Momenty TELH: Sestřelený spoluhráč, raubíř Trávníček a puk v kalhotách

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

25. ledna 2016, 15:23

Ladislav Vácha

Devětatřicáté kolo Tipsport extraligy znovu nabídlo zajímavé a kuriózní momenty. Vyprodanou pardubickou arénu pobavil při prestižním východočeském derby královéhradecký obránce Martin Pláněk, který vyklepal ztracený puk ze svých kalhot. Ve Vítkovicích pořádně zatrnulo domácím fanouškům, když si na Stanislava Balána vyšlápl litvínovský kapitán Michal Trávníček a putoval předčasně do sprch. Ve Zlíně prožil bolestivou chvilku Jiří Ondráček, jenž schytal dělovku svého spoluhráče Oldřicha Horáka.

Pláňkovi uvízl puk ve výstroji (PCE – MHK 3:2)

Jaká je nejatraktivnější a nejvyhecovanější bitva na extraligovém poli? Jednoznačně východočeské derby! Také ve 39. kole bylo v pardubické Tipsport areně beznadějně vyprodáno a hokejisté obou mužstev se mohli na ledě přetrhnout, aby své fanoušky potěšili. Nervy drásající souboj na chvíli odlehčila kuriózní situace, k níž došlo na začátku třetí periody. Domácí Dynamo hrálo přesilovku a hráči bojovali v rohu královéhradeckého pásma, když se najednou ztratil puk. Nakonec ho objevil Martin Pláněk ve svým kalhotách, kam neposedný kus černé gumy zapadl. Obránce Mountfieldu tak předvedl legrační taneček, po němž hrací předmět vyklepal na led, a pobavená hala mu za povedený kousek hlasitě aplaudovala.

Trávníček ostře sestřelil Balána (VIT – LIT 5:4sn)

Důležitý zápas dvou týmů ze spodního parta tabulky hostily Vítkovice, kam přijel předposlední Litvínov. Fanoušci v Ostrava aréně se ještě radovali ze snižující trefy Karola Slobody, ale euforii v jejich řadách brzy vystřídalo zděšení a vztek. V rohu útočného pásma dojížděl puk útočník domácích Stanislav Balán, kterého zezadu strčil loktem hlavou proti hrazení Michal Trávníček. Kapitán Vervy se hodně zlobil, protože za nebezpečný faul nakonec vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání. Bude tak doufat, že disciplinární komise mu neudělí ještě dodatečnou stopku.  

Horák nastřelil kolegu Ondráčka (ZLN – KOM 4:1)

Zlín hraje v neuvěřitelné formě, z posledních jedenácti duelů padl jen dvakrát. Časy, kdy Ševci okupovali poslední místo tabulky, jsou tak dávno pryč. Jak už to tak ale v hokeji bývá, cesta ke kýženému úspěchu vede přes tvrdou dřinu. A někdy také i přes velkou bolest... Na vlastní kůži se o tom na konci první půlky utkání přesvědčil zlínský útočník Jiří Ondráček, který číhal před bránou a clonil brankáři Čiliakovi ve výhledu. Od modré čáry vypustil prudkou dělovku z voleje Oldřich Horák a svého spoluhráče nechtěně trefil. Ondráček se skácel na led a byl očividně otřesený, ale pokračoval dál ve hře a zápas dohrál až do konce. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz