Pětka v Pardubicích? Nemůžeme z toho dělat závěry, míní Pabiška

Foto: Petr Kraus, hcdynamo.cz

26. října 2015, 18:14

Martin Voltr

Takový zápas už zkrátka musel přijít. Mladá Boleslav měla skvostný vstup do sezony, za první čtvrtinu prožila jenom dva večery bez bodového zisku. Jenže na půdě trápících se Pardubic Bruslaři zakopli. Vlak jim ujel už v prvních osmi minutách, kdy šli třikrát na trestnou a třikrát inkasovali. Nakonec prohráli 1:5. „Prostě to tam napadalo, ale příští zápas to může být zase obráceně,“ věří autor jediného gólu Lukáš Pabiška.

Boleslavští si možná nenastudovali páteční zápas Pardubic s Hradcem. I tehdy byli domácí v první třetině lepší, ale titěrný jednogólový náskok rival ve zbytku utkání pohodlně otočil. Jakmile jim v neděli pomohly i boleslavské fauly, byla to jiná písnička. „Přitom jsme začali v prvním střídání dobře. Ale pak ze hry vyplynul faul a už se to vezlo,“ smutní Lukáš Pabiška.

Začátek navíc hrubě nevyšel Davidu Rittichovi. Brankář, který byl hlavním strůjcem dosavadní boleslavské jízdy, hned ve druhé minutě namazal Nahodilovi na gól do prázdné. A za rámeček si nemohl dát ani další trefy domácích. „Já bych Ríťu vůbec nekritizoval, doteď nás držel. To se prostě stane. Na druhou stranu, my jsme takových gólů taky dali spoustu,“ reaguje Pabiška. Tak hororová osmiminutovka by zamávala i s Detroitem, nicméně Bruslaři se zvedli a ve druhé třetině rozhodně nemuselo zůstat jenom u Pabiškova snížení.

„Šance jsme si vypracovali. Pardubice se trochu uspokojily, dostali jsme je pod tlak, oni to po sobě jen házeli. Jakmile tam spadne jeden gól, přijde určitá nervozita. Škoda, že tam nespadlo i něco dalšího,“ říká útočník. Po přestávce Dynamo využilo přesilovku pět na tři a bylo po zápase.

Domácí tak pod Richardem Králem konečně zabrali a vyhráli. Shodou okolností zrovna proti klubu, ve kterém pardubická legenda uzavřela svou hokejovou kariéru. „Hrával jsem s Ríšou, měl jsem ho na centru,“ pokyvuje s úsměvem Pabiška. „Nebudem si nic povídat, Pardubice mají kvalitní mančaft a prostě makaly. Tým, který prohrává, to vždycky chce zlomit. Mně je líto, že to vyšlo zrovna na nás. Ale prostě to tam napadalo, příští zápas to může být zase obráceně.“

V našlapané tabulce Tipsport extraligy se porážky neodpouštějí, teď je Boleslav „až“ sedmá. Ale bylo jasné, že podobný výsledek jednou bude muset skousnout. Fakt je ten, že už počínaje loňským play off jsou Středočeši nejpříjemnějším překvapením soutěže.

„Myslím, že jsme tomu šli hodně naproti. Když mančaft hodně maká, jde si za tím, pak se to k němu přikloní. Ale zase se nemůžeme uspokojit, že jsme ‚každého‘ porazili. Když budeme hrát svoji hru poctivě a na sto padesát procent, pak můžeme bodovat. Když budeme lehkovážní, nepůjde to,“ hlásí jednoznačně Lukáš Pabiška. Stejně jako spoluhráči bude chtít hodit pardubický večer za hlavu. „Doteď jsme hráli perfekně. Musíme si ten zápas rozebrat, ale nemůžeme z něj dělat závěry,“ dodává.

Sestřih utkání Pardubice – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz