Síň slávy? Nižší náklady, moderní přístup. Svaz odhalil lokalitu a další detaily

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

26. října 2023, 15:09

Ondřej Mach

Bouřlivá debata posledních měsíců dospěla do finiše. Nová hokejová Síň slávy vznikne v centru Prahy v ulici Nekázanka, otevření se směřuje na březen až duben příštího roku. Zástupci svazu projekt prezentovali na čtvrteční tiskové konferenci v hotelu Stages.

„Bohaté historie a úspěchů českého hokeje jsme si vědomi. Stejně tak si vážíme hráčů, kteří je pro nás vybojovali,“ podotkl na úvod manažer Síně slávy Bedřich Ščerban.

„Chtěli jsme k tomu přistoupit tak, aby jejich odkaz byl patrný na první pohled,“ pokračoval Ščerban.

„Bohaté historie a úspěchů českého hokeje jsme si vědomi.“

Výkladní skříň tuzemské hokejové historie sídlila předchozích osm let v Galerii Harfa. Letos v květnu ale vedení svazu předčasně rozvázalo nájemní smlouvu, údajně kvůli vysokým provozním nákladům.

Prezident Alois Hadamczik koncem června proklamoval, že se přesune do nákupního centra Palladium. Z avizovaného plánu nicméně sešlo: Síň slávy se zrodí v prostoru mezi hlavním nádražím a Staroměstským náměstím.

„Bude kamenná, v metráži skromnější, ale luxusnější.“

„Bude kamenná, rozměryi skromnější, ale luxusnější,“ odkryl generální sekretář Jan Černý. Výdaje se prý sníží na 17 % té původní, pohybovat se mají kolem 2,5 milionu korun ročně. Pětiletý kontrakt zahrnuje také opci na dalších pět let.

Představitelé ČSLH se zároveň omluvili za to, jakým způsobem došlo k uzavření Síně slávy na Harfě. V čele s prezidentem Aloisem Hadamczikem schytali v minulosti za probírané rozhodnutí notnou dávku kritiky.

Že komunikace nebyla ideální, uznal i sekretář Černý: „Chtěl bych se upřímně omluvit našim legendám i veřejnosti, že jsme museli urychleně ukončit provoz Síně slávy a počínali si velmi stručně...“

Záběry, jak legendární brankář Dominik Hašek odváží svou vystavenou výstroj v nákupních vozících, vyvolaly napříč hokejovou komunitou obrovský poprask... Mnoho reakcí přilétlo i ze zámoří, třeba z kanadského Toronta.

„Jsem téměř přesvědčený, že to bude mít velký význam pro návštěvnost.“

„Jsem rád, že se po všech okolnostech ozvaly hlasy, že by bylo dobré Síň slávy co nejdřív obnovit,“ ocenil Hašek.

„Těší mě, že místo je v centru. Jsem téměř přesvědčený, že to bude mít velký význam pro návštěvnost,“ pravil dále slavný gólman.

A druhá část nové vize? Zacílit na mladou generaci. „Pracovali jsme se záměrem, jak ji oslovit a přiblížit se jí,“ zmínil Ščerban. Síň slávy tedy bude pro návštěvníky dostupná ve více formách – propojí se s virtuální realitou.

„Pracovali jsme se záměrem, jak oslovit mladou generaci.“

„Díky tomu ji dovedeme přenést do každého obývacího pokoje,“ prohlásil Jan Mišák ze společnosti XLab, které realizace připadla na základě úspěšného výběrového řízení.

„Dnešní mladá generace žije jinak, než jsme žili my,“ uvědomuje si Ščerban. „Ve spoustě věcí budeme unikátní, protože jsme doteď na příliš podobných projektů nenarazili.“

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

Pověření pracovníci doufají, že bude moderní, důstojná, aktuální, efektivní a blíže fanouškům. Důraz se klade mimo jiné na flexibilitu, aby bylo možné expozice obměňovat podle zadání svazu.

„Ale je třeba, aby lidé dostali do hlavy, že když jedou do Prahy na výlet, tak to mají kousek,“ zdůraznil bývalý reprezentant Jaroslav Pouzar. Podle jeho slov právě propagace v minulých letech pokulhávala.

„Bylo by fajn pořídit televizní šoty, které by se promítaly na stadionech.“

„To je důležité a mohly by tomu pomoct kluby, ty by mohly síň slávy propagovat. Bylo by fajn pořídit televizní šoty, které by se promítaly na stadionech,“ přemýšlel Pouzar.

Svaz na téma Síně slávy chystá celosezonní kampaň. „Připravujeme nový komunikační koncept. Není pro nás důležitá jen během mistrovství světa, ale dlouhodobě,“ upřesnil obchodní a marketingový ředitel Ondřej Šnaidauf.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz