Motor a Chomutov slaví postup do semifinále, Rytíři v šesté bitvě padli

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Hokejisté Kladna měli postup do semifinále na dosah, jenže v důležité šesté bitvě s Jihlavou ztratili ve druhém dějství náskok dvou branek a čtyři minuty před koncem Dukla dokonala obrat a vynutila si ve středu rozhodující sedmé utkání, které navíc sehraje před vlastními fanoušky. Zato Motor může slavit postup do semifinále, v němž změří síly s Třebíčí. A do semifinále se podívají také favorizovaní Piráti, kteří však na jméno svého soupeře musejí čekat.

Chomutov potřetí loupil v Ústí a slaví postup do semifinále

Dvakrát dokázali ústečtí hokejisté nečekaně zaskočit vysoce favorizovaný Chomutov na jeho ledě a toužili poprvé uspět i před domácími tribunami a vynutit si rozhodující sedmé utkání. Slovan začal výborně a hned ve čtvrté minutě udeřil. Pak se už však projevovala kvalita Pirátů, kteří na startu druhé periody převážili pomyslné misky vah na svou stranu. Jenže až slepené trefy z jejího závěru hosty uklidnily, ve třetí části výsledek kontrolovali a před takřka čtyřmi tisícovkami fanoušků slavili postup do semifinále. Na jméno soupeře ovšem musejí nadále čekat.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM – PIRÁTI CHOMUTOV 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Vávra (Hanzl) – 14. Hřebejk (Hovorka, Skinner), 23. Dušek (Hovorka), 40. O. Kaše (Hřebejk, Rutta), 40. Šulák (L. Květoň, Chlouba), 55. Dušek (O. Kaše, Šulák), 57. Chlouba (Račuk).
Rozhodčí: Hrubý, Mrkva – Bryška, Novák.
Vyloučení: 8:7.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 17:45.
Diváci: 3931.
Konečný stav série: 2:4.

Motor v Benátkách dokonal obrat, o baráž si zahraje s Třebíčí

Pořádné drama sledovalo téměř patnáct stovek příznivců v Benátkách nad Jizerou, které měly před sebou těžký úkol v podobě vynucení si rozhodující sedmé bitvy. Středočeši se podobně jako Ústí dostali v první části hned dvakrát do vedení, Českým Budějovicím ale naopak patřila druhá část, v níž rozhodly. Když v polovině duelu vystřelil hostům třetí gól Dušan Žovinec, asi málokdo čekal, že půjde o vítěznou branku. Hostující obrana už však víc houževnatému sokovi neumožnila, Motor tak slaví postup do semifinále, v něm změří síly s velmi nepříjemnou Třebíčí.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Dlouhý (Mikyska, Jonák), 20. Víšek (Kolmann, Mikyska) – 10. Nouza (Straka, Heřman), 24. Přibyl (Švihálek, Nouza), 30. Žovinec (Heřman, Kuchejda).
Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Beneš, Štofa.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 28:26.
Diváci: 1460.
Konečný stav série: 2:4.

Kladno odmítlo postup, ztratilo náskok. Rozhodne se v Jihlavě

Hokejistům Kladna hrálo vše do karet. Poté, co na Horáckém zimním stadionu vydřelo třetí výhru, mohlo udělat rozhodující krok před vlastními fanoušky. A když se ve 29. minutě trefil Denis Kindl, asi málokdo v tu chvíli pochyboval o postupu Rytířů. Za pouhé tři minuty však Dukla smazala dvoubrankové manko a v dramatickém závěru dokonce urvala cenný triumf, když se čtyři minuty před koncem prosadil Melenovský. Závěr sice přinesl množství trestů, ale kýžené kladenské vyrovnání nikoliv. Vyprodaná aréna spolkla hořkou pilulku, až středa určí jméno třetího prvoligového semifinalisty.

RYTÍŘI KLADNO – HC DUKLA JIHLAVA 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Horna (Stach), 29. Kindl (Kaberle, Hlaváč) – 30. Malec (Štebih, Diviš), 33. Harkabus z trest. střílení, 56. Melenovský (Dobrovolný, Staněk).
Rozhodčí: 
Lacina, Souček – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 
9:11.
Využití: 
2:1.
Střely na branku: 36:28.
Diváci: 
5200 (vyprodáno).
Stav série: 
3:3.

Další program čtvrtfinále play off první ligy

Středa 4. března – 7. zápas:

17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz