Rytíři po výhře zažili další kolaps. Procházka: Co k tomu říct…

Martin Procházka | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Rytíři měli druhou výhru v řadě na dosah, když necelých pět minut před koncem vedli o dvě branky a poloprázdný ČEZ stadion o sobě zase začal dávat vědět. Vzápětí ale znovu ztichl. Plzeň totiž při power play snížila, v přesilovce vyrovnala a v prodloužení rozhodl o prohře Kladna 3:4 Adrián Holešinský.

„Už jsem věřil tomu, že to prostě umlátíme, ale bohužel,“ stěží hledal bezprostředně po utkání slova kladenský Martin Procházka. „Vedeme 3:1. Vyhrajeme buly, špatně vyhodíme puk, pak si ještě dáme vlastňáka a necháme se vyloučit do konce utkání… Nevím, co k tomu říct,“ pokračoval a kroutil hlavou.

„Bohužel je to škoda. Myslím si, že když pominu ty poslední dvě tři minuty, tak jsme hráli slušně a šli jsme si pro vítězství, ale bohužel. Tohle je už několikátý zápas, co jsme zase takhle prohráli,“ lituje Procházka další promarněné šance na vítězství.

„Je to už několikátý zápas, co jsme takhle prohráli. Nevím, co k tomu říct.“

Právě jmenovec slavného člena Blue line svým devátým gólem v sezoně ve 39. minutě vyrovnal a nastartoval svůj tým. „Nevím, jak to vůbec vzniklo. Klépa střílel, nějak se to tam odrazilo ke mně a já jsem věděl, že to prostě nemůžu dát čistě do branky, tak jsem to zkusil skrz brankoviště, jestli se to tam odrazí. Kupodivu to projelo brankovištěm ke Smolimu, který měl stejnou situaci. Dostalo se to zase zpátky ke mně, tak jsem to tam bekhendem zkusil hodit a nějak se to odrazilo za brankovou čáru,“ popisuje situaci autor šťastného gólu.

Procházka měl vyrovnávací branku na hokejce už dříve, ale přečíslení dva na nikoho, do kterého se dostal společně se Smoleňákem, nevyužil. „Takovéto situace musíme proměňovat. Bohužel jsem nedokázal puk zvednout. Doufám, že jsem to následně aspoň trošku odčinil,“ hořce se pousmál v rozhovoru pro klubový web.

„Bude to poslední zápas naděje. Budeme se muset pořádně připravit a pokusíme se jim nic nedat.“

Jeho odčinění totiž zastínil závěrečný kladenský kolaps, kdy z pohodového dvoubrankového vedení byla prohra s jedním bodem do tabulky. Ten je však pro Rytíře v současné situaci málo, i když šanci na vyhnutí se baráži stále mají.

Vyhasnout ale může už v pátek, kdy se Kladno na domácím ledě utká právě s předposlední Mladou Boleslaví. „Bude to poslední zápas naděje,“ uvědomuje si dobře Procházka. „Budeme se na ně muset pořádně připravit u videa i systémově na ledě, abychom věděli, jak na ně. Pokusíme se jim nic nedat.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz