Třinec doplnil semifinalisty ELD, výhru řídil hattrickem Rybnikár

Foto: Martina Sikorová, hcocelari.cz

Do semifinále play off Extraligy dorostu nakonec postupuje kompletní čtveřice nejlepších týmů po základní části. Ke Karlovým Varům, Pardubicím a Mladé Bolelavi se po pátém utkání přidal i Třinec, který v sérii odrazil nápor Plzně.

Série mezi Třincem a Plzní jako jediná ve čtvrtfinále ELD dospěla do rozhodujícího pátého utkání. V průběhu série se favorizovaní Oceláři dvakrát dostali do vedení a Plzeň v obou dvou případech v sudých zápasech vyrovnala.

Nyní hostující Plzeň otevřela skóre duelu, o což se v 5. minutě se postaralo nejproduktivnější duo dorosteneckého play off Matyáš Úbl (celkem 8+12) s Adamem Benákem (7+12). Úderná dvojice se dostala i k dalším šancím, jenže domácí využili své chvíle v přesilovce. Sedm sekund před koncem početní výhody si na vyražený kotouč počkal Andrej Hebar a bylo vyrovnáno.

Domácí byli v první třetině aktivnější a jejich důslednost jim přinesla také obrat ve skóre. V poslední minutě první třetiny využil Michal Rybnikár zaváhání soupeře a položil základ pro svůj pozdější hattrick, kterým poslal Třinec do semifinále.

To se ovšem definitivně stalo až ve třetí třetině. Během prostředního dějství domácí drželi svůj hubený náskok, což také kvůli dvěma oslabením nebylo vůbec jednoduché. Jednu z přesilovek si Plzeň přenesla do třetí třetiny, hned po jejím konci ale Rybnikár pálil znovu – Třinec vedl o dvě branky.

Mezi dvougólové střelce se však zapsal také Úbl, který ve 47. minutě zakončil protiútok Škodovky. Vzápětí mohli hosté i vyrovnat a začít novou hru, jenže pro tyto případy byl v třinecké brance pozorný David Skácel.

Domácí obrana v čele s gólmanem odolala plzeňské ofenzivě a Rybnikár v závěru přidal ještě svou třetí trefu, a to do prázdné brány.

Třinec se tak stává čtvrtým postupujícím do semifinále. V dalším kole play off vyzve Pardubice, ve druhé dvojici se utkají Karlovy Vary s Mladou Boleslaví.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC ŠKODA PLZEŇ 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Hebar (Řehák, Holub), 20. Rybnikár, 42. Rybnikár (Řípa), 59. Rybnikár (Mrtka, Hebar) – 5. Úbl (Benák), 47. Úbl (Benák, Mašek).
Rozhodčí: Vaněk, Šudoma – Bartoň, Tvrdík.
Vyloučení: 3:1.
Využití:1:0.
Střely na branku: 30:31 (11:6, 8:7, 11:18).
Stav série: 3:2.

Program semifinále play off ELD

Čtvrtek 28. března – 1. zápasy:
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Pátek 29. března – 2. zápasy:
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Pondělí 1. dubna – 3. zápasy:
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec

Úterý 2. dubna – případné 4. zápasy:
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary
HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 4. dubna – případné 5. zápasy:
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz