Tygři opět bez gólu, na body čeká i Třinec. Šlágr pro Kometu, Sparta padla

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

16. září 2018, 17:15

David Jahoda

Hokejisté Liberce čekají na úvodní branku sezony i po druhém kole Tipsport extraligy, nedali ji ani Dynamu. Na první body čekají také Oceláři, Chomutov či Mladá Boleslav, které nedovolily skórovat Karlovy Vary. Parádní šlágr mezi Brnem a Plzní rozhodl v 59. minutě Nahodil. Mezi stoprocentními celky zůstávají Litvínov, který i díky premiérovému bodu talenta Myšáka srazil Zlín, a Vítkovice, které přemohly Spartu.

Kacetl zkrotil Tygry, ti nedali gól ani napodruhé

Útočná esa Bílých Tygrů se neprosadila ani ve druhém zápase nové sezony. Pešánovi svěřenci doma nedokázali vyzrát na Pardubice s bezchybným brankářem Kacetlem, který zneškodnil 35 střel. O výhře Východočechů rozhodla branka, kterou v 10. minuté po akci Rolinka obstaral obránce Miromanov. Do prázdné klece pak v závěru pečetil fotbalové vítězství Dynama kanonýr Sýkora. Liberec, hlavně jeho střelci, má na čem pracovat.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Nevystoupili jsme do utkání dobře, nedařily se nám přesilovky. Hrajeme složitý hokej, který se v úvodu sezóny hrát nedá a nemá šanci na úspěch. Věřím, že dva zápasy stačí na to, abychom si uvědomili, že v jednoduchosti je síla, a že bez bojovnosti a nasazení nemůžeme uspět."

Miloš Holaň (trenér Pardubic): „Hlavně jsem rád, že jsme sem přijeli s tím, že na nás nezanechala žádné stopy páteční nešťastná prohra s Vítkovicemi. Přijeli jsme sem s čistou hlavou a chtěli jsme odvézt nějaký bod. Výkon byl založen na velice poctivé obraně a výborném plnění systému. Opticky možná bylo několik fází, kdy nás Liberec zatlačil, ale podržel nás vynikající Kacetl. Jediným zklamáním jsou pro mě přesilové hry, ve kterých jsme mohli vedení navýšit."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC DYNAMO PARDUBICE 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Miromanov (Rolinek, Marosz), 59. P. Sýkora.
Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Komárek, Lučan.
Vyloučení: 7:6.
Bez využití.
Střely na branku: 35:36.
Nejlepší hráči: Roman Will – Ondřej Kacetl.
Diváci: 5762.
Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd, Havlín, Ševc, – Lenc, P. Jelínek, Ordoš – Bulíř, L. Hudáček, M. Kvapil – Valský, Redenbach, Lakatoš – Teplý, J. Vlach, L. Krenželok. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Hrabal, Budík, Miromanov, Wishart, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Bubela, Treille – Mandát, Poulíček, Perret – M. Kratochvíl, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Oceláři promarnili náskok, Mora je stoprocentní

Václav Varaďa udělal v sestavě Ocelářů po úvodní prohře ve Zlíně několik změn a zpočátku to pomohlo. Třinec byl lepší a díky gólům Krajíčka a Ciencialy držel dvoubrankové vedení. Kousaví Hanáci se ale dokázali do utkání vrátit, snížil Kolouch, po chybě Hamerlíka před koncem druhé části srovnal Káňa. Krach Ocelářů a obrat Olomouce pak dokončil v 51. minutě Mráz. Mora je tak po dvou kolech stoprocentní, Slezané jsou po slibně rozehraném duelu na nule. Úspěšný návrat na led Třince zažil útočník Irgl.

Jiří Raszka (asistent trenéra Třince): "Začali jsme dobře a dodržovali jsme věci, které jsme si říkali. To znamená hodně střílet od modré čáry, chodit do brány. Chtěli jsme také vstřelit první branku a nejlépe dvě, protože Olomouc je bojující mužstvo. Povedlo se nám to, ale bohužel jsme vedení neudrželi. Oba góly byly smolné, Olomouc dostalo trošku na koně. Druhá třetina nebyla z naší strany optimální, ale začínalo se od nuly a ve třetí jsme na tom byli opticky lépe. Ale Olomouc  hrála v obranném pásmu výborně, velice obětavě a hodně střel nám zblokovala. Těžko jsme se přes ní dostávali do předbrankových prostor a potom nám ujeli z rohu a z dorážky skórovali potřetí. Určitě jsme takhle nechtěli odstartovat sezonu, nicméně je to pořád teprve začátek. Teď máme před sebou pět utkání venku, musíme hrát každý zápas na sto procent a urvat nějaké body."

Jan Tomajko (Olomouc): "První třetinu jsme nezačali optimálně. Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale museli jsme dohánět manko 0:2. To jsme nechtěli. Věděli jsme, že Třinec na nás vlítne, přesto dal dva góly a nevypadalo to s námi v té chvíli moc růžově. Hodně nás nakopnul první gól a od druhé třetiny jsme lépe napadali a lépe bruslili. Potom se k nám přiklonilo i trochu štěstíčka a třetím gólem jsme urvali zápas na naši stranu." 

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC OLOMOUC 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Krajíček (Roberts Bukarts), 14. Cienciala (Gernát, Adamský) – 26. Kolouch, 40. J. Káňa (J. Knotek), 51. Mráz (V. Tomeček).
Rozhodčí: Bejček, Jeřábek – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 25:34.
Nejlepší hráči: Martin Gernát – Petr Kolouch.  
Diváci: 4033.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Adámek – Chmielewski, Marcinko, O. Kovařčík – Adamský, Cienciala, Svačina – Roberts Bukarts, M. Kovařčík, Hrňa – Hladoník, Viedenský, Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk, Jaroměřský, Švrček – Laš, J. Knotek, J. Káňa – Burian, Kolouch, Irgl – Holec, Skladaný, Jergl – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Extraliga zpět ve Varech? Výhra s nulou

V Olomouci to karlovarské Energii sice ještě nevyšlo, doma už si ale návrat do Tipsport extraligy náležitě užila. Silné Mladé Boleslavi, která si chtěla napravit reputaci po úvodní domácí prohře s Litvínovem, nedovolila ani jeden gól. Brankář Filip Novotný pochytal všech 37 střeleckých pokusů bruslařského klubu! O přesné trefy Západočechů se postupně obránci postarali Vágner, Šenkeřík, Skuhravý a Lapšanský. Mladá Boleslav si bude muset na první body počkat minimálně do třetího kola.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – BK MLADÁ BOLESLAV 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Vágner (Skuhravý, Kohout), 17. Šenkeřík (Kverka, Stloukal), 32. Skuhravý (Gorčík), 60. Lapšanský (Rohan).
Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Jelínek, Brejcha.
Vyloučení: 3:1, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 minut.
Bez využití.
V oslabení:
1:0.
Střely na branku: 23:37.
Nejlepší hráči: Filip Novotný – David Bernad.
Diváci: 3841.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – L. Vágner, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, Šafář – T. Rachůnek, Balán, Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Lapšanský, Skuhravý, Gorčík – T. Mikúš, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík, Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa – Klepiš, P. Musil, Šťastný – Látal, Žejdl, Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský – P. Kousal, Najman, Martin Procházka. Trenéři: Kýhos, Čermák a Žabka.

Piráti opět doháněli marně, Mountfield slaví

Královéhradecký Mountfield se dobře oklepal z páteční čtyřgólové porážky na ledě pražské Sparty. Po první třetině to vypadalo, že s Chomutovem nebude mít těžší práci. Piráti ale podobně jako v sobotu s Kometou Brno ukázali, že za nepříznivého stavu hrát umí. Růžičkův tým ve druhé snížil na 1:2. Zkraje třetí části ale Východočeši znovu odskočili na rozdíl dvou branek, a i když Piráti opět tento náskok zkrouhli, první tříbodovou extraligovou výhru pod Tomášem Martincem si Hradec Králové už pohlídal.

Tomáš Martinec (trenér Hradce Králové): "Věděli jsme, že soupeř má hodně pracovité mužstvo a hraje fyzický hokej, výborně do obrany. Myslím ale, že náš tým si od začátku zápasu za vítězstvím šel. Kluky musíme pochválit za velkou bojovnost, pracovitost a obětavost. Vysoký kredit musíme dát hráčům, kteří chodili na oslabení a zblokovali spoustu střel, ubránili spoustu přesilovek soupeře. Jsme šťastní, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): "Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli, a drželi se herního plánu, jaký jsme si ráno řekli. Přesto jsme dostali dva góly z předbrankového prostoru po takové lehkovážnosti. Do druhé třetiny jsme vstoupili aktivně, snížili jsme a měli šance na to, abychom utkání srovnali jako včera proti Kometě. Bohužel jsme pak trochu z přemíry snahy udělali faul na domácího brankáře, kvalita Hradce se opět projevila a vstřelil rozdílovou branku na 3:1. Ještě jsme dali kontaktní gól a bojovali o vyrovnání, ale už to bohužel nestačilo. Opět jsme prohráli, ale určitě neskládáme zbraně. Musím říct, že naši hráči bojují, je tam vidět chuť a obrovské odhodlání, ale potřebujeme do utkání přenést klid z tréninku. Soupeři gratuluju."

MOUNTFIELD HK – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Bezúch (Bičevskis, Berger), 15. Linhart (Berger, Miškář), 43. Vincour (Zámorský) – 34. Huml (Valach, V. Růžička), 54. Knot (Koblasa, Vantuch).
Rozhodčí: Úlehla, Pešina – Frodl, Polák.
Vyloučení: 6:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 22:19.
Nejlepší hráči: Juraj Bezúch – Ronald Knot.
Diváci: 4268.
Mountfield HK: Maxwell – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, Piché, F. Pavlík – Paulovič, Koukal, Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Rosandič, Kukumberg, Pilař. Trenéři: Martinec, Krátoška a Svoboda.
Piráti ChomutovStezka – Valach, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz, Trefný – Klhůfek, V. Růžička, Sklenář – Skokan, Huml, Tomica – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Šťastný a Martínek.

Nahodil rozhodl šlágr v 59. minutě!

Ve šlágru kola se bylo na co dívat. Byl to živelný hokej od prvních minut. Dvakrát v zápase vedla domácí Kometa Brno, ale Plzeň, která tentokrát vsadila na brankáře Milčakova, dokázala vždycky ztrátu dohnat. Když už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, rozhodla Kometa v přesilové hře. Ze střelecké vlny ze sobotního duelu proti Chomutovu nesesedl Lukáš Nahodil, který rozhodl o dalších třech bodech pro svůj tým. U všech gólů Brna byl první centr Petr Holík.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Brna): "Na úvod sezóny to byl i díky skvělým divákům výborný zápas. Z Plzně šel respekt, hrála aktivní a agresivní hokej. Pomohl nám první gól, pak jsme se ale dostali pod tlak, soupeř vyrovnal a ve třetí části to bylo kdo s koho. Chvíli měla navrch Plzeň, potom my. Měli jsme více sil a hnali se za vítězstvím. Faul soupeře nám pomohl a nakonec jsme vyhráli. Chci poděkovat hráčům za to, že zvládli náročný víkend, který je stál mnoho sil."

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): "Odehráli jsme velmi dobré utkání, nemáme hráčů moc co vytknout, chyby se samozřejmě najdou vždycky, ale bohužel v Brně jsme už poněkolikáté nezvládli koncovku a prohráli."

HC KOMETA BRNO – HC ŠKODA PLZEŇ 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Zaťovič (P. Holík), 44. P. Holík (Mueller), 59. Nahodil (P. Holík, Štencel) – 12. Gulaš (Pulpán), 45. D. Kindl (Kracík, V. Němec).
Rozhodčí: Kika, Hradil – Hlavatý, Rampír.
Vyloučení: 3:4, navíc Eberle (Plzeň) 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 28:26.
Nejlepší hráči: Petr Holík – Denis Kindl.
Diváci: 7556.
HC Kometa Brno: Langhamer – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.
HC Škoda Plzeň: Milčakov – J. Kindl, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: .Čihák, Hanzlík a Špaček.

Vítkovice udolaly Kruppovu Spartu

Vítkovice proti Spartě? Tenhle duel sliboval dobrou podívanou. A první minuty to potvrdily. Úvodní část byla velká přestřelka, že které vyšli lépe domácí hokejisté, a to v poměru 3:2. Kdo by čekal, že se v podobném stylu bude pokračovat, byl na omylu. Výsledek se do konce základní hrací doby už nezměnil. Ostravský celek si tak po vítězství nad Pardubicemi zapsal další tři body a zůstává stoprocentní, zato Uwe Krupp a jeho Sparta si na první venkovní body v novém ročníku musí počkat.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Zápas začal možná trošku divoce. Stejně jako Sparta jsme apelovali na hráče, aby zůstali mimo trestnou lavici, ale plán nám nevyšel. I proto v první třetině padly tři branky z přesilovek. Ale v naší hře byla energie, kluci navázali na utkání v Pardubicích. Trošku mě mrzí, že ve druhé části jsme Spartu zatlačili, měli spoustu příležitostí, trestné střílení, ale šance jsme neproměnili. To nás trápilo už v přípravě. Sparta se pak dostala do hry slepenými přesilovkami na konci druhé třetiny. Ve třetí jsme začali hrát defenzivněji, na hru pět na pět moc nedošlo, ale zvládli jsme to. Obrovský kredit pro kluky za to, jak obětavě šli za vítězstvím, ubránili oslabení tři na pět na hranici sebeobětování. V kabině padla slova poděkování, ale pořád jsou za námi jenom dvě kola. V tom neoficiálním souboji Prahy s Ostravou vedeme 1:0, chtěl bych popřát hodně štěstí a vítězství i kolegům z fotbalu."

Uwe Krupp (trenér Sparty Praha): „Byl to dobrý, vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. Věděli jsme, že Vítkovice jsou silné v přesilových hrách, v Pardubicích odehrály velmi dobré utkání také v defenzivě. Chtěli jsme domácí dostat pod tlak, což se nám ale dařilo jen místy. Dostali jsme dvě branky v přesilovkách, měli jsme spoustu vyloučení, což je taky hlavní důvod, proč jsme tady neuspěli."

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC SPARTA PRAHA 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Lev (Olesz, Trška), 14. Schleiss (Trška, Dej), 17. Lev (Trška, Dej) – 12. Jarůšek (Blain, Košťálek), 14. Forman (T. Pavelka, Kalina).
Rozhodčí: Šír, Lacina – Bryška, Špírek.
Vyloučení: 7:8.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 33:37.
Nejlepší hráči: Jakub Lev – Miroslav Forman.
Diváci: 7121.
HC VÍTKOVICE RIDERABartošák – Baranka, Hrbas, de la Rose, Šidlík, Trška, Výtisk – Tybor, O. Roman, Szturc – Schleiss, Lev, Olesz – D. Květoň, Mahbod, Dej – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček, Gregorc, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána, Jarůšek – Pšenička, Pech, Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Litvínov uspěl i doma, Myšák má první bod!

Trenér Milan Razým si zatím jako nový kouč Litvínova může pískat. Jeho svěřenci ukázali, že vítězství v Mladé Boleslavi nebyla náhoda, navázali na něj totiž doma proti Zlínu, který v úvodním kole dokázal srazit na kolena Třinec. Základ výhry položila Verva už v první třetině, a i když Berani nesložili zbraně, v závěrečných pěti minutách Litvínov dvěma góly udělal razítko za další tříbodovou výhrou. První bod v extralize si připsal talent Myšák, který asistoval na gól Hübl.

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): "Hodnocení utkání bude pozitivní. Navážu na trenéra hostí, Zlín se představil dobrou ofenzivní hrou. Samozřejmě nám pomohlo, že jsme měli trošku delší přesilovku a podařilo se nám vstřelit branku. Tím jsme samozřejmě chytili začátek utkání . Ale při  hře pět na pět to bylo velmi vyrovnané utkání.  Inkasovali jsme gól, ale jak říkal trenér hostí, nám se podařilo okamžitě odpovědět, což byl asi zlomový moment utkání, a pak samozřejmě power play, kdy se nám podařilo vzít kotouč a vstřelit závěrečnou branku."

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): "Domácím jsme umožnili naší nedisciplinovaností lehčí vstup do utkání. Oslabení, pak menší osobní trest, který nám naboural  naší sestavu. V pěti jsme nebyli horší tým, měli jsme dostatek příležitostí na to s tím zápasem něco udělat. Rozhodl čtvrtý gól, který neměl být, protože bylo pět minut do konce a stále bylo o co hrát. Nicméně herně jsme byli spokojení s tím, co hráči předváděli. Chtělo by to trošku víc disciplíny a věřím, že v následujících zápasech bude lepší."

HC VERVA LITVÍNOV – PSG BERANI ZLÍN 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Kubát (F. Lukeš, Gerhát), 16. Matoušek (Jurčík), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 56. J. Mikúš (Petružálek, Sörvik), 59. D. Tůma (Trávníček) – 34. J. Ondráček (Freibergs, Šlahař), 55. Šlahař (Herman).
Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Pešek, Špringl.
Vyloučení: 5:1, navíc Freibergs (Zlín) 10 minut.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 30:23.
Nejlepší hráči: .
Diváci: 5725.
HC VERVA LitvínovJanus – Hunkes, Baránek, Sörvik, Kubát, L. Doudera, Ščotka, Šesták – Petružálek, J. Mikúš, J. Černý – Myšák, V. Hübl, F. Lukeš – D. Tůma, Gerhát, Trávníček – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
PSG Berani Zlín: J. Sedláček – Freibergs, Ferenc, Nosek, Žižka, Valenta, Řezníček, Gazda – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – E. Kulda, Werbik, Poletín – Šlahař, Fryšara, Herman – Popelka, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

» Tabulka Tipsport extraligy

Další program Tipsport extraligy

Čtvrtek 20. září – předehrávka 3. kola:
17:30 PSG Berani Zlín – Mountfield HK

Pátek 21. září – 3. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)
17:30 BK Mladá Boleslav – HC VÍTKOVICE RIDERA
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VERVA Litvínov

Sobota 22. září – dohrávka 3. kola:
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno (O2 TV Sport)

Neděle 23. září – dohrávka 4. kola:
15:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice
15:30 HC Energie Karlovy Vary – PSG Aukro Berani Zlín
16:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (ČT sport)
17:00 HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 
17:00 Mountfield HK – HC Olomouc
17:30 HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz