Spodek tabulky je pořád blízko. Straší nás to, přiznává Nahodil

Foto: Petr Kraus, hcdynamo.cz

25. listopadu 2015, 9:21

David Záruba

Náramná první třetina a pak kolaps. Dynamo rozehrálo zápas s Litvínovem, tedy přímým soupeřem ze spodní čtyřky, výborně, vedlo 2:0 a ještě si mohlo dovolit neproměňovat šance. Po přestávce ale přišel obrat a za necelých šest minut bylo srovnáno. Z očekávaných tří bodů zůstal Pardubicím nakonec jen jeden. A na vytoužené desáté místo se ne a ne dotáhnout.

„Asi jsme si řekli, že to najednou půjde samo. To je hrozný výpadek, jaký se nám nesmí stávat. Kdybychom dali v první třetině gól víc, tak bylo možná po zápase,“ uvažoval pardubický forvard Lukáš Nahodil. Na „kdyby“ se ale ani tentokrát nehrálo a Litvínov dokázal poměrně pohodlně ztrátu dohnat a ještě Maxwellovi solidně zatopit.

„Rozehrajeme zápas dobře, ale úplně přestaneme. Ze stavu 2:0 to najednou během pěti minut mohlo být 2:3. Nevím, co k tomu víc říct. Potřebujeme, aby zápas vyšel celému týmu. Každé utkání se povede jiné lajně, ale nikdy ne všem dohromady,“ narážel Nahodil na nestálé výkony jednotlivých formací. Faktem je, Tomáškův útok, který táhl Dynamo v minulých zápasech, tentokrát mlčel.

I přes trestuhodný výpadek mohly Pardubice brát tři body. Ve třetí třetině se totiž znovu dostaly do vedení, ale znovu ho nedokázaly udržet. „Dostali jsme hloupý gól. Místo toho, abychom hráli jednoduše a puky vyhazovali ven z pásma, tak jsme si to tam prakticky sami zavezli. Je to škoda,“ litoval třebíčský rodák.

Zápas rozhodovaly nájezdy, v nichž Nahodil mohl přiblížit Pardubice ke druhému bodu, ale solidně provedenou kličku nakonec zazdil. „Věřil jsem si na ten blafák do forhendu, udělal bych to zase stejně. Brankář mi odjel na druhou stranu, chtěl jsem střílet nahoru, na tréninku to tak vychází. Trošku se mi to převalilo a od tyčky odrazilo ven,“ vylíčil svůj pokus.

Dynamo sice stále drží jedenáctou pozici v tabulce s výhledem na magickou desítku, nicméně se všemi třemi soupeři pod sebou poslední vzájemný zápas prohrálo. „Rozdáváme body týmům, které jsou kolem nás. Kdybychom je porazili, tak si můžeme pískat, ale my tyhle důležité zápasy prohráváme, navíc doma. Spodek tabulky nás straší, ale nahoru to prostě nejde,“ konstatoval Nahodil.

Sestřih utkání Pardubice – Litvínov

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz