Škoda první třetiny, ale s jedním bodem můžeme být spokojení, hodnotí karlovarský Jiří Bicek

Jiřímu Bickovi se v silně nabitém kádru kladenských Rytířů v této sezoně moc nedařilo a karlovarská Energie hledala náhradu za zraněného Petra Kumstáta. Rovnice, která vyústila v hostování Jiřího Bicka do konce sezony právě v mužstvu z města horkých pramenů. Utkání proti Třinci bylo jeho druhé v dresu s „éčkem“ na hrudi a připsal si v něm již třetí bod v novém angažmá.

Utkání proti Třinci se pro Karlovy Vary nevyvíjelo od začátku dobře. První třetinu prohrála Energie v poměru 0:3 a vypadalo to, že celý zápas je ztracený. Pak ale přišlo z mrtvých vstání a energetici dokázali snížit stav utkání na rozdíl jediné branky. I přestože Oceláři opět utekli o dvě branky, dokázali Západočeši vyrovnat stav utkání a po prohře po samostatných nájezdech vybojovat alespoň jeden bod.

„Před zápasem jsme chtěli tři body, ale zaspali jsme první třetinu a Třinec dával góly. A proti takovému mužstvu, jako je právě Třinec, se vrátit do hry není jednoduché. Dokázali jsme snížit a nakonec i vyrovnat, když nám oskočili, takže s jedním bodem můžeme být spokojeni. Jak ale říkám, škoda té první třetiny,“ řekl po utkání celkem spokojený slovenský útočník.

Karlovy Vary se od začátku sezony trápily a změnu přinesla až výměna trenérů, kdy se za záda karlovarských hráčů postavil Richard Žemlička. V úvodní polovině sezony nepřicházelo v úvahu, že by se energetici vzchopili k tak mohutnému vyrovnání či dokonce otočení zápasu. Richard Žemlička však s týmem Energie sbírá jeden bod za druhým. „Nevím, jak to bylo předtím, když tu byl jiný trenér, ale já momentálně cítím sílu v šatně. Nepodali jsme se tím, že jsme prohrávali a bojovali jsme až do konce. Změnili jsme něco ve hře, kde jsme dělali chyby a jak říkám, chvála bohu za ten jeden bod.“

V průběhu prvního dějství zápasu přišlo i na střídání brankářů. Tomáše Závorku po třech inkasovaných brankách vystřídal Lukáš Mensator a tah to byl výborný. Závorka, ač v posledních utkáních předváděl výborné výkony, utkání s Třincem pro něj bylo smolné. Mensator ho však dokázal plně nahradit a i zásluhou jeho výkonu Energie nakonec vyválčila bod. „My jsme moc Tomášovi nepomohli. Zápasy předtím chytal výborně. Oba dva naši brankáři jsou vynikající chlapci. Většinou trenéři za takového stavu vymění brankáře a někdy to přinese impuls. Nemyslím si ale, že to byly Tomášovi chyby. My jsme ve druhé třetině začali hrát lépe,“ chválil oba brankáře Jiří Bicek.

Energie v zápase ale sahala po vítězství. Ke konci třetí třetiny dostal právě Bicek naservírovanou příhru před brankáře Ocelářů, před kterým se ocitl úplně osamocený. Doslova fantastickým zákrokem však Hrubec hráče se zkušenostmi z NHL vychytal. „Byl to takový reflex, puk se mi odrazil na bekhend a nebyl ani zastavit si to. Vystřelil jsem to nahoru a brankář to chytil lapačkou. Myslel jsem si, že to byl gól. Budu ale muset vydržet do příštího zápasu,“ smál se neproměněné brankové příležitosti.

Jiří Bicek nastupoval od začátku sezony v dresu kladenských Rytířů, ale při výluce NHL nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval a na led se dostal prakticky sporadicky. Smutný ale není ani z toho, že přišel z týmu okupující přední příčky do týmu na opačné straně. „Pro mě je to hokejově pozitivní. Dostávám tu šanci hrát a jsem hodně na ledě. Hráči tohle pomáhá. Od začátku sezony na Kladně hráli kluci z NHL, kteří mají velkou kvalitu. Hráli toho hodně a pak jsem se tam nedostával. Člověk pak z těch situací vypadne a musí se z toho dostávat.“

A Jiřímu Bickovi delší čas strávený na ledové ploše rozhodně vyhovuje. Ze dvou utkání, které odehrál za tým ze západu Čech vytěžil čtyři body pro Energii a tři pro sebe, které se mu zapsali v kanadském bodování. Na Kladně od začátku sezony nasbíral čtyři. „Samozřejmě, když je hráč na ledě, tak si vytvoří šance. Když člověk sedí čtyři minuty na střídačce, vyběhne ven a další čtyři sedí, tak se to nedá srovnávat. Samozřejmě ty mužstva jsou na tom rozdílně, ale Vary momentálně hrají hezký, přímočarý a rychlý hokej. Začala druhá půlka sezony a všechno je otevřené,“ řekl po utkání spokojený Jiří Bicek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz