Talent měsíce: Byl nejlepší Dolejš, Tomášek, nebo Kubalík?

Foto: hc-vitkovice.cz, hcdynamo.cz, hcskoda.cz

7. prosince 2015, 20:50

hokej.cz

O tom, kdo se stane hvězdou měsíce listopadu, jste již hlasovali. Kdo byl však nejlepším mezi hráči narozenými v ročníku 1993 a mladší? Redakce webu hokej.cz vybrala tři hokejisty, ze kterých vy určíte talent měsíce. Jsou jimi brankář Vítkovic Daniel Dolejš, útočník Pardubic David Tomášek a plzeňský Dominik Kubalík, který je v nominaci potřetí za sebou.

Uzávěrka aktuální ankety je 10. prosince. Hlasování probíhá na Facebooku.

Daniel Dolejš

Havlíčkobrodskému odchovanci je teprve 21 let, přesto už v extralize kroutí svou třetí sezónu. Již vloni plnil Dolejš ve Vítkovicích roli brankářské jedničky, před sezonou mu však vedení klubu přivedlo zdatnou konkurenci – Pavla Kantora z Hradce Králové. Zpočátku dostávala více prostoru právě nová posila, postupem času si ale bývalý mládežnický reprezentant opět vydobyl pozici jedničky. V listopadu se v brance Vítkovic ukázal ve všech devíti zápasech, v osmi z nich se do klece postavil od první minuty. Během jedenáctého měsíce v roce si připsal dvě čistá konta, proti Třinci a Olomouci. Celkově pochytal 92,24 % střel soupeřů.

>> Dolejš si dal klobásku na Baníku, pak vynuloval Olomouc

David Tomášek

Pardubickému útočníkovi se poměrně vedlo na turnaji čtyř zemí ve Finsku, kde byl součástí reprezentační dvacítky. Po boku Voženílka a Poulíčka pokračoval v dobrých výkonech i na klubové úrovni. V devíti listopadových zápasech zaznamenal Tomášek celkem 6 bodů (3+3). Zřejmě nejraději bude vzpomínat na domácí duel s Olomoucí, jeden gól zaznamenal v první třetině, o výhře svého celku pak rozhodl v nájezdech. Dva body zaznamenal také ve střetnutí proti Karlovým Varům, asistencemi se podílel na obou gólech svého týmu.

>> Dynamo sází na mladé. Není to lehké, ale hodně nám to dá, ví Tomášek

Dominik Kubalík

Plzeňská kometa této sezony se v naší tříjmenné nominaci objevuje potřetí za sebou, výhry v této anketě se však ještě nedočkal. I přesto, že se Kubalík objevil mezi třemi vybranými hráči už v minulých dvou měsících, jeho výkony donutily redakci webu hokej.cz, zařadit jej do hlasování znovu. Dvacetiletý forvard je momentálně nejlepším střelcem a druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. V listopadu zaznamenal v devíti odehraných zápasech dohromady 8 bodů za šest branek a dvě asistence. Dá se očekávat, že Kubalíka opět nemine pozvánka na další reprezentační sraz.

>> Jako Hübl a Červenka? Chci se u nich udržet co nejdéle, hlásí Kubalík 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz