Pohádka! líčí Vávra. Ze 2. ligy táhne ve finále mateřský Vsetín

Tomáš Vávra | Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

Tomáš Vávra dál píše pohádkový příběh. Odchovanec Vsetína po dvou utkáních v základní části naskočil za mateřský klub do play off a i díky jeho lvímu podílu odvrátili Vsetínští na domácím ledě konec sezony ve vypjaté sérii se Zlínem.

Zkušený centr se v roce 2019 přesunul ze Vsetína do nedalekého druholigového Valašského Meziříčí, a i podle svých slov už profesionální kariéru pověsil na hřebík.

V letošním ročníku Chance ligy, zejména pak v play off, ale přišel její neuvěřitelný restart.

„Užívám si to, pro mě je to srdeční záležitost. Jako dítě jsem na derby se Zlínem chodil, teď se mi ty myšlenky vrací, když vidím malé děti kolem mantinelu. Je to pohádka i pro mě,“ netajil Vávra pro klubovou televizi vsetínského týmu.

„Jako dítě jsem na derby se Zlínem chodil, teď se mi ty myšlenky vrací, když vidím malé děti kolem mantinelu."

Valašský hokejový klub musel odvracet ve své domovině první mečbol Zlína, které si Ševci uhráli v domácích kláních a dostali se do vedení 3:1 v sérii.

Svěřenci trenéra Weintritta ale moc dobře věděli, že dopustit předčasné oslavy Zlínských, navíc před vlastními fanoušky, je takřka nepřípustné.

„Byli jsme odhodlaní to zvládnout a udělat pro to všechno. Bylo to vidět od první vteřiny, šli jsme tomu naproti,“ pokračoval útočník zelenožlutých.

„Každý cítí, že je to emotivní finále. Každý musí udělat všechno proto, aby vyhrál každý souboj a bojoval o každý milimetr na ledě,“ dodává.

„Každý cítí, že je to emotivní finále. Každý musí udělat všechno proto, aby vyhrál každý souboj a bojoval o každý milimetr na ledě."

Sám Vávra se podílel na porážce Zlína dvěma body za gól a přihrávku, zvláště jeho trefa patřila k exkluzivnějším a podtrhla skvělé výkony prvního centra vsetínského útoku.

„Je to úplná euforie. Každý vnímáme to fenomenální podporu, která na Lapači je. V ten moment jsme ale soustředění na totální nasazení do zápasu a pomoc týmu,“ popisoval střelec druhé branky pocity při vstřelení gólu před napráskaným stadionem Vsetína.

Útočník Vsetína už bezprostředně po zápase každopádně vyhlížel šestý duel série. V něm může Zlín oslavovat titul a postup do baráže před vlastními fanoušky, Vsetín bude podruhé v sérii odvracet konec sezony.

„Vyzobli jsme si další bod, teď je to jen o nás, jak si nastavíme hlavy. Jsme krok, prohru od propasti, takže musíme všichni hrát jako o život. Já věřím, že tomu půjdeme naproti, tým se semkne stejně jako teď, vnitřní síla týmu je obrovská," hlásí Vávra.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz