Sedláček: Divákům zase dáváme radost. Tohle finále je úplně nejvíc!

Foto: Markéta Křížová

6. dubna 2023, 12:14

Josef Prášek

První duel Zlín ve finále sice prohrál, ale poté u rivala uspěl 2:1 a ve třetím souboji slavil výhru 4:1. Berani tak v sérii poprvé vedou a v letošním play off doma ještě neprohráli. „Hlavně to nezakřikněme. Doma se hraje vždycky lépe, hlavně když dojde tolik lidí,“ pochvaluje si útočník Pavel Sedláček.

Zatím platí (a mělo by i nadále) že všechny zápasy finále byly vyprodané. 7000 diváků si ve Zlíně tentokrát muselo počkat na první trefu až do druhé třetiny.

Postaral se o ni právě Sedláček, na něj poté navázal Mikuláš Zbořil a domácí si vývoj zápasu už pohlídali. „My jsme první gól určitě chtěli urvat, což se nám podařilo. Potom jsme tempo hry určovali my,“ popisuje.

Co je zajímavé, tak Zlín poprvé v celém play off skóroval doma ve druhé třetině. Tedy do branky, která je poblíž sektoru hostů.

„Jestli to je psychologická výhoda? Nevím, nevím. Možná trochu jo, ale každý zápas je úplně jiný a musíme hrát vždy naplno, abychom vyhráli."

„To ani nevím, neřešilo jsme to,“ usmívá se Sedláček. „Asi je jedno, na kterou to padne,“ dodává k této perličce.

Zlín se po výhře 4:1 ujal vedení v sérii. „Jestli to je psychologická výhoda? Nevím. Možná trochu jo, ale každý zápas je úplně jiný a musíme hrát vždy naplno, abychom vyhráli,“ odpovídá Sedláček.

Skvělý Daniel Huf přišel o čisté konto až v 51. minutě, kdy ho překonal Šimon Jenáček. Nemrzelo ho, že přišel o nulu? „Zatím nic neříkal,“ směje se zlínský forvard.

„Samozřejmě bylo by to pro něj super, chytá fantasticky a drží nás všechny zápasy. Hlavní však je, že se vyhrálo,“ má jasno 29letý hráč, který dal v play off zatím dvě branky. A obě ve finále.

„Když se loni nedařilo, tak se ani nedivím, že moc nechodili nebo tolik nefandili. Teď jsme jim podle mě zase dali radost k tomu, aby začali chodit na hokej."

Přitom polovinu letošní sezony (i celý předešlý sestupový ročník) se Zlínu nedařilo a nevypadalo to s klubem moc dobře. Teď je však dvě výhry od baráže!

„Je to úplně něco jiného. Chodí plný dům a lidé nás ženou dopředu. Když se loni nedařilo, tak se ani nedivím, že moc nechodili nebo tolik nefandili. Teď jsme jim podle mě zase dali radost k tomu, aby začali chodit na hokej,“ myslí si odchovanec klubu Sedláček.

„Když se vyhrává, tak má člověk lepší náladu,“ potvrzuje.

Sedláček má ve sbírce titul se Zlínem z roku 2014, teď hraje opět finále, sice o soutěž níže, ale podobnost to má obrovskou. Všechny zápasy jsou opět vyprodané.

„Stadiony jsou plné, ale já byl tehdy dost mladý. Moc jsem toho ani neodehrál. Tohle je pro mě nejvíc, co jsem kdy hrál,“ praví nadšeně.

„Tohle je pro mě nejvíc, co jsem kdy hrál."

Berani se pokusí vybojovat třetí výhru v třaskavé sérii už dnes od 17:30. Sedláček očekává, že to bude opět tuhý boj.

„Zase to bude strašně těžký zápas, který budeme chtít urvat na naši stranu. Samozřejmě nebude to zadarmo. Vsetín má kvalitní tým a určitě nebude odevzdaný,“ varuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz