Nový vítr pro Vítkovice: z KHL se vrací Roman, kádr posílí i Baranka

Letošní sezona se jim vůbec nepovedla. Vítkovičtí hokejisté se neprobili do play off a ročník končili ve skupině o umístění. Záhy po posledním utkání ohlásilo vedení klubu první změny: hlavním trenérem a zároveň generálním manažerem byl jmenován dosavadní asistent Jakub Petr, Ladislav Svozil se vrátil do pozice sportovního manažera. Nyní jsou na světě úvodní posily hráčského kádru. Z ruské KHL se po roce vrací Ondřej Roman (na snímku), defenzivu vyztuží slovenský zadák Ivan Baranka.

Oba největší přestupy dnes představitelé vítkovického klubu potvrdili na tiskové konferenci. Jde o kroky v rámci nové strategie sázky na hokejisty v progresivním věku, nejlépe se vztahem k regionu. Platí to především o Romanovi, jenž by měl být hlavním ofenzivním lídrem do budoucích let, s vedením Vítkovic se totiž bývalý hráč farmy Dallasu a české reprezentace dohodl na víceletém kontraktu.

"Ondra odešel loni do ruského Jekatěrinburgu, ale měl smůlu na zdravotní problémy, sezona tím pádem nebyla podle jeho představ. Když jsme hledali nové angažmá, objevila se řada možností v cizině a také v Tipsport extralize. Zájem projevily elitní kluby," konstatuje hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

"Hodně se těším a doufám, že se nám bude dařit mnohem lépe, než v minulých letech."

Konstruktivní centr se nakonec rozhodl pro návrat do ostravského klubu, což se původně moc nečekalo. "Ale Ondra si sedl s Jakubem Petrem a Alešem Pavlíkem. Bylo mu nastíněno, jaké má vedení představy do budoucna. Jaké chystá změny k tomu, aby šly výkony i výsledky nahoru. Ondru tahle vize zaujala a posléze se rozhodl, že se vrátí domů," doplňuje Vůjtek. "Mířím do známého, domácího prostředí. Hodně se těším a doufám, že se nám bude dařit mnohem lépe, než v minulých letech," přeje si Roman.

Vítkovice jdou zjevně podobnou cestou jako loni Liberec. Jakub Petr bude hlavním koučem i generálním manažerem s důrazem na sportovní stránku, ekonomickou oblast si má vzít pod křídla především Aleš Pavlík. Ale zpátky do kabiny prvního mužstva. Ondřej Roman nebude sám, novým členem vítkovického kádru je Ivan Baranka. Zkušený slovenský obránce letos nastupoval za švédské Rögle, příští ročník stráví blíž domovu. "Ivan může nabídnout zkušenosti ze zámořského hokeje i ruské KHL," hlásí hráčův agent Vladimír Vůjtek.

Baranka s Romanem? Chceme pět takových stavebních kamenů!

Účastník dvou světových šampionátů a dvou olympiád v minulosti oblékal dresy Spartaku Moskva, Ufy, Omsku či Slovanu Bratislava. "Teď Ivan zvolil Vítkovice. Líbí se mu záměry klubu, také to bude mít blízko do Trenčína, odkud pochází. Svou roli sehrálo i to, že jeho partnerka je ze Vsetína," doplňuje Vůjtek k příchodu zkušeného slovenského hokejisty. "Už od prvních jednání jsem cítil, že Vítkovice mohou být pro mě to pravé. Láká mě nová filozofie klubu i jeho ambice," přiznává Baranka.

"Jsme rádi, že oba tak kvalitní hráči slyšeli na naši novou filosofii a směr, kterým se v klubu chceme ubírat. Od obou si slibujeme velké posílení našich řad," prozrazuje nový vítkovický hlavní trenér a zároveň generální manažer Jakub Petr s tím, že už brzy klub oznámí příchody dalších posil. "Roman s Barankou by měli být základními stavebními kameny mužstva, ale ty nebudou jen dva. Chceme pět takových stavebních kamenů. Jednání probíhají už delší dobu. Další nové hráče chceme zveřejnit v nejbližších týdnech," potvrzuje Petr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz