Talentovaný reprezentant Martin Nečas: Zlatá korunka na dresech A-týmu? Pro mladé reprezentanty to bude motivace

Foto: Český hokej

23. června 2018, 13:53

Tomáš Čekal

Letos poprvé oblékl dres seniorského "áčka” na mistrovství světa v Dánsku. “Národní dres je nejvíc. Nejenom pro mě,” říká Martin Nečas. Devatenáctiletý český hokejista je jednou z tváří změny v rámci českého hokeje. Nové logo a vzhled reprezentačních dresů se mu zamlouvají. “Je to oživení.”

Je český hokejový lev vhodným symbolem pro národní tým?

Lev bývá nejvýš v potravinovém řetězci a my bychom chtěli být také. Výběr je určitě dobrý.

Nechybí vám jako zástupci moravského hokeje na dresu moravská orlice?

Nepřemýšlel jsem nad tím takhle. Lev se mi líbí, celkově se mi zdá dres hezčí. Je to oživení. Táta mi odmalička říkal: Když špatně hraješ, musíš aspoň vypadat. Ale to si dělám srandu… Dres je opravdu hezký. Nemůžu se dočkat, až ho znovu budu moct oblíknout.

Pouze na dresech “áčka” má český lev zlatou korunku, která by měla sloužit i jako motivace pro mladé hokejisty. Bude?

Každý, kdo se dostane do první reprezentace do šestnácti let, sní o tom, aby na sebe navlékl dres “áčka”. Určitě to bude motivace.

Člen národního týmu do 20 let i seniorské reprezentace Martin Nečas

Člen národního týmu do 20 let i seniorské reprezentace Martin Nečas | Foto: Český hokej

Řeší vůbec v kabině hráči podobu reprezentačního oblečení?

Samozřejmě, Vždyť fasujeme všechno, od kraťasů a triček na rozcvičku až po věci na zimu, šusťákovku a zimní bundu. V reprezentačních věcech jsme v podstatě oblečení úplně celí, od kalhot až po čepici. Stejná trika máme od šestnácti až doteď. Člověk si na to zvykl, akorát každý rok dostával větší velikosti. Neměli jsme s nimi problém. Ale nová trička jsou mnohem lepší než předešlá.

Být fanouškem, co byste si vzal na sebe na zápas národního týmu?

Hezká jsou trička, ale jelikož se na zimáku nosí většinou mikiny, nejspíš asi mikinu. Ale hezčích věcí bylo určitě víc.

Co myslíte, jak přijmou hráči nové logo a dresy?

Jsem jeden z nich a mě se to líbí. Bude to v pohodě, uvítají to. Akorát by to tímhle chtělo nastartovat éru, v níž budeme dělat úspěchy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz