Třída a bída: Kacetl zavřel krám, číslo 27 žije. Nahodí se Nahodil?

Foto: hcverva.cz

24. listopadu 2017, 10:42

David Jahoda

Po reprezentační pauze není v Tipsport extralize brankář, který by naháněl střelcům větší strach než pardubický Ondřej Kacetl. Antonín Honejsek, zlínské číslo 27, dal zapomenout na nepovedené sezony a nyní může pomýšlet na vylepšení osobního gólového maxima. Kdo zatím tápe, je Lukáš Nahodil, který po osobně povedených sezonách v Pardubicích stále čeká na první gól v dresu brněnské Komety. Hodně dusno je pak v Jihlavě, která ztrácí ve více ohledech.

Třída

Dej mi gól, pokud to dokážeš

Pardubice po reprezentační pauze jedou, ze tří zápasů ztratily jen jeden bod. Lví podíl na tom má brankář Ondřej Kacetl. V utkáních proti Brnu, Liberci a Litvínovu na něj šlo dohromady 107 střel, za záda pustil pouhé dva puky! Proti Kometě a Bílým Tygrům dostal po jednom gólu, Vervě pochytal všech 40 střel. Po repre pauze se gólman Dynama pyšní 98,1% úspěšností zákroků. 

Dávat góly jsem nezapomněl

Antonín Honejsek byl poslední roky v šedi, nyní ale ukazuje, že góly dávat nezapomněl. Po 21 duelech jich má na kontě už jedenáct. Přepočet branek na 60 minut (G/60) u něj ukazuje číslo 1,90! U hráčů, kteří odehráli minimálně 300 minut, je na tom lépe jen Dominik Kubalík. Zaútočí Honejsek na své gólové maximum z ročníku 2012/13, které činí 19 tref?

Vítaný host z Brna

Vojtěch Němec po příchodu do Mladé Boleslavi, kam ho v rámci hostování uvolnila Kometa Brno, řádí. Za Bruslaře odehrál tři zápasy a zaznamenal čtyři body, včetně vítězného gólu proti Olomouci! Za svůj kmenový klub zvládl osm bodů za 19 utkání. Němec má navíc jednu z nejlepších úspěšností střelby v Tipsport extralize, konkrétně 29,17 %.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Bída

Ježek bez bodlin 

Jihlavě se po 23 zápasech nedívá na tabulku dobře. Dukla je poslední s pětibodovou ztrátou na předposlední Litvínov. Hned v několika ohledech jsou jihlavští hokejisté nejhorší – dali nejméně branek (47), hned sedmkrát v aktuálním ročníku už vyšli gólově naprázdno. Mají nejhorší využití přesilovek (9,80 %) či nejméně střel na branku (574). Nováčka čeká ještě tuhý boj.

Ve špatný čas, na špatném místě

Útočník Pavel Sedláček se sice usadil v kádru Zlína, jenže své osobní statistiky by si jistě představoval o dost jiné. Mezi všemi hráči soutěže s minimálně 200 odehranými minutami je suverénně nejhorší v podílu gólů pro tým (viz ZDE). Sedláček byl u 17 branek soupeře a jen u tří tref Beranů. Ze všech gólů, u kterých zlínský forvard byl, tedy jen 15 % padlo do sítě protivníka.

Nahodile, nahoď řetázek

V Pardubicích byl Lukáš Nahodil tahounem, i když se ostatním v týmu nedařilo. V minulé sezoně nasbíral 30 bodů, rok předtím 27, dva roky zpět 30. V nabitém kádru Komety se mu ale zatím nedaří. V 21 duelech zaznamenal jen tři asistence a mezi útočníky obhájce titulu, kteří odehráli alespoň 200 minut, je ve statistice +/- jako jediný v mínusu (-2).

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz