Nervózní start, zmatkovali jsme, mrzí Myšáka. Vítězný gól neviděl

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Jednodenní zápasová přestávka se v dějišti šampionátu ponese v dobré náladě. Čeští junioři totiž v úterý večer našeho času porazili Slovensko a úspěšně tak zahájili odložené mistrovství světa. Federální derby ale dalo svěřencům Radima Rulíka i několik varování.

Úterní střetnutí zahájili lépe Slováci, kteří po dvou povedených protiútocích vedli 2:0. „Myslím si, že to byla z naší strany spíš taková panika. Byl to náš první zápas na turnaji a vlastně i první ostrý zápas sezony. Možná byl někdo trochu nervózní,“ vracel se k nepovedenému začátku Jan Myšák.

Tréma by z jeho strany byla ještě pochopitelná, český kapitán ale hledal příčiny i jinde: „Neposouvali jsme puky z obranného pásma a trochu zmatkovali. Ani jsme nebyli moc důrazní. Slováci nás objížděli a dali nám z toho dva góly. Poté jsme trochu změnili hru a přineslo to ovoce.“

„Věděli jsme, že máme tlak. Stačilo ho jen využít.“

Tím ovocem byly tři trefy v prostřední dvacetiminutovce, kterými Češi otočili vývoj zápasu. „Střel jsme sice měli hodně, po první třetině snad dvakrát třikrát víc než soupeř. Gól jsme z nich ovšem nedali. Věděli jsme ale, že máme tlak a jen musíme ty šance využít. Dali jsme dvě branky a už to jelo,“ pochvaloval si Myšák.

Právě on poté v závěrečné třetině zvýšil na 4:2 a dodal svému týmu klid. Ten však trval pouze do 53. minuty, ve které začala série zbytečných vyloučení a vyrovnání na 4:4.

„Trochu jsme to sami zdramatizovali. Hokej je hra chyb a my jsme udělali takovou, která nás stála dva inkasované góly. Naštěstí jsme se z toho dostali a vyhráli,“ mohl si oddechnout Jiří Kulich, jelikož necelé dvě minuty před koncem odmítl prodloužení individuální akcí Gabriel Szturc.

„Pěkný gól. Tohle přesně Gabriel umí.“

„Zrovna jsem jel z posledních sil na střídačku. Byl jsem trochu na nervy, protože to bylo 4:4. Najednou všichni začali slavit, takže jsem měl strašnou radost,“ popisoval Myšák dojmy z rozhodujícího gólu, který vlastně ani neviděl.

„Poté jsem se kouknul na opakování na kostce a musím říct, že to byl pěkný gól. Tohle přesně Gabriel umí,“ pokyvoval uznale.

Čeští hokejisté tak mohou během středy ladit formu na Finsko s vědomím, že mají v tabulce důležité tři body. Utkání se Slovenskem jim ale bude i vztyčeným varovným prstem, hlavně z pohledu disciplíny.

„Pořád se bavíme o tom, že nejlepší způsob, jak zvládnout oslabení, je vůbec ho nehrát,“ přitakával Kulich. Proti juniorskému výběru Suomi nastoupí znovu ve čtvrtek ve 20:00 českého času.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz