Liga juniorů zná všechny semifinalisty! Postup slaví Vsetín, Chomutov a Šumperk

Radost rozhodujícího střelce Chomutova Jaroslava Pospíšila | Foto: Kateřina Kundertová, piratichomutov.cz

Páteční program Ligy juniorů ukázal na prvního semifinalistu, zatímco zbylé tři série se prodloužily. Nakonec ani jedna ze čtvrtfinálových dvojic nepojme maximální množství pěti utkání. Ve čtvrtých zápasech vyhrály Vsetín, Chomutov a největším překvapením dosavadního play off je Šumperk, který vyřadil Havlíčkův Brod.

Přesilovky zajistily Pirátům semifinále

Repríza loňského čtvrtfinále play off mezi Chomutovem a Technikou Brno nabídla vyrovnanou partii, kterou výrazně poznamenala kontumace z prvního utkání. Jihomoravský celek dělal, co mohl, aby oplatil Pirátům vyřazení, ale odveta se nekonala. 

Čtvrtou bitvu začali lépe Severočeši, kteří se ve 14. minutě dostali do vedení, když přesilovou hru využil Jaroslav Pospíšil. Hubené vedení Pirátů nevydrželo ani do poloviny klání, kdy Brňané nejdříve vyrovnali, aby ve 38. minutě zápasu otočil vývoj zápasu na stranu Techniky Martin Pigl

Jihomoravský celek mohl utéct do dvoubrankového vedení, jenže na přelomu druhé a třetí třetiny nedokázal využít dlouhou pětiminutovou přesilovku. Severočeši po jejím ubránění vyrovnali, a to opět v přesilové hře. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, kde rozradostnil domácí střídačku opět Pospíšil, jenž posunul Chomutov podruhé za sebou mezi nejlepší čtyřku Ligy juniorů. 

PIRÁTI CHOMUTOV – TECHNIKA HOCKEY BRNO 3:2 po prodloužení (1:0, 0:2, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pospíšil (Grosskopf, Žižka), 45. Bon (Hlaváček), 68. Pospíšil (Hynek, Kincl) – 29. Červenka (Kadaňka, Rossokha), 38. Pigl (Spanel, Hrabinec).
Rozhodčí: Glanc – Kokrment, Baxa.
Vyloučení: 5:5, navíc Žižka (Chomutov) 5 minut a do konce utkání. 
Využití: 2:0.
Konečný stav série:
 3:1.

Rychlá šestiminutovka poslala Valachy dál

Vsetín opanoval oba dva domácí zápasy, Třemošná byla úspěšná v prvním domácím a hned záhy chtěla srovnat krok. Meteor jako nováček soutěže ve čtvrtém zápasu série kousal, snažil se o konec sezony, ale lídr východní skupiny si postup vzít nenechal. 

Západočeši chtěli i podruhé vyžít výhodu domácího klání, což se jim dařilo od osmé minuty, kdy je poslal do vedení Jiří Beníšek. Vsetín se nepříznivým stavem nenechal zaskočit, když do konce úvodní třetiny otočil třemi góly stav utkání na svoji stranu.

Ve dvou brankách ROBE měl hokejku Ondřej Cakl (1+1). Třemošná se dostala do kontaktu ve 31. minutě zápasu, kdy se ve vlastním oslabení prosadil kapitán týmu Matyáš Krasanovský. Západočeši na konci utkání sáhli ke hře bez brankáře, ale risk Třemošné potrestali hosté, kteří se dostali podruhé za sebou do semifinále Ligy juniorů. 

HC METEOR TŘEMOŠNÁ – VHK ROBE VSETÍN 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Beníšek (Skala), 31. Krasanovský (Sieger) – 13. Juráň (Cakl), 15. Cakl (Hamřík, Pavlíček), 18. Koláček (Heinrich, Stodůlka), 59. Mošnička (Heinrich).
Rozhodčí: Červenka – Figer, Uhlík.
Vyloučení: 4:6.
Bez využití. 
V oslabení:
1:0.
Konečný stav série: 1:3.

Šumperku vystřelil semifinále Haas

Až na čtvrtý pokus v sérii se jednomu z týmů podařilo uhájit kouzlo domácího svatostánku. Šumperk v sérii s Havlíčkovým Brodem předvedl vyrovnané výsledky a postupuje do dalšího kola vyřazovacích bojů. 

Jak se již stalo tradicí, tak i tentokrát otevřeli střeleckou listinu hokejisté z Vysočiny. Bruslaře poslal do vedení v sedmé minutě Yannick Windegger. Mladí Draci do první sirény vyrovnali zásluhou Tobiase Tomeše. A co víc... Šumperk si na přelomu třetin zahrál dlouhou pětiminutovou přesilovku.

V ní se sice nedokázal prosadit, ale misky vah na jeho stranu otočil Josef Haas. Havlíčkův Brod mohl srovnat krok v přesilových hrách, ale paradoxně v jedné z nich inkasoval. V čase 45:43 uspěl ve vlastním oslabení Kryštof Seidenglanz, který uklidnil šumperskou střídačku. Celek z Vysočiny zkusili v závěru power play, ale zdramatizovat stav utkání se mu nepodařilo. 

HK MLADÍ DRACI ŠUMPERK – BK HAVLÍČKŮV BROD 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Tomeš (Jeřábek, Putin), 33. Haas (Pazourek, Szabó), 46. Seidenglanz (Lichner) – 7. Windegger (Kotalík).
Rozhodčí: Kroček – Vengřín, Hladík.
Vyloučení: 7:3, navíc Kuchta (Havlíčkův Brod) 5 minut a do konce utkání.  
Bez využití
V oslabení: 1:0.
Konečný stav série: 3:1.

Program semifinále Ligy juniorů

Čtvrtek 28. března – 1. zápasy:
HC Slavia Praha – HK Mladí Draci Šumperk
VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov

Pátek 29. března – 2. zápasy:
HC Slavia Praha – HK Mladí Draci Šumperk
VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov

Pondělí 1. dubna – 3. zápasy:
HK Mladí Draci Šumperk – HC Slavia Praha
Piráti Chomutov – VHK ROBE Vsetín

Úterý 2. dubna – případné 4. zápasy:
HK Mladí Draci Šumperk – HC Slavia Praha
Piráti Chomutov – VHK ROBE Vsetín

Čtvrtek 4. března – případné 5. zápasy:
HC Slavia Praha – HK Mladí Draci Šumperk
VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz