Manažerem Slovanu je bývalý útočník Kladna. Vandas zůstává v Popradu

Foto: hcverva.cz

29. července 2020, 12:53

Václav Jáchim

Novinky, jež se týkají bývalých hokejistů české nejvyšší soutěže, hlásí na Slovensku. Sportovním manažerem mládeže Slovanu Bratislava byl jmenován Miroslav Lažo, který v minulosti nastupoval za Kladno. V Popradu pokračuje bojovník Michael Vandas (na snímku), nedávný člen kádrů Vítkovic či Litvínova.

Miroslav Lažo si mezi tuzemskými extraligovými mantinely zahrál v sezoně 2002-03, za Kladno tehdy stihl 32 utkání, tři branky a pět nahrávek. Krátce vypomohl také prvoligovému Berounu. Odchovanec Slovanu Bratislava později okusil hokej v Rusku či ve Švédsku, prošel několika slovenskými kluby a aktivní kariéru uzavřel před šesti lety.

Důrazný útočník a dříč následně řídil specializované hokejové centrum zaměřené na rozvoj individuálních dovedností, byl také manažerem slovenské osmnáctky. Teď se vrací do klubu svého srdce. Lažo, který hrál za Slovan devět sezon a získal s ním čtyři mistrovské tituly, byl jmenován sportovním manažerem na úseku mládeže.

„Miro byl na ledě velkým bojovníkem, pro úspěch dokázal udělat všechno. Věřím, že do fungování úseku mládeže přinese nový vítr a první úspěchy jeho práce uvidíme už v blízké budoucnosti," uvedl pro klubový web Maroš Krajčí, hlavní poradce a koordinátor nových vlastníků Slovanu.

Zatímco Lažo už aktivní hokejovou činnost uzavřel, Michael Vandas pokračuje ve slovenské Tipsport lize. Nedávný útočník Vítkovic nebo Litvínova strávil ročník 2018-19 ve Zvolenu, uplynulou sezonu začal ve Slovanu Bratislava, odkud později přešel do Popradu. Pod Tatrami nadále zůstane, klub na svém webu potvrdil vzájemnou dohodu o prodloužení spolupráce.

Hokejový Poprad v případě Vandase uplatnil opci ze smlouvy, také slovenský útočník měl přání pokračovat. „Minulou sezonu jsem se cítil velmi dobře. Měli jsme velké šance na úspěch a myslím, že v tomto roce budou ještě vyšší. Věřím, že si to všichni uvědomíme a uspějeme," řekl Vandas klubovým stránkám.

Jeho výkony si pamatují fanoušci Vítkovic nebo Litvínova. V české TELH působil devětadvacetiletý rodák z Popradu celkem pět sezon, sehrál 233 utkání, vstřelil 40 branek a přidal 54 asistencí. Teď se pod Tatrami chystá s jasným přáním do nové sezony: „Mít disciplínu a podávat co nejlepší výkony v trénincích i v zápasech," uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz