Polášek, Šimek, Řepík a Birner. K reprezentaci se připojí čtyři finalisté

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

25. dubna 2016, 12:47

Adam Bagar

Už v úterý se národní tým přesune do Znojma, kde v rámci přípravy na blížící se mistrovství světa v Rusku sehraje dva zápasy se Švédskem. Trenér Vladimír Vůjtek bude mít k dispozici také čtyři avizované posily z NHL a KHL, o den později se navíc k české reprezentaci připojí kvarteto finalistů z elitní tuzemské soutěže. Obránci Adam Polášek a Radim Šimek s útočníky Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem.

Vladimír Vůjtek po návratu z Finska vyřadil z kádru národního týmu dva centry. Petra Holíka a Tomáše Urbana. Už v úterý se totiž k reprezentaci připojí další čtyři forvardi. Ze zámořské NHL to jsou Tomáš Plekanec s Davidem Pastrňákem a z Kontinentální ligy letošní šampióni Jan Kovář s Tomášem Filippem.

Kromě toho kouč Vladimír Vůjtek čekal na konec extraligové série mezi libereckými Bílými Tygry a pražskou Spartou. Ta sice skončila v neděli, její účastníci však sraz ve Znojmě, který je naplánován na úterní odpoledne, jistě nestihnou, což Vůjtek avizoval už po zápasech ve Finsku, kde Češi brali jednu výhru.

Osmašedesátiletý lodivod sáhl hned k další čtveřici extraligových hráčů. Z Liberce už ve středu národní tým posílí obránce Radim Šimek s útočníky Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem, ze Sparty pak zadák Adam Polášek. Kompletní kvarteto finalistů se popere o premiérovou účast na mistrovství světa.

Nejvíc toho má v národním týmu odehráno Michal Birner s 21 zápasy na kontě, sedm jich má ve sbírce Michal Řepík, stejně jako obránci Radim Šimek a Adam Polášek. Všichni by měli nastoupit už do pátečního odvetného utkání se Švédskem, první duel je ve Znojmě na programu už ve středu.

Nominace české reprezentace pro utkání se Švédskem (27. a 29. dubna, Znojmo):

Brankáři (3):
Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň).. 

Obránci (11):
Michal Kempný (Omsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), Michal Jordán (Carolina, NHL), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Petr Zámorský (Örebro, Švédsko), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Tomáš Voráček (BK Mladá Boleslav), Milan Doudera, Josef Hrabal (oba HC Oceláři Třinec), Adam Polášek (HC Sparta Praha), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec). 

Útočníci (17):
Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Pastrňák (Boston, NHL), Roman Červenka (Piráti Chomutov), Jan Kovář, Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk, KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg, KHL), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava, KHL), Martin Zaťovič (Toljatti, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Robert Kousal (Novokuzněck, KHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk, KHL), Jiří Sekáč (Arizona, NHL), Milan Gulaš (Färjestad, Švédsko), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Richard Jarůšek (BK Mladá Boleslav), Michal Řepík, Michal Birner (oba Bílí Tygři Liberec).

Realizační tým:

Generální manažer: Slavomír Lener.
Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.
Asistenti: Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Manažer týmu: Martin Loukota.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažeři: Zdeněk Zikmund a Martin Procházka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz