Třetí výhra před MS! Češi zlomili Němce v nájezdech, rozhodl Hanzl

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. dubna 2017, 19:13

Adam Bagar

(MANNHEIM, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté zapomněli na sobotní porážku 4:7 z Norimberku a o den později slavili v přípravě na MS důležité třetí vítězství. Po divoké třetí části, v níž domácí využili tři přesilové hry, rozhodli pořádné drama až v nájezdech. Ve čtvrté sérii trefil český triumf Robin Hanzl.

Čeští hokejisté vstoupili do nedělní odvety v pozměněné sestavě. V elitní formaci nastoupili Lukáš Radil, Petr Vrána a Tomáš Zohorna, který od Jeřábka převzal kapitánské céčko. Roberta Kousala nahradil ve třetím útoku Radan Lenc, Josef Jandač pozměnil rovněž obranné dvojice. K Janu Ruttovi se posunul Adam Polášek, vedle Tomáše Kundrátka naskočil Libor Šulák a třetí pár tvořili odpočatí David Sklenička s Milanem Douderou.

Mezi tyče se postavil Dominik Furch, Němci poslali do branky Dennise Endrase, který působí v Mannheimu už pět sezon. Oblíbenec domácího publika měl už ve čtvrté minutě namále poté, co Vrána z dobré pozice nastřelil tyčku. Podobně na tom byl i Furch, který zaváhal za brankou a vybídl ke skórování Plachtu. Skvělým skokem ale svou chybu napravil. A tým podržel rovněž při šanci Gogully, kterému dala obrana až příliš prostoru.

První branka přišla až na startu druhého dějství. Skvělou práci odvedl v přesilovce Jakub Lev, který nejdřív bránil Endrasovi ve výhledu a následně zametl kotouč do branky – 0:1. Národní tým se uklidnil, byl aktivnější, ale Němce dostávaly do hry české fauly. Po jednom z nich mohl střelec první branky udeřit podruhé po návratu z trestné lavice, Endras ale zasáhl vyrážečkou a výborně hrající Sklenička netrefil kotouč ideálně.

Němci ve druhé polovině prostřední části přidali, Plachtova šikovná teč šla jen kousek od levé Furchovy tyče, Raedeke zase v úniku nenašel skulinu mezi betony českého gólmana. Hrozili i Češi, dvakrát protáhl Endrase Hyka, ale hubené české vedení nenavýšil. A tak přišel trest, na začátku třetí části hráli domácí přesilovou hru čtyři na tři, v ní našel Reimer na druhém kruhu Matthiase Plachtu a ten tvrdou ranou srovnal – 1:1.

Zápasy s Němci nám napověděly, přiznává Kalous »

Reprezentanti obstřelovali Endrase, ale pokusy Kubalíka, Doudery ani Lva se neujaly. Domácí dostávaly na koně přesilovky, kterých hráli požehnaně. Po vyloučení Kubalíka dokonce otočili skóre na svou stranu. Hördler pálil od modré a na brankovišti se nejlépe zorientoval Matthias Plachta, který slavil druhý gól v zápase – 2:1. Zanedlouho hráli hráči ve žluto-černých dresech další přesilovku, v níž však trestuhodně inkasovali.

Za vyhozeným kotoučem se rozjel Tomáš Zohorna, který nadvakrát poslal kotouč do německé sítě – 2:2. Češi pak záhadně dostali další menší trest a Německo více než minutovou početní výhodu dvou hráčů využilo. Pokus Christiana Ehrhoffa od modré skončil až za zády českého gólmana – 3:2. Divočina pokračovala, za obranu se dostal Tomáš Zohorna a chladnokrevně nedal Endrasovi šanci – 3:3.

Základní hrací doba nerozhodla, na řadu přišlo prodloužení tři na tři. V něm byl národní tým od začátku aktivnější, ale klíčový gól nevstřelil. Drama musely rozseknout až nájezdy, které lépe vyšly českým hráčům. Ve čtvrté sérii trefil výhru po parádním blafáku Robin Hanzl – 3:4. Teď čeká hokejisty den volna, už v úterý se znovu sejdou na srazu v Českých Budějovicích před domácím turnajem Carlson Hockey Games.

Výsledek čtvrté přípravy reprezentace před MS:

NĚMECKO – ČESKO 3:4 v nájezdech (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Plachta (Hager, Reimer), 48. Plachta (Hördler, Gogulla), 51. Ehrhoff (Raedeke, Reimer) – 21. Lev (Šulák), 50. T. Zohorna (Horák), 53. T. Zohorna (Horák, Kašpar), rozhodující nájezd R. Hanzl.
Rozhodčí: Brill, Hunnius – Leermakers, Cepik (všichni Německo).
Vyloučení: 6:10.
Využití: 3:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:32.
Diváci: 8 472.
Nejlepší hráči: Dennis Endras – Tomáš Zohorna.
Hráno: 23. dubna v Mannheimu.
Německo: Endras – Zerressen, Ehrhoff, Hördler, Akdag, Ebner, Reul, Daschner – Krämmer, Hospelt, Kink – Ehliz, Raedeke, Reimer – Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Tiffels, Oppenheimer – Plachta. Trenéři: Sturm a Abstreiter.
Česko: Furch – Rutta, Polášek, Kundrátek, Šulák, Sklenička, M. Doudera, Košťálek, D. Musil – Radil, Vrána, T. Zohorna – Kašpar, Horák, Sekáč – Hyka, P. Holík, Lenc – Lev, R. Hanzl, D. Kubalík. Trenéři: Jandač, Kalous, Prospal a Špaček.

Další program reprezentace před MS 2017

Carlson Hockey Games 2017:
27. dubna 2017: Finsko – Česko (České Budějovice, 18:30)
29. dubna 2017: Česko – Švédsko (České Budějovice, 17:00)
30. dubna 2017: Česko – Rusko (České Budějovice, 18:30)

Program reprezentace ve skupině MS 2017

5. května 2017: Česko – Kanada (Paříž, 20:15)
6. května 2017: Bělorusko – Česko (Paříž, 16:15)
8. května 2017: Finsko – Česko (Paříž, 20:15)
11. května 2017: Česko – Norsko (Paříž, 16:15)
12. května 2017: Česko – Slovinsko (Paříž, 16:15)
14. května 2017: Francie – Česko (Paříž, 16:15)
16. května 2017: Česko – Švýcarsko (Paříž, 16:15)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz