Dujsík, Šidlík, Kindl a Stloukal. Vary v nejistotě, přesto posilují

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

30. června 2016, 18:35

Adam Bagar

Ačkoli jim město přikleplo dotaci ve výši 23,5 milionu korun, stále není jasné, zda se Energie v ročníku 2016-17 představí mezi tuzemskou elitou! Přesto už oznámila aspoň jména prvních posil. Karlovy Vary získaly do svých řad obránce Tomáše Dujsíka a Petra Šidlíka s útočníky Denisem Kindlem a Petrem Stloukalem. Kompletní kvarteto se karlovarskému vedení upsalo na následující sezonu.

„Jde o mladé hráče, kteří zapadají do filosofie sestavování mančaftu pro nový ročník. Všichni chtějí dokázat, že do extraligy patří,“ prozrazuje generální manažer HC Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk s tím, že se čtveřice posil připojí k týmu až 18. července, kdy Energie vyjede na led. „Dle klauzule v jejich smlouvách je však transakce platná pouze v případě, že se tady bude hrát extraliga,“ zdůrazňuje na klubovém webu Vaněk.

Ten na západ Čech přivedl dva obránce a stejný počet útočníků. Na hostování z Brna přichází bek Tomáš Dujsík, který má ve sbírce 114 extraligových startů. V uplynulém ročníku jich ale přidal pouze osmnáct a zbytek sezony strávil v Třebíči a Přerově. Druhou posilou zadních řad je pak o dva roky mladší Petr Šidlík, jenž naposledy oblékal dres Chomutova. V Karlových Varech byl už v sezoně 2014-15, tehdy sehrál deset utkání.

"Dle klauzule v jejich smlouvách je transakce platná pouze v případě, že se tady bude hrát extraliga."

Pouhých 32 extraligových zápasů má na kontě útočník Denis Kindl, který si v elitní tuzemské soutěži odbyl premiéru v dresu Třince. V uplynulém ročníku hájil především barvy Kladna ve WSM Lize, kde v 54 zápasech zapsal slušných 45 bodů. Poslední posilou je pak útočník Petr Stloukal, který je synem kouče Martina Stloukala. Třiadvacetiletý hokejový cestovatel naposledy hrál u našich východních sousedů za ambiciózní Nitru.

Generální manažer letošního účastníka barážových bojů hlásí i lehkou změnu na brankářském postu. Energie přišla o Vladislava Habala, jenž uspěl na už dřív avizované zkoušce v Košicích a po dohodě obou klubů stráví ve slovenské nejvyšší soutěži celou sezonu. Karlovarskou branku tak bude strážit trojice Tomáš ZávorkaDavid HonzíkOndřej Kuchař. Hlavně prozatímní setrvání Závorky je pro klub skvělou zprávou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz