Rozšířený štáb reprezentace zůstává, pokračují Ručinský, Prospal i Fischer

Foto: Karel Švec, cslh.cz

11. října 2016, 13:00

Václav Jáchim

Po Světovém poháru to nebyl jasné, teď už ano. Realizační tým české hokejové reprezentace pokračuje ve stejném složení jako na první akci sezony. Hlavní trenér Josef Jandač bude mít mezi asistenty Václava Prospala, generálním manažer zůstává Martin Ručinský, jeho asistentem pak je Milan Hnilička. A pozice skauta dál náleží Jiřímu Fischerovi. Složení pro zbytek sezony potvrdil Výkonný výbor ČSLH.

Trenér Jandač vzápětí po Světovém poháru potvrdil, že stojí o to, aby se realizační tým nezměnil. "Širší okruh spolupracovníků se jednoznačně osvědčil. Rozdělili jsme si úkoly, práce na takovém turnaji je skutečně hodně. Mám zájem, aby všichni kluci pokračovali. Ale každý má své povinnosti. S Martinem Ručinským jsme si řekli, že všechno vyhodnotíme po Světovém pohár. Václav Prospal trénuje v Tampě mládež, Jirka Fischer zase působí v Detroitu. Navíc záleží na rozhodnutí vedení svazu," řekl hlavní trenér.

Bylo jasné, že jeho asistenty pro další akce budou Jiří Kalous a Jaroslav Špaček. Nyní vyšlo najevo, že pokračuje také Václav Prospal. Podle informací, které hokej.cz poskytl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund, bude dvojnásobný mistr světa přítomen na ruském turnaji Channell One Cup v prosinci a potom na jarním mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Totéž platí u skauta Jiřího Fischera, někdejší skvělý obránce se zúčastní všech turnajů.

Oproti původnímu složení realizačního týmu, který Josef Jandač ponechal po éře Vladimíra Vůjtka, dochází ke dvěma změnám. Na pozici generálního manažera bude podobně jako při Světovém poháru Martin Ručinský, nikoli Slavomír Lener. Na plný úvazek nastoupí k elitnímu výběru asistent generálního manažera Milan Hnilička. Bývalý úspěšný brankář tím pádem končí v manažerské pozici u dvacítky, kam se od výběru devatenáctiletých posouvá Otakar Černý mladší.

"Jak ukazují mezinárodní trendy a zkušenosti z dalších zemí, v současném hokeji jsou širší realizační týmy nezbytností,“ konstatuje šéf českého hokeje Tomáš Král. "Před trenérem Jandačem a spolupracovníky stojí jako nejbližší úkol mistrovství světa, ale pracovat musí i s perspektivou příští olympiády, ať už se jí zámořští hráči zúčastní či nikoli. S tím souvisí i výběr a zařazování nových kandidátů reprezentace.“

Potvrzení stávajícího realizačního týmu v uvedené podobě vítá hlavní kouč Josef Jandač. "Jsem rád, že všichni členové týmu potvrdili zájem pokračovat a podařilo se najít model, který odpovídá jak zájmům reprezentace, tak představám svazu. Při Světovém poháru byla naše spolupráce bezproblémová, shodli jsme se, že každý našel v realizačním týmu místo, které odpovídá jeho zaměření. Navíc jsme získali řadu poznatků, na které navážeme a zúročíme je při dalších akcích," poznamenal Jandač.

Složení realizačního týmu české reprezentace pro sezonu 2016-17:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Asistent generálního manažera: Milan Hnilička.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal, Jaroslav Špaček.
Skaut: Jiří Fischer.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Videokouč: Denis Havel. 
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: MUDr. Dušan Singer a MUDr. Tomáš Vyskočil (budou se střídat).
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Michal Truc a Radovam Sakaláš (budou se střídat).
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz