Nezvládli jsme druhou třetinu, Piráti byli hladovější, přiznává Šimek

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V loňském play off přejeli Piráty v nejkratším možném čase, letos se s nimi Bílí Tygři až nečekaně trápí. Do Chomutova sice odjížděli s dvěma výhrami v zádech, domů se však vracejí za nerozhodného stavu. Úřadující šampión ztratil oba venkovní souboje, po fotbalové porážce 0:2 podlehl 3:5. "Musíme se více tlačit do brány. Vystřelit třikrát za druhou třetinu je strašně málo," uvědomuje si bek Radim Šimek.

Liberec přitom vstoupil do čtvrtého semifinále lépe a po první třetině vedl 1:0. "Bohužel jsme na úvodní dějství, v němž jsme ubránili také dlouhé oslabení tři na pět, nedokázali navázat," mrzí ostříleného libereckého beka. Favorit série byl rázem pod tlakem, Pirátů byl naopak plný led. "Druhou třetinu jsme nezvládli, rozhodla o výsledku. Dali nám dva góly a byli hladovější, nám chyběla chuť po gólech," kroutí hlavou Radim Šimek.

Dalším problémem Pešánova týmu byla disciplína. "Je to tak, byli jsme nedisciplinovaní. Bylo tam z naší strany dost zbytečných vyloučení, dvakrát jsme dokonce hráli v šesti hráčích. Tohle se nám nesmí stávat, vítězný tým takové věci nedělá. Doplatili jsme na to," přiznává naštvaný Šimek, kterého mrzí i počet libereckých střel ve druhé třetině – tři. "To tam musí lítat, aby měl Ján Laco těžkou práci. Myslím, že tentokrát ji neměl," říká.

"Jede se od nuly. Teď nás čeká domácí utkání, které musíme stoprocentně zvládnout."

Bílí Tygři navíc přišli o Jána Lašáka, který se po jednom ze zákroků necítil zdravotně úplně fit a trenér Pešán raději sáhl k výměně gólmanů. Do branky se postavil Roman Will. "Letos už toho má hodně odchytáno, je to kvalitní brankář. Myslím, že jsme hráli úplně stejně, jako kdyby byl za námi Jánko," přiznává Šimek. Ten na startu třetího dějství zlomil své osobní čekání na gól v letošních vyřazovacích bojích a trefil se v početní výhodě.

"Už ve čtvrtfinále s Plzní jsem měl několik šancí, ale ne a ne dát branku. Jsem rád, že mi to tam spadlo, ale vůbec k ničemu to nepomohlo. Možná jen k tomu, že jsme se za stavu 3:2 nadechli k závěrečnému náporu." Ten dvěma trefami do odkryté klece otupil domácí kanonýr Michal Vondrka. "Hráli jsme bez brankáře, to už je prostě vabank. Buď dáme gól, nebo dostaneme. Dostali jsme dva," smutní Šimek po středeční porážce 3:5.

Chomutovský triumf dirigoval skvěle hrající Michal Vondrka, který zazářil čtyřmi body a navrch hattrickem. "Dva góly dal do prázdné brány, ale při trefě na 2:1 to udělal skvěle. Obešel si tam dva naše hráče. Je vidět, že je to zkušený hráč, a teď to prodal," pokyvuje Radim Šimek. "Ale není to pouze o něm. Mají produktivního Ivana Humla, Marek Tomica je taky zkušený. Myslím, že by byla chyba se zaměřit na jednoho hráče," má jasno.

Série se teď za nerozhodného stavu 2:2 přesune pod Ještěd, kde je v pátek na programu pátá bitva. A ta bude nejspíš pro celou sérii klíčová. "Jede se od nuly. Teď nás čeká domácí utkání, které musíme stoprocentně zvládnout a pak se porvat v Chomutově o čtvrtou výhru," velí. Ale psychická výhoda je na straně výborně hrajících Pirátů. "Jsou urputní, dávají do toho srdce, ale věřím, že to zvládneme," uzavírá klíčový bek Bílých Tygrů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz