Nenápadný průnik a gól. Všiml jsem si ho až podle lidí, culí se Čermák

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

21. října 2015, 9:16

Pavel Kuba

Povedený domácí zápas pro brněnskou Kometu. Ta v úterní dohrávce dvanáctého kola předčila na svém ledě pardubické Dynamo vysoko 6:1 a díky dalšímu tříbodovému večeru poskočila na čtvrté místo extraligové tabulky. Utkání se velmi vyvedlo třetí formaci domácích, která se pod taktovkou kapitána Čermáka postarala o polovinu tref modrobílého celku.

Lajna BurianČermákSvoboda zažila premiéru ve velmi dobrém světle. Dlouhán Burian dal dva góly, jednu trefu obstaral kapitán Čermák a aktivitou hýřící Tomáš Svoboda rozdával přesné pasy na všechny strany. "Když dáte tři góly, můžete říct, že souhra je dobrá, ne-li výborná. Ale samozřejmě je to pořád jen jeden zápas. My se musíme snažit hrát takhle dále a přenést si střeleckou formu i do dalších zápasů," přeje si její centr Leoš Čermák.

Výhrou 6:1 nad Pardubicemi odčinili Brňané poslední nezdar z Mladé Boleslavi, kde poprvé v sezoně nedokázali vstřelit ani jednu branku. "Chtěli jsme vyhrát, chtěli jsme poslední prohru smazat a dostat ji z hlav. To se nám podařilo, vyhráli jsme doma, což je velmi důležité, protože teď nás budou čekat dva venkovní zápasy. Z prohry v Mladé Boleslavi jsme se snad pro příště poučili," doufá kapitán Komety.

Kometě se tentokrát oproti minulým zápasům vyvedl vstup do utkání. V páté minutě dal první gól Němec, o minutu a půl později přidal druhý zásah Burian a Brno rázem vedlo 2:0. "Ke startu jsme si řekli své. Samozřejmě když do něj špatně vstoupíte, ještě k tomu inkasujete góly, tak se těžko hraje dál. Věděli jsme, že jsme v minulých zápasech neměli začátky dobré, tak jsme se na to zaměřili a tentokrát se nám vše vyvedlo," vysvětluje Čermák.

"Přesto jsme se nějakým výkyvům úplně nevyhnuli. Naše aktivita po druhém gólu trochu opadla a soupeř dal kontaktní branku. K tomu ještě mohl vyrovnat na 2:2, na začátku druhé třetiny hrál přesilovku pět na tři. Tady však bylo velmi důležité, že jsme oslabení ustáli a další gól Pardubicím již nedopřáli," uvědomuje si třebíčský rodák.

"I když jsme měli ve druhé třetině ještě další hluchá místa, dokázali jsme z přesilovek dát góly, dostat se do většího a pohodlnějšího náskoku. Ten jsme si pak ve třetí třetině zkušeně pohlídali. Hráli jsme více do obrany a čekali na brejkové situace," popisuje Čermák. "Vysoká výhra nás samozřejmě těší, ale zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý," dodává autor možná zlomové trefy v závěru druhé třetiny.

Ta přišla z nenápadné situace. Čermák se zbavil obránce, natlačil se s pukem do brankoviště, kde ho ztratil z očí. Mezitím co po vytlačení obráncem padal k zemi, puk se od hole dalšího z beků došoural mezi betony do pardubické brány. "Gólu jsem si všiml, až když kluci zvedli ruce, diváci začali křičet gól a všichni se radovali. Původně jsem myslel, že to tam někdo dorazil, vůbec jsem si nevšiml, že to byl vlastňák jednoho z pardubických obránců," usmívá se sedmatřicetiletý kapitán.

Sestřih utkání Kometa – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz