Lukáš Dusík pomohl Žihadlům k největšímu úspěchu klubu

25. února 2017, 14:37

Radim Sochor

Moravské Budějovice předváděly od nového roku zlepšenou hru a ze sedmé příčky, na které sídlily přes Vánoce, se díky devíti výhrám z posledních deseti zápasů vyhouply do horních pater skupiny Střed.

Značnou zásluhu na tom má brankář Lukáš Dusík, i když se letošní sezóna pro něj z kraje nevyvíjela zcela optimálně. „Všichni kolem mě očekávali, že budu jedničkou, příprava se mi povedla, ale poté jsem si přivodil zranění a měsíc jsem nemohl trénovat naplno,“řekl rodák z Třebíče. Budějovice v té době však měly kvalitní náhradu. Do branky se stavěl dvacetiletý Milan Dudáček z Třince, loňský mistr extraligy juniorů.

„Dá se říct, že až do Vánoc jsem se do brány dostával jen sporadicky, trenér mi říkal, že si musím na svojí příležitost počkat, ale vysedávat dva měsíce na lavičce samozřejmě nikomu po psychické stránce nepřidá,“ popsal svojí situaci v loňském roce Lukáš Dusík.

Od nového roku už Dusík do brány nikoho nepustil a pomohl vytáhnout Žihadla ze 7. místa až na konečnou 3. pozici po základní části, což je největší úspěch klubu z Moravských Budějovic. Lukáš Dusík nastoupil do devatenácti zápasů a hned třináctkrát mohl slavit vítězství. „Musím říct, že mě nejvíce nakoplo přátelské utkání s výběrem Běloruska do 20 let, které jsme vyhráli 2:1 na nájezdy a já jsem se ten zápas snad nezastavil,“ nastínil Dusík jeho důležitý moment letošní sezóny.

„Snažím se názorně i těm úplně nejmenším ukazovat to, co v brance používám já.“

Lukáš Dusík se mimo chytání také věnuje mládeži. „Moc se mi líbí projekt svazových trenérů brankářů. Těch lidí okolo mládeže, co do toho dávají myšlenku, je pořád málo. Myslím si, že v dnešní době už není prostor pro brankářské samouky. Vadí mi sledovat tatínky nebo trenéry hráčů, kteří se snaží učit malé brankáře návykům, kterým už dávno odzvonilo.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz