Nejdřív Matuš, pak trenér Potajčuk. A teď chce Energie lovit v zahraničí

Foto: youtube.com, HC Sparta Praha

18. července 2016, 14:54

Adam Bagar

Dlouho nebylo jasné, zda vůbec do nového extraligového ročníku nastoupí, nakonec však na západě Čech sehnali potřebné finance a v posledních dnech hlásí jednu posilu za druhou. Jak na hráčských, tak na trenérských postech. Posledními přírůstky v prvním týmu Energie jsou třinecký útočník Radim Matuš a asistent trenéra Andrej Potajčuk, který naposledy působil na stejném postu v Pardubicích po boku Petera Draisaitla.

„Jeho dalším úkolem bude také spolupráce se sportovním manažerem Jaromírem Kverkou na poli vyhledávání a získávání posil pro naše první mužstvo. Andrej má velký přehled především o zahraničních hráčích, a jelikož český trh s kvalitními hráči je v tuto chvíli takřka vyprázdněn, budeme se v rámci posílení mužstva poohlížet hlavně v zahraničí. A s tím by nám měl Andrej pomoci,“ říká generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu Energie.

Pro pětačtyřicetiletého Andreje Potajčuka není elitní tuzemská soutěž cizí. Ještě během své hráčské kariéry působil několik sezon v pražské Spartě, loni pak pomáhal Pardubicím na postu asistenta hlavního kouče Petera Draisaitla. Ruský kouč navíc sbíral zkušenosti v Kontinentální lize, kde působil na stejném postu v moskevském Spartaku a v Chanty-Mansijsku se dokonce vypracoval až na post generálního manažera a hlavního kouče v jedné osobě.

"Český trh je takřka vyprázdněn. Budeme se v rámci posílení mužstva poohlížet hlavně v zahraničí."

Teď se upsal Karlovým Varům, kde bude stejně jako Mikuláš Antonik plnit roli asistenta Jana Tlačila, který byl před časem nově zvolen hlavním trenérem Západočechů. Ti začali s přípravou na novou sezonu už v pondělí a kromě Potajčuka vítali také posilu do útočných řad. K mužstvu se připojil dvaadvacetiletý Radim Matuš, který naposledy působil v Třinci. Vedení Ocelářů se s Energií domluvilo na ročním hostování, které bude ukončeno 30. dubna 2017.

„Jedná se o mladého útočníka, hrajícího na všech postech, zvláště na centru. Je to hráč s velmi dobrým bruslením a charakterovými vlastnostmi, který by měl do našeho mladého mužstva zapadnout a být posilou. Věřím, že při dostatečném využití bude pro tým prospěšný rovněž bodově,“ říká sportovní manažer Jaromír Kverka. Už dříve klub do svých řad získal zadáky Petra Šidlíka s Tomášem Dujsíkem či útočníky Denise Kindla s Petrem Stloukalem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz