Poruba přejela Vsetín, Jurča srazil Draky. Žďár předvedl parádní obrat

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

29. září 2016, 9:15

Tomáš Nejedlo

Svatováclavská sváteční středa patřila krom jiného také druholigovému hokeji. Boje o mistrovské body se rozjely na čtrnácti stadionech napříč celou republikou. Stejně jako v prvním kole, i nyní přichystali vrchlabští hokejisté svým fanouškům střelecké body. Jablonec odjel s deseti góly. Z vysokých výher se radovala Bílina i Klatovy. Ve skupině Střed předvedl Žďár nad Sázavou v Jindřichově Hradci skvělý obrat, když z výsledku 3:7 dokázal zvítězit 8:7 v řádné hrací době. V derby Kolín – Nymburk to dlouho vypadalo na domácí výhru, jenže Nymburští třemi góly otočili duel ve svůj prospěch. Na Východě ambiciózní Vsetín inkasoval na Porubě tvrdý direkt – přijmout musel porážku 2:6.

SKUPINA ZÁPAD:

Po Bílině inkasoval deset gólů ve Vrchlabí i Jablonec

V úvodu sezóny se na hokej do Vrchlabí chodit rozhodně vyplatí. Ve třech duelech na stadionu totiž Východočeši nastříleli pětadvacet gólů. Desítku schytala v Podkrkonoší Bílina a nyní i Jablonec. Duel navíc skončil stejným výsledkem 10:5, z čehož je zřejmé, že si diváci rozhodně přišli na své. O výhře Vrchlabí rozhodla zejména druhá třetině, v níž domácí nastříleli hned pět branek. Pět kanadských bodů zaznamenal nestárnoucí Martin Filip. Extraligou ostřílený veterán připravil svými asistencemi spoluhráčům pět gólů.

HC Stadion Vrchlabí – HC Vlci Jablonec nad Nisou 10:5 (1:1, 5:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 16. Svoboda (Miškovský), 21. Šťastný (Filip), 24. Maďar (Filip), 26. Kadavý (Miškovský, Jirků), 30. Šťastný (Filip), 34. Bláha (Čurda, Filip), 43. Urban (Čurda), 49. Maďar (Filip, Šťastný), 56. Urban (Jandejsek), 59. Bláha – 8. Nevyhoštěný, 29. Bříška (Šulc), 40. Nevyhoštěný (Zeman), 50. Pilař (Bříška), 55. Čechura (Peřina).

Klatovy zmrazily Kobru třemi góly ve třetí třetině

Aktéři duelu Klatovy – Kobra navnadili přítomné fanoušky ofenzivními choutkami v první třetině. Tam se oba celky přetahovaly, až po dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre stav 3:3. Poté se střelci odmlčeli a na gólovou notu se naladili až ve třetí části. Avšak jen ti domácí. Uhlík, Vracovský a Vlček svými trefami rozhodli o tom, že body zůstávají v Klatovech.

SHC Klatovy – HC Kobra Praha 6:3 (3:3, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Tulačka (Krliš, Holý), 7. Tulačka (Švarc, Holý), 19. Houfek (Švarc), 46. Uhlík (Houfek), 48. Vracovský (Uhlík), 55. Vlček (Holý) – 3. Jakeš (Kučera, Švaříček), 11. Slanina (Matějček, Kuchta), 17. Vlach (Hlinka).

Řisuty pod Procházkou stále bez ztráty

Hokejistům Řisut to pod vedením trenérského dua Martinů Procházky a Kašáka šlape. Hlavní kouč a někdejší úspěšný český reprezentant, zdá se, nastartoval tým k výborným výkonům. To Buldoci předvádějí i na ledě, naposledy loupili v Sokolově, kde Středočeši zvítězili 4:1. Rozhodnuto bylo v podstatě už po první třetině, v níž hosté vstřelili všechny čtyři své branky a poté už kontrolovali průběhu utkání.

HC Baník Sokolov – HC Řisuty 1:4 (0:4, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Šik (Jirušek) – 3. Slavíček (Brém), 9. Bílek (Kos), 14. Fortelka (Brém), 20. Fortelka (Slavíček).

Děčín své konto nerozšířil, odevzdal body Trutnovu

Ode dna tabulky se děčínští hokejisté odlepit nedokázali. Na svém kontě mají zatím jen tři body a víc jich nepřidali ani v domácím zápase s Trutnovem. Hosté postupně dokázali vypracovat svůj náskok na třígólový a do třetí části tak šli s poměrně luxusním náskokem. Domácímu Fojtovi se podařilo jen snížit, avšak to bylo z děčínské strany vše.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Fojt (Racek, Vaněk) – 16. Janoušek, 31. Kysela (Bezděk, Chytráček), 37. Uchin (Kastner, Bažant). 

Bílina nedala Klášterci šanci, zvítězila 5:0

Povedený zápas sehráli na domácím ledě hokejisté Bíliny. V prvních dvou třetinách dodrželi Draci svou dvougólovou normu a ve třetí dvacetiminutovce upravili stav na konečných 5:0. Hostující Klášterec tak musel přijmout nepopulárního „bůra“, navíc nezatížil konto brankáře Dlouhého ani jedním gólem, a tak domácí brankář mohl slavit s týmem tři body i své čisté konto.

HC Draci Bílina – HC Klášterec nad Ohří 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Procházka (Bohm), 18. Dunko (Komínek, Fryč), 22. Petráš (TS), 33. Nedrda (Procházka, Böhm), 60. Nedrda.

SKUPINA STŘED:

Žďár předvedl v Jindřichově Hradci fantastický obrat

Po dvou třetinách utkání v Jindřichově Hradci by si na výhru hostujícího Žďáru vsadil opravdu málokdo. Po dvou třetinách prohrávali hosté u Vajgaru o tři branky, v přestřelce 4:7. Ještě minutu před koncem řádné hrací doby Jihočeši o gól vedli. Jenže v poslední minutě řádné hrací totálně propadli. Nejprve v čase 59:15 Martin Pleva srovnal na 7:7 a poté v čase 59:53 Lukáš Bureš dokázal ve skrumáži vydolovat puk a odstartovat vlnu radosti na straně žďárských hokejistů. Marné byly Vajgaru platné čtyři kanadské body zkušeného Oty Lazorišáka, byť minimálně bod by si domácí zasloužili.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SKLH Žďár nad Sázavou 7:8 (1:3, 6:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 9. Kundrát (Lazorišák, Bureš), 23. Lazorišák (Kohút), 25. Lazorišák (Kundrát), 28. Šmerha (Heldák), 31. Lazorišák, 33. Šmerha (Bureš, Vantuch), 35. Kohút (Zderadička) – 1. Červenka (Beneš, Pleva), 3. Kaňka (Kunstmüller, Pleva), 5. Kolda (Gregar), 39. Plachý (Kaňka, Kunstmüller), 48. Červenka (Gregar), 52. Pleva (Plachý), 60. Pleva, 60. Bureš.

Derby v jihočeské metropoli ovládl Písek

Hokejové centrum Pouzar v Českých Budějovicích hostilo jihočeské derby domácího David Servisu s Pískem. Druholigový nováček vzdoroval soupeři v podstatě jen dvě třetiny, a ač prohrával o dvě branky, stále šlo s výsledkem ještě něco udělat. Jenže Písečtí ve třetí části rázně určili, kdo ovládne derby a slabou náplastí domácích hráčů na porážku 2:7 byly snad jen dvě trefy Davida Bárty.

HC David Servis České Budějovice – IHC Písek 2:7 (0:2, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 34. Bílek (Šesták, Žáček), 60. Bílek (Hanzal, Bárta) – 3. Vlček (Procházka), 10. Hřebíček (Procházka), 28. Urbanec (Červinský), 47. Pašek, 49. Pašek (Šuhaj, Drda), 49. Urbanec, 59. Šuhaj (Pašek).

Tradiční souboj dvou polabských rivalů pro Nymburk

Derby Kolína a Nymburk neodmyslitelně patří k velmi tradičním druholigovým zápasům. Nejinak tomu bylo také ve sváteční středu 28. září. Do hlediště si našlo cestu dvanáct stovek diváků, kteří sledovali, jak po dvou třetinách domácí hokejisté vedou 3:1 a nic nenasvědčuje tomu, že by snad neměli získat ani bod. A přeci. Nymburští třemi přesnými zásahy obrátili vývoj ve svůj prospěch, vítězný gól na 4:3 dokonce vstřelil někdejší kolínský bek Petr Pýcha.

SC Kolín – NED Hockey Nymburk 3:4 (1:1, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 15. Malý (Kadlec, Zajíc), 28. Malý (Semirád), 30. Zumr (Morkes, Nedbal) – 20. Bičiště (Eis, Pýcha), 44. Bičiště (Ječný), 46. Stehlík (Šimek), 55. Pýcha (Stehlík).

Táboru se nedaří, Bruslaři rozhodli už v první části

Dva zápasy, nula bodů. Takový start do sezony si táborští hokejisté určitě nepředstavovali. Jenže v duelu s Havlíčkovým Brodem domácí naprosto propadli v první třetin, byly z toho čtyři inkasované branky. A do takového zápasu se pak dostává jen velmi těžko. Ke cti Táborským, že nesložili zbraně a postupně se na soupeře dotáhli až na rozdíl jediné branky, leč vyrovnat už nedokázali.

Hockey Club Tábor – BK Havlíčkův Brod 3:4 (0:4, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Severa (Blažek), 26. Vaniš (Kýhos), 41. Havran (Kýhos, Vaniš) – 1. Semrád (Endál), 7. Třetina (Endál), 13. Lacina (Kozlík), 19. Navrátil (Endál).

Vyrovnaný duel v Pelhřimově rozhodl Kondratěv

Utkání v Pelhřimově nakonec došlo až do prodloužení. Přitom hosté z Moravských Budějovic měli snový vstup do zápasu. Po šesti minutách a trefách Lupače a Mikeše vedli už 2:0. Jenže to bylo na dlouhou dobu z jejich strany vše. Naopak se osmělili domácí, Doležal s Bezděkem zařídili remízový stav. Duel dospěl do prodloužení, v němž rozhodl o druhém bodu pro žihadla odchovanec ruského Nižněkamsku Jevgenij Kondratěv.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Moravské Budějovice 2005 2:3 v prodloužení (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Doležal (Hájek, Wasserbauer), 48. Bezděk (Plachý, Kubát) – 2. Lupač (Pelikán, Matějka), 6. Mikeš (Šťáva, Havel), 62. Kondratěv. 

SKUPINA VÝCHOD:

Vsetín ve šlágru v Porubě inkasoval půltucet

Ambiciózní Vsetín na ledě vedoucí Poruby nezachytil úvod utkání a Ostravané dokázali v první části odskočit na rozdíl tří branek. Pak se sice Valaši vzchopili, snížil na rozdíl jediného gólu, leč to bylo z jejich strany vše. Otěže utkání pevně na svých hokejkách svírali porubští hokejisté, kteří utkání dovedli k vítězství 6:2.

HC RT TORAX Poruba 2011 – VHK ROBE Vsetín 6:2 (3:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kafka (Piecha), 7. Piecha (Puškár, Flašar), 15. Orság (Tichý), 25. Bail, 31. Seidler (Hudeček), 49. Kilnar (Vaněk) – 18. Kolařík (Šjafotdinov), 19. Chrapak (Zúbek, Hořanský).

Nový Jičín doma nezaváhal, Bobry udolal 4:2

Ještě než se aktéři utkání Nového Jičína a Valašského Meziříčí stihli rozkoukat, byla tu první trefa utkání. Po devětadvaceti vteřinách hry se o ni postaral hostující Dvořák, avšak to bylo ze strany hostů na dlouho vše. Gólově se prosazovali domácí a najednou vedli 3:1. Baroš sice pět minut před koncem ještě stihl snížit, jenže v power play Kratochvíl definitivně utnul naděje hostů na body.

HK Nový Jičín – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Stránský (Rác), 42. Rác (Novotný), 51. Kocián (Gebauer), 60. Kratochvíl (Dresler) – 1. Dvořák (Fojtík, Kývala), 55. Baroš (Varga).

Jurča s Pešem řádili, Šumperk odjel bez bodů

Byl to zápas dvou mužů, dvou Petrů. Hodonínští Jurča a Peš totiž na ledě doslova řádili. Prvně jmenovaný čtyřmi přesnými zásahy zatížil konto šumperských hokejistů, jeho útočný kolega Peš mu navíc na všechny góly nahrával. Drtiči o své výhře rozhodli ve třetí třetině, kdy do té doby vyrovnané utkání zvrátili na svou stranu třemi góly.

SHK Hodonín – Draci Šumperk 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Zháňal (Charvát), 40. Jurča (Kadlec, Peš), 50. Jurča (Peš, Kadlec), 51. Jurča (Peš), 57. Jurča (Peš, Haloda M.) – 20. Matějka (Sedlák, Vachutka), 40. Vachutka (Matějka, Vymazal).

Opava zaspala v Kopřivnici začátek a podlehla 1:4

Pět minut a opavští hokejisté prohrávali už o dvě branky. Hrubý s Červenkou totiž dokázali překonat gólmana Šafránka a domácí hráči tak mohli hrát v klidu. Když navíc v polovině utkání Tomášek upravil na 3:0, poté sice přišlo Vítkovo snížení, jenže poslední slovo měli opět Kopřivničtí. Daniel Hrubý svým druhým zásahem v utkání stanovil konečný výsledek – 4:1.

HC Kopřivnice – HK Opava 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Hrubý (Mach), 6. Červenka (Sluštík), 35. Tomášek, 58. Hrubý – 45. Vítek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz