Pirát Jánošík: Neskládáme zbraně, chceme ještě sérii vrátit do Liberce

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

21. března 2016, 9:57

Libor Kult

Piráti i ve třetím čtvrtfinále statečně vzdorovali vítězi základní části z Liberce. Ujali se vedení ve vlastním oslabení, jenže Bílí Tygři skóre otočili a mají našlápnuto k postupu. Po měsíční pauze zaviněné zraněním se v chomutovské sestavě znovu objevil obránce Adam Jánošík, jehož střela od modré se v úvodu páté minuty odrazila od zadního mantinelu k volnému Vladimíru Růžičkovi, který otevřel střelecký účet večera. Slovenský zadák po zápase prozradil, že se na ledě cítil docela dobře. „Naskočit do rozjetého rychlíku nebylo jednoduché,“ připustil.

„Ale překvapilo mě, že se mi nehrálo vůbec špatně,“ přibližoval muž, který měl v rámci svého týmu nejlepší Radegast index (+8) díky třem zblokovaným střelám, jednomu hitu a účasti na ledě +1. „Jen škoda že jsme zápas nedotáhli do úspěšného konce,“ litoval třetí porážky ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy.

Adam Jánošík stojí mezi osmičkou nejlepších extraligových celků proti týmu, jehož dres dobře zná. Vždyť ze Slovenska přišel pod Ještěd ještě jako žák. Na tři roky si odskočil do zámořské juniorky, ale po návratu si první starty mezi tuzemskou elitou připsal právě v dresu Bílých Tygrů. „V Liberci jsem strávil krásné roky, takže série pro mě znamená víc než kterákoliv jiná,“ přitakal. „I přes hezké vzpomínky chci ale postoupit dál. Rozhodně neskládáme zbraně a jdeme dál,“ připojil bojovně.

"Tahle série pro mě znamená víc než kterákoliv jiná, v Liberci jsem strávil krásné roky."

Piráti podruhé za sebou skórovali ve čtvrtfinále jako první, ale znovu nepřidali druhý zásah, což se jim stalo osudným. Krátce po polovině normální hrací doby totiž odešel předčasně do šaten Sergej Pereťagin s trestem ve hře, což se hodně nelíbilo domácí střídačce a svou nevoli dávali najevo i fanoušci. Když pak byl podle názoru rozhodčích faulován Petr Vampola, hráli Chomutovští minutu a 56 sekund ve třech.

Trojice bránících hráčů dlouho odolávala. Střelu Vampoly ještě zastavilo břevno, rána Tomáše Mojžíše od modré už však prošla do sítě a bylo srovnáno. Liberec před polovinou třetího dějství skóre otočil a po čtvrtém utkání může v případě výhry slavit postup do semifinále. „Asi opravdu rozhodlo, že jsme podobně jako v Liberci nepřidali druhý gól a inkasovali jsme v podstatě z ničeho. Za stavu 2:0 se hrajeme přece jen o něco lépe,“ mrzelo Adama Jánošíka.

„Zase se opakoval podobný scénář, což není jednoduché, ale musíme zvednout hlavy a dál se rvát,“ nehodlal se bezprostředně po třetí bitvě poddat negativním myšlenkám, přestože se nováček nejvyšší soutěže ocitl na pokraji vyřazení. „Nebude snadné hlavy zvednout, ale na druhou stranu jde o play off a máme dost zkušený tým, abychom do dalšího zápasu dali všechno a vrátili sérii ještě do Liberce,“ vyhlížel čtvrté pokračování série.

Chomutovská aréna viděla další vyrovnaný boj dvou severočeských soků, v němž vítěz základní části nijak nedominoval, přestože velmi dobře narušoval domácí rozehrávku a v určitých pasážích zavřel soupeře v jeho vlastním pásmu. „Liberec hraje celou sezonu výborně, což dokazuje i teď ve čtvrtfinále,“ konstatoval Adam Jánošík. „Dobře napadají, mají organizovanou obranu. Není jednoduché proti nim hrát, ale všichni můžou vidět, že jsme jim vyrovnaným soupeřem, jen nám chybí ten druhý gól, jak už jsem říkal,“ pravil následně.

Piráti se mohou odrazit od faktu, že i přes všechno výše uvedené se dostávají do pozic, ze kterých by mohli a leckdy možná i měli dát gól. Také svěřenci Vladimíra Růžičky staršího dokáží Bílé Tygry nepustit z vlastní třetiny. „V Liberci i doma byly pasáže, kdy měl i Liberec problémy ve vlastním pásmu. Z toho bychom mohli těžit. Chce to takové momenty opakovat co nejvíc,“ uvědomoval si reprezentant našich východních sousedů závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz