První třetinu jsme byli v autobuse, říká Šimek. Pak dvěma góly rozhodl

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Liberec v jednatřicátém kole Tipsport extraligy porazil Piráty 3:0, druhou nulu ze vzájemných zápasů letošní sezony si připsal brankář Roman Will. O góly se postaral Radim Šimek, jenž se prosadil hned dvakrát během pouhých sto sekund. „Asi se mi to povedlo poprvé, dát dvě branky takhle rychle po sobě,“ usmívá se reprezentační obránce, který strávil na ledě takřka 25 minut.

Liberec nevstoupil do duelu dobře, jelikož do šesté minuty vůbec nevystřelil na bránu a nakonec si během úvodní dvacetiminutovky připsal pouze čtyři střely. „První třetina od nás byla katastrofální, podržel nás Roman Will, což je pro mě nejlepší hráč zápasu. Nebýt jeho, tak jsme mohli prohrát první třetinu 0:4 a odjet s výpraskem domů,“ hodnotí Radim Šimek. „Nevím, jestli jsme byli ještě v autobuse nebo jsme to měli v rámci rozcvičky,“ pokračuje.

V prostřední periodě se Bílí Tygři zvedli, Piráty přestříleli a vytvořili si dvoubrankový náskok. „Do druhé třetiny jsme si řekli, že budeme hrát jednodušeji a ne jako blázni. Nakonec se to otočilo a vládli jsme na ledě my,“ dodává ještě. „Třetí třetinu už jsme chtěli jenom dohrát. Šťastné tři body,“ zakončuje hodnocení utkání čtyřiadvacetiletý obránce.

"Chodil jsem tam ob střídání, ve druhé třetině jsem byl už hodně zavařený. Měl jsem být rozdílový hráč, což jsem zaplaťpánbůh byl."

Než se extraliga přerušila kvůli reprezentační přestávce, Liberec prohrál tři střetnutí v řadě. Padl s Plzní, Energií a Spartou. „Odehráli jsme tři zápasy, které byly nepříjemné. Možná za to mohla únava, ale nechci se na ni vymlouvat,“ říká Radim Šimek. Ve třicátém a jednatřicátém kole si Bílí Tygři připsali šest bodů, když porazili Pardubice a Piráty. „Jsme rádi, že jsme zvládli dva těžké zápasy, Chomutov byl urputný a ani v Pardubicích to nebylo lehké,“ srovnává.

Radim Šimek si v zápase připsal dva přesné zásahy a čtyři Radegast index body. „Proti Chomutovu se mi to povedlo, dal jsem se štěstím dva góly, přestože se mi záda nezlepšila, ale v Liberci je teď velká marodka, takže musím zápasy podstupovat a bojovat s tím,“ prozrazuje podrobnosti. „Vitásek se vrátil z reprezentace, zkoušeli jsme přesilovku, při které dostal pukem do nohy. V Liberci letos kdokoliv dostane pukem do nohy, tak je na čtrnáct dní mimo. Má to i Bulíř,“ připojuje reprezentační obránce.

Úvodní branku střetnutí vstřelil Radim Šimek od modré, pro druhou si dojel až „do brankoviště“. „Kämpfík jel dva na dva a chtěl puk přihrát na druhou tyčku, naštěstí jsem mu to chytil a poslal na Procházku, který kotouč posunul na Krenželoka. Já jsem na něj zařval a on mě poslal do brejku. Já jsem jel jenom na jednoho obránce, protože Chomutov asi nějak špatně vystřídal,“ popisuje. „Abych pravdu řekl, tak takové situace vyhledávám. Neříkám, že hraju riskantní hokej, abych jezdil jako šílenec pořád dopředu. Ale nastala situace, kdy jsem to musel využít,“ přiznává Šimek.

Odchovanec Benátek nad Jizerou měl díky velké marodce nejvyšší strávený čas na ledě ze všech hráčů, odehrál necelých pětadvacet minut. „Nebral jsem hru na sebe, ale věděl jsem, že budu mít velkou porci minut. Chodil jsem tam ob střídání, ve druhé třetině jsem byl už hodně zavařený. Měl jsem být rozdílový hráč, což jsem zaplaťpánbůh byl,“ uvádí s úlevou.

Hráče čeká maximálně jeden nebo dva dny volna, aby s rodinami prožili Vánoce, jelikož už v pondělí extraliga pokračuje v plném proudu, Liberec se ve 32. kole střetne s Třincem. „V pátek potrénujeme, pak si užijeme Vánoce s rodinami a v neděli zase na trénink, jelikož se hraje. S Třincem to nebude vůbec jednoduché, ale hrají dobrý hokej a nikam necouvají, takže to bude pro diváky pohledné utkání,“ uzavírá Radim Šimek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz