Kubka v Plzni končí, po dvou letech se vrací Slovák. Přijdou další změny?

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

26. září 2016, 10:57

Adam Bagar

V uplynulém ročníku slavili senzační bronz, ale v tom novém se pořád hledají. Hokejisté Plzně mají po šesti kolech na kontě pouhé čtyři body, naposledy dokonce neudrželi tříbrankový náskok a krčí se až na dvanáctém místě extraligové tabulky. Tamní vedení tak poprvé reaguje na nepříznivé výkony a výsledky. V týmu končí obránce Branislav Kubka, naopak návrat hlásí zkušený Tomáš Slovák, který se na západ Čech vrací po dvou letech.

Takový vstup do sezony asi nečekali. Indiáni mají na kontě pouhé čtyři body za vydřený triumf 2:1 ve Zlíně a porážku 5:6 v prodloužení s Olomoucí. V dalších čtyřech utkáních vyšli naprázdno a patří jim až dvanáctá příčka, když jen Karlovy Vary a Pardubice jsou na tom hůř. A zatímco na východě Čech situaci řešili také změnami na trenérském postu, v Plzni zůstalo zatím pouze u drobných změn v kádru.

Defenzivu indiánů má pozvednout zkušený košický rodák Tomáš Slovák, ten v sezoně 2012-13 pomohl Západočechům k dosud jedinému mistrovskému titulu. Třiatřicetiletý obránce v Plzni sehrál dvě sezony a celkem 99 zápasů, v nichž nasbíral 30 bodů. Nyní se po dvou letech vrací, a je bohatší o angažmá ve švédském Brynäs, Košicích, Hradci Králové nebo Třinci, za nějž hrál na konci uplynulého ročníku.

"Od Tomáše Slováka si slibujeme nejen zkušenosti, ale i víc důrazu v obraně."

"Očekáváme, že Tomáš zvedne naši obrannou hru. Je to zkušený zadák, který dobře zná místní prostředí, v Plzni se zasloužil o zisk titulu a byl dokonce nejlepším obráncem ligy. Slibujeme si od něj nejen zkušenosti, ale i víc důrazu v obraně," říká sportovní manažer Tomáš Vlasák s tím, že bývalý hokejista ruské KHL či zámořské AHL podepsal na západě Čech smlouvu do konce probíhající sezony 2016-17.

"Zároveň však musel v týmu někdo skončit a padlo to na Braňa Kubku," pokračuje bývalý hráč Plzně, za níž slovenský bek nasbíral 116 startů a 20 bodů. "Děkujeme Braňovi za vše, co pro nás odvedl. Jedná se o první změnu, ale pracujeme i na dalších a uvidíme, zda se nám vše podaří," doplňuje Tomáš Vlasák. Pomohou indiánům tyto změny? Napovědět může už úterní střetnutí na ledě Mladé Boleslavi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz