Takto se play off nehraje, musíme se vzpamatovat, zlobí se Štůrala

Tomáš Štůrala | Foto: hokej.zlin.cz

15. března 2015, 20:35

Michal Sedláček

Něco tomu chybělo. Nebylo to ten Zlín, který se v druhé polovině základní části vyškrábal z posledního místa až na šesté. Ševci sice šli v deváté minutě zásluhou Vlacha do vedení, měli množství šancí, ale na víc než jeden gól se nezmohli. Brnu navíc poskytli až příliš moc přesilových her a v závěru se už spíše trápili. „Na druhou stranu, v pondělí je další zápas a ta cesta je ještě strašně dlouhá pro oba týmy,“ připomíná střelec jediného gólu Zlína Roman Vlach.

Ševci vstoupili do utkání náporem a v deváté minutě se po nahození Aleše Holíka prosadil Roman Vlach. Pak berani spálili množství šanci, ve druhé třetině se nechali pětkrát vyloučit a Kometa utkání otočila. „Zdálo se mi, že tomu něco chybělo. Bylo to takové na půl plynu možná. Takto by se play off určitě nemělo hrát a měli bychom se vzpamatovat a jít do toho zítra úplně jinak,“ burcuje brankář Tomáš Štůrala.

"Třetí třetina mi přišla taková udržovací. Nic od nich a nic ani pořádně od nás."

Ten převedl velmi dobrý výkon a po zásluze byl oceněn jako nejlepší hráč zápasu na straně Zlína. Z devětadvaceti střel propustil za svá záda jen dvě. „Udělali jsme zase nějaké chyby. Je to škoda. První třetinu jsme hráli výborně, byli jsme lepší tým. V té druhé jsme udělali zbytečně moc faulů, oni se do toho dostali a v té třetí, nevím… Přišlo mi to jako taková udržovací třetina. Nic od nich a nic ani pořádně od nás,“ hodnotil.

Jako zlomová se ukázala druhá třetina, kdy se domácí nechali pětkrát vyloučit, Brno se dostalo do tempa a jednou nabídnutou přesilovku využilo. „Já už jsem několikrát říkal, že mám radši, když mám víc práce, ale tady v zápase play off bych byl radši, kdybychom my měli pět přesilovek.“ Podle Štůraly dnes Zlín Kometě nestíhal. „Fauly vždy vyplývají z toho, že někdo nestíhá, nebo musí zatáhnout za záchrannou brzdu.“

Podobný názor na to měl i střelec jediné zlínské branky Roman Vlach. „Vyplývalo to i z trendu pískání. Pak nám v určitých fází vždy scházel krok a pak z toho je ten faul. Je to jedno s druhým, záleží vždy na určitých situací,“ myslí si. Zlínský útočník si byl vědom špatného výkonu. „Určitě to nebylo podle našich představ. Je dost času všechno změnit, ale musí tam být větší srdíčko a víc chodit do brány. Brno je silové a bojovné mužstvo, a když se jim v tom nevyrovnáme, tak to bude hodně těžké.“

Poprvé v kariéře se v play off extraligy objevil obránce Aleš Holík, který přišel Zlínu vypomoct z prvoligové Třebíče. A byl hned u dvou gólů. Po jeho nahození ševci poprvé skórovali. Pak ale chyboval při vyrovnávací brance Komety. „Zaváhal jsem tam. Měl jsem jít do útočníka a asi by z toho nebyl gól,“ litoval Holík.

Celkově byl Holík ze svého úvodního představení v play off poněkud smutný. „Před gólem na 1:1 jsem tam měl obrovskou šanci. Kuba Svoboda mi to perfektně dal, a kdybych přestřelil beton, tak je to 2:0 a asi by to bylo úplně jiné. Chtěl jsem to zvednout, ale Čiliak to chytl perfektně. Kdybych to dal nahoru, tak to neměl. Dal tam jenom beton a já ho trefil. Potom jsme taky byli málo agresivní do brány, bylo tam málo střeleckých pokusů a šance co jsme měli, jsme bohužel neproměnili, takže jsme měli být asi agresivnější,“ zhodnotil duel zkušený obránce.

Šanci na nápravu budou mít žlutomodří zase v pondělí a mají v plánu předvést úplně jiný výkon, než tomu bylo ve třetím souboji. V kabině po zápase bylo asi trochu větší dusno, jelikož slovo si vzal kapitán Petr Čajánek. „Něco jsme si řekli, ale víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ odmítl víc o proslovu kapitána prozradit gólman Štůrala.

Sestřih utkání Zlín – Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz