Tři body do „kanady“ i tabulky. Na tohle se nedá připravit, tvrdí Schleiss

Jan Schleiss | Foto: Kateřina Pelikánová, Facebook HC Škoda Plzeň

Trénink netřeba, Plzeň přišla a zvítězila. Led pod otevřeným nebem v Klingenthalu si Indiáni vyzkoušeli poprvé až na rozbruslení, přesto si ale vedení uzmuli hned po půl minutě. A Energii už ho nepůjčili. Ve druhé třetině zářil kapitán Jan Schleiss, jenž nejprve předložil lahůdku Holešinskému a sám obstaral vítěznou branku na 3:1.

Bodový výčet ústřední postavy zápasu se nakonec zastavil až na čísle tři – ve 43. minutě si Schleiss zaškrtl ještě přihrávku na přesilovkou bombu Jakuba Lva. Individuálně nejpovedenější výkon sezony si tak schoval na správný zápas.

Jak jste si takový speciální zápas užili?
Za mě to bylo úplně skvělé, celý víkend je dobře připravený. Kulisa je super, jak je to blízko k hřišti. Osvětlení, hudba – opravdu povedené. Pro nás ještě lepší, protože se nám podařilo vyhrát.

Na rozdíl od Karlových Varů jste v Klingenthalu netrénovali den předem, nakonec to ale nevadilo…
Podle mě se na tohle nedá nějak moc připravovat. Člověk si to musí jít užít a hrát na sto procent. Podmínky jsou pro všechny stejné, jestli si to někdo vyzkouší, nebo ne… Je to jenom o počasí, každý ví, že to bude skákat a budou tam rýhy. Nemá cenu řešit nějaké detaily.

„Kulisa je super, jak je to blízko k hřišti. Osvětlení, hudba – opravdu povedené. Pro nás ještě lepší, protože se nám podařilo vyhrát."

Jak se podmínky měnily v průběhu zápasu?
Třeba když jsme přišli na druhou třetinu, tak to najedou strašně svítilo, protože se zatáhlo a byla tma. Bylo to docela hodně znát, takže jsme si říkali, že budeme víc střílet, protože gólman tolik neuvidí. Třetí třetinu byla zase větší zima, když člověk jde zpocený střídat. Trochu se orosilo i plexi, ale jinak v pohodě.

Pro vás to byl první open air. Máte radost, že se vám to splnilo?
Určitě, je to hezké. Jednou jsem takhle hrál exhibici ve Svatém Mořici. To bylo taky krásné, když se trénovalo, tak byly vidět hory a svítilo sluníčko. Tohle ale mělo ale úplně jiný náboj, protože přišla spousta lidí.

Byl znát rozdíl oproti ledu na obyčejném zimáku?
Samozřejmě tam byly rýhy, tím je to bruslení trochu těžší. Spoustu kluků pak bolí přitahovače, protože se víc nadřou a ten led se láme. Když to ale člověk neřeší a užívá si to, tak to není bůhvíjaký rozdíl. V hale může být taky spousta lidí, vedro a horší led. Spíš se tomu musíte přizpůsobit a ne to řešit.

Zdálo se, že jste vyhráli i na tribunách, kotel byl hodně slyšet. Vnímali jste to na ledě?
Myslím si, že to gradovalo v průběhu díky skóre – vedli jsme. Když jsme ale šli na rozcvičku, tak naše autobusy asi ještě nedorazily, protože ta tribuna byla hodně prázdná, tak jsem si říkal, jestli vůbec ještě někdo dojede. Nakonec jsem ale viděl, že se ten půlkruh zaplnil. Jsme moc rádi, že fanoušci dorazili a mohli jsme jim udělat radost.

Cítíte, že se s blížícím se play off mění styl hry?
Je vždycky takové, od ledna to každý piluje a chce být v určitých situacích zodpovědnější a řešit detaily. Pořád říkám, že i předkolo je už jiná soutěž, nikdy nevíte, jak to komu sedne. Pár detailů může outsidera vytáhnout nahoru a zároveň favorit může padnout.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz