Momenty TELH: Stříteského boj, Růžičkův rozklek a vytočený Kalous

Foto: bkboleslav.cz

19. března 2015, 16:00

Ladislav Vácha

Neskutečný boj předvádí ve čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy horký papírový favorit z Třince s příjemným překvapením v podobě Mladé Boleslavi, jež musela přejít v ošemetném předkole přes Plzeň. V parádním čtvrtém utkání na ledě ŠKOENERGO Arény, které nakonec zvládli lépe Oceláři, se znovu bylo na co dívat. Podívejte se na prvotřídní zmaření třinecké šance mladoboleslavským obráncem Matějem Stříteským, úžasný zásah betonem gólmana Martina Růžičky a hodně rozzlobeného trenéra Ocelářů Jiřího Kalouse.

Stříteský překazil Třinci přečíslení (MBL – TRI 1:2)

K neodmyslitelným součástem play-off pravidelně patří i nesmírná obětavost vyhecovaných hokejistů, kteří jsou pro úspěch svého týmu udělat cokoliv. Mají výrazně posunutý práh bolesti a ochotně padají i do tvrdých střel. Čtvrtý díl bitvy s favorizovaným Třincem ukázal, že takovými borci ve svých řadách disponuje i Mladá Boleslav. Oceláři ve 42. minutě dohrávali zbytek oslabení, když využili soupeřova zaváhání a uháněli do přečíslení 2 na 1. Vladimír Roth chtěl z pravého kruhu přihrát před brankoviště volnému Danielu Rákosovi, jenže to se mu nepovedlo. Prováhal totiž vhodnou chvíli a bránící Matěj Stříteský, jenž si před ním lehl na led, mu vypíchl holí puk až do rohu útočného pásma. To byl obranný zákrok jako víno!

Růžička fantasticky zmařil gólovku Hrni (MBL – TRI 1:2)

Kalousovi svěřenci drželi v Mladé Boleslavi nejtěsnější vedení a v závěru utkání měli několik šancí vypracovat si dvougólový náskok. V jedné z nich se objevil i obávaný kanonýr a nejlepší střelec základní části Erik Hrňa, který obdržel překvapivý a přesný pas v prostoru pravého kruhu útočného pásma. Šestadvacetiletý bombarďák bez přípravy práskl do puku před odkrytou bránou, jenže gólman Martin Růžička se bleskově přesunul ve svém brankovišti a koncem svého levého betonu nádherně vyrazil nepříjemný projektil do bezpečí. Úžasný zákrok!

Kouč Kalous si nebral servítky (MBL – TRI 1:2)

K hokeji odjakživa patří velké emoce, což v prestižních vyřazovacích bojích platí dvojnásob. Názorně o tom vypovídá moment z 57. minuty čtvrtého duelu série mezi Mladou Boleslaví a Třincem. Oceláři byli po tlakem a potřebovali vystřídat. Kotouče se chopil ve středovém kruhu Radim Matuš a rychle nahodil kotouč až za Růžičkovu bránu. Rozhodčí odpískal přísné zakázané uvolnění, což se však vůbec nelíbilo trenérovi Jiřímu Kalousovi. Zkušený lodivod Slezanů si zavolal ke střídačce oba rozhodčí a od plic jim pořádně vyčinil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz