Posílí Kubalík ruskou Ufu? Hodně ho chceme, tvrdí manažer týmu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

18. dubna 2017, 17:14

Václav Jáchim

V Plzni prožil další skvělou extraligovou sezonu, Dominik Kubalík znovu dával góly jako na běžícím pásu a potvrdil, že je v téhle disciplíně vynikající. Před rokem ještě reprezentační útočník odolal a zůstal v kádru Škody,letos je to nepravděpodobné. Mluví se o zájmu z NHL,Kubalíka však především loví ruská Ufa! "Hodně ho chceme," potvrzuje v rozhovoru pro agenturu TASS generální manažer Leonid Vaisfeld.

V uplynulém ročníku základní části extraligy zaznamenal Kubalík 29 branek a vévodil nejlepším kanonýrům. Navíc se prosadil na listopadovém turnaji Karjala, pravidelně reprezentuje. Manažeři Kontinentální ligy dobře vědí, že je zároveň v mladém věku. S perspektivou dalšího herního zlepšení.

První v řadě zájemců stojí Ufa, které Dominika Kubalíka získala z dvacáté pozice loňského draftu KHL. Tahle skutečnost není tak prestižní jako v NHL, nicméně když se hokejista rozhodne odejít východním směrem, výsledek draftu platí. Loni chtěli Kubalíka v Soči či Chabarovsku, tehdy ještě nikde draftován nebyl. Teď práva na plzeňského střelce pro ruskou soutěž náleží právě zástupcům týmu Salavat Julajev. Ufa loni brala Kubalíka v draftu zřejmě s jasným výhledem do budoucna.

Nyní by mohlo dojít k naplnění spolupráce. "O Dominikovi přemýšlíme, ovšem situace je složitější. Nejde o Kubalíka, ale o limit na cizince, který musíme dodržet," poznamenal Vaisfeld. Zahraničních hokejistů může být v mužstvu pět, v Ufě s tímhle číslem trošku zápasí. "Kubalíka hodně chceme. Sportovní problém tam není, řešíme finanční oblast," doplnil generální manažer ruského celku.

Reprezentační útočník se soustředí na povinnosti v přípravě před mistrovstvím světa. Loni se jako poslední nevešel na soupisku pro šampionát v Moskvě, letos by rád absolvoval v Paříži velkou premiéru. Ohledně dalšího angažmá zatím čeká. "Je to práce agenta, který mě informuje. Bavíme se o možnostech, protože ten krok je hodně důležitý. Nechci, aby to byl skok do ničeho. Ani aby to nebyl moc velký krajíc," řekl před dvěma týdny. Zájem z Ufy naznačuje, že se brzy může zatím nejistá budoucnost vyjasnit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz