Němce zlomily mentální chyby. Emočně jsme to nezvládli, zní z jejich kabiny

Foto: Markéta Křížová

6. června 2021, 17:46

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Hodně toužili přerušit dlouhé čekání na medaili, které se táhne od roku 1953. Jenže po šedesátiminutové bitvě mohli pouze sledovat, jak se staví pódium pro jejich soupeře. Německo v souboji o třetí místo podlehlo Spojeným státům a v Rize končí na nepopulární čtvrté příčce.

Úvod duelu proti zámořskému soupeři přitom hráčům v bíločerných dresech vyšel dobře – po 58 vteřinách se vysokou holí provinil Jason Robertson a Němci měli k dispozici čtyřminutovou přesilovku.

Jenže ji nevyužili a krátce po jejím skončení inkasovali z protiútoku…

„Udělali jsme mentální chyby, ta přesilovka nás tak trochu zlomila. Zkrátka jsme nebyli tak dobří jako v posledních zápasech. Neudělali jsme velké chyby, ale i za malé na této úrovni zaplatíte,“ smutnil po zápase čtvrtfinálový hrdina Marcel Noebels.

Američané pak utkání na svou stranu definitivně zlomili ve druhém dějství. Vždyť Němci v rozmezí šesti minut lovili kotouč z klece hned čtyřikrát! Dvě branky padly v početní nevýhodě, německá frustrace se jednoduše projevila.

„Neudělali jsme velké chyby, ale i za malé na této úrovni zaplatíte.“

„Nemyslím si, že jsme hráli dobře. Podle mě jsme to emočně nezvládli, byla to pro nás mentálně a fyzicky těžká cesta. Je to pro nás nešťastné, ale je to tak,“ řekl na tiskové konferenci kapitán Moritz Müller.

„Byl to těžký zápas. Ale můžeme si z toho něco vzít a až budeme příště na ledě, tak se z toho poučíme,“ dodal Noebels.

Náš západní soused už se potom do zápasu nedokázal vrátit. A to ani při dlouhé pětiminutové přesilovce za zkrat, který předvedl Sasha Chmelevski.

„Nechci být nezdvořilý, ale myslím, že není potřeba si až příliš analyzovat, co se dnes na ledě stalo. Měli jsme nějaké šance a přesilovky, ale nevím, jestli bychom ten zápas vyhráli. Skončili jsme čtvrtí, podle mě na to můžeme být pyšní,“ pravil trenér Toni Söderholm.

„Skončili jsme čtvrtí, podle mě na to můžeme být pyšní.“

Také čtyřiatřicetiletý kouč ale jako hlavní příčinu krachu ze druhé třetiny viděl psychickou odolnost.

„Při některých situacích se možná projevila naše mentální únava. Spojené státy byly po celý turnaj nesmírně nebezpečné z protiútoků, nebyli jsme jim v nich schopni zabránit. Vítězství si zasloužily, ale jsem moc hrdý na to, čeho jsme tady dosáhli,“ uzavřel Söderholm.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz