Pohled hokej.cz: týmem února Energie, v sestavě měsíce je Cikánek

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

2. března 2018, 9:29

Marek Hedbávný

Nová jména se derou na scénu! Do únorové sestavy WSM Ligy jsme zařadili Jana Zahradníčka a Jiřího Severu, jedny z objevů této sezony.

Tým měsíce – HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary získaly v únoru nejvíce bodů a navíc začaly dobře i čtvrtfinále se Vsetínem. Energie v minulém měsíci prohrála pouze jednou.

Tabulka za únor

(pouze zápasy základní části)

1. HC Energie Karlovy Vary, 18
2. HC Frýdek-Místek, 16
3. VHK ROBE Vsetín, 15
4. Rytíři Kladno, 14 
5. AZ RESIDOMO Havířov, 13
6. HC ZUBR Přerov, 12
7. HC Stadion Litoměřice, 10
7. HC Slovan Ústí nad Labem, 10
9. HC Slavia Praha, 9 
9. SK Horácká Slavia Třebíč, 9
11. LHK Jestřábi Prostějov, 8 
12. HC Benátky nad Jizerou, 6
12. ČEZ Motor České Budějovice, 6 
14. SK Trhači Kadaň, 4

Sestava měsíce podle hokej.cz

Lukáš CIKÁNEK (G, Rytíři Kladno)
Jestli někdo umí načasovat formu na play off, tak je to Lukáš Cikánek. Zářil už před rokem a skvěle se mu vedlo i minulý měsíc. Když nastoupil od začátku zápasu, Rytíři pokaždé vyhráli.

Ondřej HOLOMEK (O, VHK ROBE Vsetín)
Holomek se během února vyšvihl mezi obránci na páté místo ve statistice +/-. Včetně úvodních zápasů play off zakončil únor s +8 body a také s dvěma góly a jednou asistencí.

Jan ZAHRADNÍČEK (O, HC Frýdek-Místek)
Počtem kanadských bodů neoslňuje, dlouhodobě ale patří k oporám Frýdku-Místku. Zahradníček zvládl za zápas přes 20 minut, je spolehlivý a důrazný. Jeho výkony dokonce zaujaly Třinec, který ho na konci února povolal do extraligy.

Jaroslav MARKOVIČ (Ú, VHK ROBE Vsetín)
Vsetín stíhací jízdou doletěl až do play off. Děkovat může například Jaroslavu Markovičovi, který v závěrečných sedmi kolech základní části pětkrát skóroval a přidal čtyři asistence.

Jiří SEVERA (Ú, HC Slovan Ústí nad Labem)
Po 27 zápasech měl jen čtyři góly a patřil k nejhorším hráčům WSM Ligy ve statistice +/-. Ve druhé polovině ročníku se zlepšil a v únoru zářil: dal sedm gólů a k tomu zapsal čtyři přihrávky. Urostlý mladík pomohl Slovanu k důstojnému dokončení sezony. 

Marek RAČUK (Ú, HC Slavia Praha)
Povedl se mu už závěr základní části a roli tahouna týmu potvrzuje i v play off. Slavia dala ve čtvrtfinále Přerovu pouze čtyři góly, přesto vede 2:0 na zápasy. Dvěma góly a jednou asistencí se v této sérii blýsknul právě Račuk.

Překvapení měsíce – Jakub Navrátil

Navrátil nejprve zazářil na reprezentační akci s devatenáctkou, pak dvěma góly sestřelil Motor a povedený únor dovršil podpisem nové smlouvy. Navrátil není pro Zubry jen "povinným" juniorem do počtu...

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz