Pocta pro Jeřábka, potřetí bude řídit finále MS. Zapíská si i Lhotský

Foto: Michal Eger

21. května 2017, 15:34

Adam Bagar

(KOLÍN NAD RÝNEM, od našeho zpravodaje) Tým kouče Josefa Jandače sice vypadl už ve čtvrtfinále, přesto bude mít český hokej ve finále MS v Kolíně nad Rýnem svoje zastoupení. Třaskavou bitvu mezi Kanaďany a Švédy bude řídit také Antonín Jeřábek, který byl delegován už na své třetí finále v kariéře. V duelu o bronz se pak na čáře představí Miroslav Lhotský.

Na letošním světovém šampionátu v Paříži a Kolíně nad Rýnem se představila celkem čtveřice českých rozhodčích, společně s Finy tak měli na turnaji největší zastoupení. Ne poprvé. "Naši rozhodčí mají v mezinárodním hokeji velké renomé, což se odráží v počtech nominací a také v delegacích na důležitá utkání," těší předsedu komise rozhodčích ČSLH Vladimíra Šindlera.

Hlavní Antonín Jeřábek a Jan Hribik s čárovými Miroslavem Lhotským a Liborem Suchánkem si vedli skvěle, a proto se všichni čtyři představili ve čtvrtfinálových bojích. Ale to nebylo vše. V semifinále odřídili severské derby Jeřábek s Hribikem a v třaskavém souboji Kanady s Ruskem se na čáře představil Lhotský, který dostal důvěru také pro duel Rusů s Finy o bronz.

A Antonín Jeřábek si dokonce svými výkony vysloužil delegaci na finále, večerní partii Švédů s Kanaďany bude řídit společně s Danielem Strickerem. Zatímco Švýcara čeká premiérová bitva o zlato, Jeřábek se představil už ve finále MS v letech 2012 a 2013. Češi řídili finále naposledy před dvěma lety v Praze, tehdy byli delegováni Vladimír Šindler s Miroslavem Lhotským.

Delegace rozhodčích na MS 2017

Kanada – Švédsko (finále, 20:45):

Jeřábek (Česko), Stricker (Švýcarsko) – Otmachov (Rusko), Suominen (Finsko)

Rusko – Finsko (o 3. místo, 16:15):

Gouin, Iverson (oba Kanada) – Lhotský (Česko), Oliver (USA)

Kdo řídil posledních 10 finále MS?

2007: Vinnerborg – Karlberg (oba Švédsko), Dědulja (Bělorusko)
2008: Larking, Vinnerborg (oba Švédsko) – Feola (USA), Fonselius (Finsko)
2009: Ország (Slovensko), Rönn (Finsko) – Blümel (Česko), Feola (USA)
2010: Baluška (Slovensko), Levonen (Finsko) – Brown (USA), Wehrli (Švýcarsko)
2011: Reiber (Švýcarsko), Burchell – Carlson, Murchinson (všichni Kanada)
2012: Jeřábek (Česko), Reiber – Arm (oba Švýcarsko), Blümel (Česko)
2013: Jeřábek (Česko), Olenin (Rusko) – Dědulja (Bělorusko), Wilmot (Kanada)
2014: Kaval (USA), Brueggemann – Schrader (oba Německo), Carlson (Kanada)
2015: Wehrli (Švýcarsko), Šindler – Lhotský (oba Česko), Carnathan (USA)
2016: Wehrli (Švýcarsko), Gofman – Lazarev (oba Rusko), McIntyre (USA)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz