém, který na ně relativně funguje,“ vysvětluje vítkovická opora.

Druhý zápas byl velmi vyhrocený. Vedle mnoha osobních konfliktů se po utkání strhla hromadná rvačka, kterou ale rozhodčí rychle ukončili. Může se napětí mezi oběma celky ještě stupňovat? „Ukáže až čas. Plyne to z vývoje zápasu. Z toho, jak je to nahecované. Nikdo nikomu nedá ani metr ledu zdarma. Zatím je to v rámci fair play. Nejsou tam žádné zákeřnosti. K play off to patří. Vyhrocenost tam je a myslím, že to čeká i fanoušek,“ tvrdí Rostislav Olesz.

Co musí jeho tým zlepšit, aby v Brně uspěl? „Musíme dát více branek, protože naše produktivita není dobrá. Sice jsme dali dva góly, ale abychom vyhráli zápas, musíme dát více gólů. Navíc všichni víme, jak padla druhá branka. Těch pár šancí, které si vytvoříme, musíme proměnit. Tohle bude klíčové,“ myslí si. „Bude to velice těžké, což všichni ví, ale není konec. Kometa je velice zkušený tým a celkem tady jezdila. Musíme zapracovat na koncovce a věřit, že se to k nám obrátí,“ dodává kapitán Vítkovic.

Roman: Věřím, že se domů vrátíme za stavu 2:2

Jeho kuriózní gól z vlastní poloviny hřiště necelých pět minut před koncem dodal ostravskému týmu naději. Za stavu 2:3 ještě vítkovičtí hokejisté mohli pomýšlet na zvrat utkání. Ten ale nepřišel. „Do třetího zápasu musíme něco změnit, protože tohle špatné. Dostávat dva góly na zápas v oslabení nemůžeme,“ přiznává Ondřej Roman.

Jak tomu pomoci je jasné: „Nesmíme být ani tolik vylučovaní, protože soupeř má kvalitní přesilovky. O tom jsme se už přesvědčili. Na druhé straně musíme zapracovat i na těch našich. V prvním zápase jsme se v nich sice prosadili, ale tentokrát nebyly vůbec dobré,“ tvrdí vítkovický útočník.

Kometa zvládla oba venkovní zápasy a leckdo už ji vidí v semifinále. „Určitě ale nejsou na nějakém vrcholu. Dvakrát jsme prohráli o gól, navíc jsme se bili až do samého konce. Prohráváme 0:2 a jedeme na Kometu, kde umíme hrát. Půjdeme do toho stejně jako do prvních dvou zápasů. Věřím, že se dostaneme zpět tady do Ostravy za vyrovnaného stavu,“ burcuje Roman.

Sestřih utkání HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz