Poláška čeká pikantní série proti „své“ Spartě. Motivací je hodně, přiznává

Adam Polášek | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Potřetí za sebou dojde v extraligovém play off na střet Ocelářů a Sparty. Opět u toho bude i bek Adam Polášek. Ale zatímco v předchozích dvou případech stál na straně poražených Pražanů, letos se bude rvát za třinecké barvy.

Semifinálová série tak pro něj bude pořádně pikantní. Tím spíš, jak na Spartě vloni skončil. Po sezoně dle vlastních slov dlouho nevěděl, na čem je, a až z videa se dozvěděl, že končí.

„Těch motivací je hodně,“ hlásí Adam Polášek. „Ale je to play off a nesoustředím se na sebe. Chci podávat co nejlepší výkony, ale co nejlepší pro tým a ne pro sebe,“ doplňuje muž, který v pražském klubu odehrál sedm sezon.

Loni Oceláři vystavili Spartě stopku ve čtvrtfinále, které vyhráli 4:2 na zápasy. O rok dřív ji stejným poměrem porazili i ve finále. Zkušený obránce by už tentokrát rád stál na vítězné straně.

Při pohledu na bilanci vzájemných utkání musí cítit šanci. Třinec rivala z metropole porazil v play off už čtyřikrát za sebou, Pražané naposledy uspěli při mistrovské jízdě před 22 lety.

„Rok se sešel s rokem a je to tady znovu, akorát letos to budu mít z druhé strany. Čekáme boj na krev.“

„Rok se sešel s rokem a je to tady znovu, akorát letos to budu mít z druhé strany. Věřím, že jsou odpočatí, nahecovaní a mohou si říkat cokoliv. My čekáme boj na krev,“ říká odhodlaně Polášek.

Sparta letos vypadá mnohem lépe než v minulých letech. Už v základní části sekundovala Pardubicím, ve čtvrtfinále pak ukázala svou sílu proti Liberci, když jej porazila 4:0 na zápasy.

V pražském klubu jistě cítí, že letos by mohli prolomit dlouhé čekání na titul. „Na papíře můžou být silnější než loni, ale pak je to jen otázka play off. V něm se může stát opravdu cokoliv, záleží i na jednom zápase,“ ví Polášek.

„Na papíře můžou být silnější než loni, ale pak je to jen otázka play off. V něm se může stát opravdu cokoliv, záleží i na jednom zápase.“

„Mají kvalitu, střelce, silové a rychlé hráče, výborného gólmana, přesilovku i oslabení. Když jim všechny detaily sepnou, budou silní. A když sepnou nám, budeme silní taky,“ dodává.

Poláška trošku mrzí, že se na ledě nepotká s tvrďákem Zackem Kassianem. Ten přicházel do Sparty jako velká last minute posila, ale sehrál jen osm zápasů základní části a během série s Bílými Tygry rozvázal smlouvu a odcestoval zpátky za moře.

„Bylo by fajn si proti Zackovi zahrát. Hrával jsem s ním už na farmě, dokonce jsme byli spolu na pokoji, ale od té doby uteklo hodně let,“ zmiňuje jedenáct let staré angažmá v týmu Chicago Woves.

„Bylo by fajn si proti Zackovi zahrát. Hrával jsem s ním už na farmě, dokonce jsme byli spolu na pokoji, ale od té doby uteklo hodně let.“

V současnosti ale s Kanaďanem v kontaktu nebyl. „Takže nevím, proč skončil. Ani to, jak se postavil k evropskému hokeji, jak se mu dařilo, jak hrál a co mu tady dovolili, aby mohl ukázat,“ potvrzuje Polášek.

Ten poznal třineckou sílu ve vyřazovacích bojích už během čtvrtfinálové série s Motorem, když s Oceláři nezamávala ztráta vedení 3:0 na zápasy a v rozhodující sedmé partii zvítězili 2:0. Ovládli tak už čtrnáctou sérii za sebou!

„Sedmé zápasy jsou o tom, kdo je trpělivější, zkušenější, kdo si to víc pohlídá a v tomhle má Třinec neuvěřitelnou sílu,“ pokyvuje Polášek. Bude se z postupu radovat i proti „svým“? Série startuje už v úterý v O2 areně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz