To se nedalo chytat, směje se po svém gólu uzdravený Haščák

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

12. prosince 2016, 11:06

Michal Kuba

Kometa zvládla i druhý víkendový zápas na domácím ledě. V neděli hostila Mladou Boleslav, kterou díky výhře 4:1 porazila letos již potřetí a za plný počet bodů. Po zranění se tak hned ve druhém utkání prosadil brněnský útočník Marcel Haščák. Brno sice vyhrálo, na začátku třetí třetiny se ale zranil gólman Marek Čiliak, kterého s bolestmi museli z ledu odvést záchranáři.

Modrobílá parta vstoupila do souboje s rivalem dobře. Hned ve druhé minutě poslal do odkryté klece vyražený puk kapitán Čermák. Brňané mohli jít v polovině periody do ještě většího vedení, trefu Zohorny ale videorozhodčí posoudil jako kopnutou bruslí. Brněnský stadion ale brzy rozjásal Vojtěch Němec, jenž uklidil u tyčky puk do sítě. „Boleslav hrála dobře až do konce a stále kousali. Hodně nás podržel vynikající Marek Čiliak,“ chválí výkon brankáře Marcel Haščák.

Po půlce utkání se ve druhé třetině trefil i právě navrátilec do sestavy Marcel Haščák, který z pravého kruhu vypálil přes padajícího obránce až do sítě. „To se nedalo chytat,“ směje se po utkání rodák ze slovenského Popradu.

Kometa se dostala už do vedení 4:0, krátce po trefě Vincoura se ale přihodil nešťastný moment. Čiliak po zákroku podklouzl a dopadl na led, ze kterého se mu nedařilo stát. Nepomohla ani podpora týmového lékaře a spoluhráčů, proto na led byli povolání záchranáři s nosítkami. „Je nepříjemné sledovat, jak brankář křičí. Nejen já, ale i celé mužstvo mu držíme palce a určitě mu zavoláme. Doufám, že se co možná nejdřív dá dohromady. Nevím ani, co mu je, ale vypadal špatně,“ říká Haščák.

„Je nepříjemné sledovat, jak brankář křičí. Nejen já, ale i celé mužstvo mu držíme palce a určitě mu zavoláme."

Brno po ani ne minutě, kdy se do brány postavil Vejmelka, inkasovalo. Do třetí sirény ale další gól již nepadl a Kometa si tak připsala další tři body, což ji posunulo na druhé místo tabulky. „Před víkendem jsem si řekl, že oba zápasy po mém zranění vyhrajeme. Všichni kluci zabrali a vyhráli jsme. Hodně mi po návratu do hry pomohli,“ chválí celý brněnský tým Marcel Haščák.

„Jak v zápase proti Hradci, tak i Mladé Boleslavi, jsme měli dobrý vstup do utkání, což tým uklidní. Nemuseli jsme alespoň dotahovat žádné zbytečné góly,“ přemítá devětadvacetiletý útočník Brna.

Jeho trefa na 3:0 tak přišla hned ve druhém utkání po návratu z marodky. „I v pátečním zápase jsem měl několik šancí, jsem rád, že proti Boleslavi se mi podařilo už skórovat. Spokojenější jsem ale díky dvěma výhrám, což je pro tým důležitější,“ povídá skromně Haščák.

„Měli jsme dobrou letní přípravu, díky ní jsem se po delším zranění dostal rychle zpět do tempa. Dost mi v návratu pomohl i kondiční trenér,“ popisuje svůj návrat zpět do sestavy.

Ne úplně vyprodaná DRFG Arena i tentokrát hnala své oblíbence dopředu. „Doma máme obrovskou podporu fanoušků, což nám neskutečně pomáhá. Soupeři sem neradi jezdí, já sám jsem nerad jezdil do Brna jako soupeř,“ vzpomíná na loňskou sezónu v dresu Karlových Varů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz